Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Amatsuki

Eredeti cím あまつき/
japán
Besorolás animeTV
Hossz 13 rész
Év 2008

 Műfajok:

akciófantasykaland,mitológiaishoujoszamurájos,történelmi

Témák:

alternatív történelemedo-kor,manga alapjánpárhuzamos világ,természetfeletti

Shinobu Takayama 2005-ös Amatsuki mangájából adaptált anime, melyet 2008-ban kezdtek vetíteni Japánban.

Hősünk Rikugou Tokidoki, egy iskolás diák, aki semmi iránt nem érez késztetést. Minden iránt közömbös, semmi se érdekli, se a tanulás, se az élete. Az egyik iskolai nap alkalmából a történelmi múzeumba megy az osztály a történelem óra keretein belül. Itt egy háromdimenziós technika segítségével és egy 3D-s szemüveg viselésével bemutatják a látogatóknak az Edo-kori Japánt. Toki itt fut össze osztálytársával, Shinonome Kon-nal, aki kisegíti pár történelmi dologban a középkorral kapcsolatban, majd hirtelen nyomát veszti. Kicsit később egy folyóhoz ér, amin átível egy híd, és amin egy oroszlánnak tűnő állat áll, azon pedig egy kis maszkos ember ül. Azt hiszi, ez is látványosság, de miután a lény megtámadja, és miután megmenti egy szamuráj lány, Kuchiha, rá kell jönnie, hogy ez a valóság, mivel a szemüveg többet nincs a fején, hanem eltört a támadás során.

A támadás során elvesztette bal szeme világát, amit a Nue vett el tőle, egy szellem, mint később megtudja Kon-tól, aki szintén itt kötött ki, de 2 évvel ezelőtt! Mint kiderül, az Edo korban vannak valami oknál fogva, ahol az emberek nem hisznek a tudományban, hanem az istenekben, szellemekben. Toki egy templomban kap ideiglenesen szállást, ahol Kuchiha is él. Mivel nem ebből a világból való, Toki-nak nehéz megértenie ezt a kort, embereket, kultúrát, és emiatt összetűzésbe is kerül pár szamurájjal is, majd később másokkal is. A történet nem ennyire sima, ugyanis Toki nem csak hogy nem tudja, hogy kerüljön vissza a saját világába, amit egyre kevésbé akar. Hanem még belebonyolódik az egész kort, államot érintő kérdésbe, történetbe is, ami hercegnőt és sok harcot, valamint természetfeletti dolgokat von maga után.

A sorozat kellően felkeltette az érdeklődésemet a történelem jó bemutatása, a szereplők jó kidolgozása miatt, valamint a természetfeletti és harcijelenetek miatt is. Úgyhogy aki egy pillantást vet rá, az nem fog csalódni benne! Grafikailag szépre sikerült, a zene is nagyon jó - korhűre sikerült, valamint az opening/ending se egy rossz darab.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.