Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bakuretsu Tenshi

 

Eredeti cím 爆裂天使/
japán
Angol cím Burst Angel
Egyéb cím(ek) BakuTen, Bakuretsu Tenchi, Exploding Angel
Besorolás animeTV
Hossz 24 rész
Év 2004

Műfajok:

akciódrámaecchihorror,kalandmechaparódiasci-fiseinen,szupererővígjáték

Témák:

alvilágamnéziabűnözés,cyberpunkerőszakjövőkiborgkivillanó bugyimeztelenségmutánsnagy melleknyomozósösszeesküvés,pisztolyharcposzt-apokaliptikusrobot,vezérelt robotvérengzés

Egyik kedvenc animém a sok közül, úgyhogy nehéz elfogultságok nélkül írni róla, de megpróbálom azért. A sztoriról csak röviden, mert nem szeretem, mikor mindent leírnak, aztán már nem is marad semmi újdonság.

Valahol a jövőben járhatunk, Tokióban, kisebb-nagyobb katasztrófák után. Egy fiatal szakács éppen egy kis pénzszerzés céljából munkát vállal egy 4 tagú fiatal lányokból álló "családnál". Mondjuk itt a család szó nem éppen fedi a valóságot, mert ugyan együtt élnek, nem igazi testvérek, csak az élet hozta össze őket.

A csapat tagjai: Sei, egy yakuza család örököse, Amy egy iskoláskorú számítógép zseni, Joe aki a fegyveres konfliktusok megoldásáért felelős, és végül, de nem utolsósorban Meg, ő leginkább Joenak "segít" a misszióik során. Majdnem kifelejtettem a csapat igen fontos tagját, Jungot, ami nem ember, hanem egy bazi nagy robot. Általában Joe ül a vezetői székben, és ezáltal igen hatásos párost alkotnak... Ennek következménye, hogy más robotok is szerepelnek, ezzel adva némi mechás feelinget a dolognak.

Ja, hogy azt nem mondtam, hogy mivel foglalkoznak? Végülis legjobban a zsoldos szó érvényes, bár nem feltétlenül a gyilkolásra kell gondolni. Pénzért elvégeznek bármit, amivel megbízzák őket... 

A rajzolással szerintem semmi baj nincs, mondjuk nem is lehet, 2004-s sorozatról van ugye szó. Jungo és a többi mecha számítógéppel készültek, és egész szépre sikeredtek ezen jelenetek, bár ki hogy van vele, nem mindenki van oda értük. A zenéje inkább a rockos irányvonalat követi, nagyon jól kiegészítve ezzel a jeleneteket.

Mondjuk a sztori nemcsak ezen missziók egymásutánjából áll természetesen. A szereplők múltja is szépen lassan felszínre kerül. Kategóriáját tekintve igen akció központú anime, ami szerintem egyáltalán nem baj ;) Aki kedveli a cool harcjeleneteket, szép lányokat nagy pisztolyokkal, biztos nem fog csalódni. Bár azért ne gondoljátok, hogy csak észnélküli lövöldözésből áll, pláne a felétől, ahol kicsit komorabb hangulatba fordul a sztori. Mindenki tegyen vele egy próbát nyugodtan, szerintem érdemes.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.