Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Angel Beats!

 

Eredeti cím エンジェルビーツ!/
japán
Besorolás animeTV
Hossz 13 rész
Év 2010

Műfajok:

akciódrámafantasyiskolai életseinentragédiavígjáték

Témák:

amnéziaangyalbarátság,betegségbosszúbörleszkdepresszió,elborulterős idegzetűeknekerőszak,élet a halál utánfekete humorfelkelés,filozófiagyilkossághaláljelen,jelenkori fantasylight novel alapján,pisztolyharcreinkarnációsok vér,szorongás/félelemtermészetfeletti,testvérharczenész

Keletkezés:

Ki ne ismerné a Key munkasságát, hisz olyan mesterművekkel áldottak meg minket, mint az Air, Kanon, Clannad, vagy épp a Little Busters? És ki ne ismerné Maeda Junt, kinek nevéhez ezen művek zenéje és története is fűződik? Nos, Jun-san fogta magát és a P.A. Works-szel (Canaan, True Tears) egyetemben elkészített egy animét, amiről eme ismertetőben szeretnék regélni.

Történet:

Halál, Isten, túlvilág. Biztos, hogy minden ember agyán átsuhantak legalább egyszer ezek a szavak. Nos, akit érdekel a téma, az ide süssön, ugyanis az anime ezzel a témakörrel foglalkozik. Adott egy férfiú, aki felébredése után egy csatatéren találja magát. Egy fura lány, Yuri elmondja főhősünknek, hogy épp a túlvilágon vélt felkelni, és meghívja frontvonalukba, amivel csupán Isten és az angyal ellen harcolnak. A fiú, Otonashi természetesen őrültnek tartja a lányt, és odasétál az "angyalhoz", hogy tanácsot kérjen. Egy kis beszélgetés után a leányzó szíven döfi és Otonashi egy kórházi ágyon ébred. Halálos sebet kapott és mégis életben van, ez tényleg azt jelentené, hogy a túlvilágon van? Milyen túlvilág az, ahol egy iskola várja a halott fiatalokat? Nos, annyi biztos, hogy ezen a világon már nem tudnak meghalni. Az emlékeit elvesztő Otonashi végül csatlakozik a frontvonalhoz, ami tele van olyan fiatalokkal, akik nem törődtek bele borzalmas életükbe és Istenen akarnak bosszút állni.

Az Angel Beats! világa:

Mindenképp szót kell ejtenem az AB! világáról, hisz mint szinte minden ebben az animében, ez is egyedi. Mint már említettem, egyfajta túlvilágon járunk, ahova olyan fiatalok kerülnek, akik szörnyű, tragikus életet tudhatnak maguk mögött. Ez a világ egy hatalmas iskola. Van itt tanóra, klubtevékenység, étterem, tornaterem. Csak van egy bibi, ha rendesen látogatod az órákat, egy kis idő múlva eltűnsz, tovább lépsz. Azt senki sem tudja, hova kerülnek ezek a személyek, ezért is alakult meg a drága Frontvonalunk, hisz minden lehető módon megszegik a szabályokat, és kis csínytevéseket követnek el. "Ellenségük" a Diaktanács elnöke, az "angyal", aki természetesen a szabályok betartására kötelez mindenkit, és nem fél egy kis harctól sem. A sok, már eltávozott személy mellett találhatunk itt NPC-ket (Non-player characters) is, akik csupán díszletként szolgálnak.


Értékelés/ajánlás:

Aki egy akciódús, jó poénokkal tűzdelt, de egyben drámai és tragikus történetet szeretne látni, az mindenképp nézze meg. Aki beleveti magát, egy hihetetlenül egyedi, csodás grafikájú, eszméletlen zenékkel rendelkező animét kap. A kicsit tabu témának számító történet már csak hab a tortán. Egy mestermű és kész...

Főszereplők:

Hinata

Nakamura Yuri

Otonashi Yuzuru

Tachibana Kanade

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.