Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Blood+

Eredeti cím BLOOD+/
japán
Magyar cím BLOOD+
Egyéb cím(ek) Blood, Blood Night, Blood Plus, Blood TV
Besorolás animeTV
Hossz 50 rész
Év 2005 - 2006

 Műfajok:

akciódrámafantasyhorror,misztikusnem gyerekeknek,romantikussci-fiseinen

Témák:

amnéziaanime alapjándémon,erőszakhelyszín: európaikrekjelen,kardpárbajkatona/katonaság,összeesküvéspisztolyharc,szorongás/félelemtermészetfeletti,vámpírvérengzés

A történet - mely a jelenkorban játszódik - főszereplője Saya, egy 16 éves diáklány, aki iskolájában a legjobb magasugró is. Átlagos életet él édesapjával, öccsével, Riku-val és bátyjával, Kai-val. Ám ez az átlagos élet egy nap a múlté lesz. Azon a napon iskolából hazafele menet furcsa dolgot tapasztal. Egy nagyon ismerős gordonka muzsikát hall. Elszalad a helyszínről, de nem tud napirendre térni a dolog fölött.

Aztán este újra találkozik a különös idegennel, aki a csellón játszott, s majd egy különös lénnyel is, mely végez edzőjével. A csellista, Haji azt hajtogatja folyton Sayának, hogy harcoljon, újra és újra. A lány azonban nem érti, hogy miért. Majd miután minden kötél szakad, Haji egy csók kíséretében bejuttatja saját vérét a lány szájába. Saya mintha csak erre várt volna, megragadja Haji csellójából előkerült katanáját, s saját vérét felhasználva végez a szörnyeteggel. 

Itt derül ki, hogy Saya egyáltalán nem átlagos diáklány. A vére különleges, ami végezni tud szörnyetegekkel, amik valójában Chiropteran-ok. Haji pedig egy Chevalier, aki Saya szolgálatában áll, védelmezi őt. Küzdelmeknél mindig mellette van, óvja a lányt. Ám az is kiderül, Saya amnéziában szenved, ezáltal semmire sem emlékszik a múltjából. Még Haji-ra se, aki már nagyon régóta ismeri őt.

Hát ennyi lenne. Nem szeretnék mindent elárulni, mert akkor nem lesz élvezetes megnéznetek. A sorozat még most is játszódik Japánban, tehát még én sem tudom, hogy mi van a dolgok hátterében. Nagyon izgalmas anime, érdemes megnézni, ajánlom mindenkinek.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.