Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Candy Boy

 

Eredeti cím Candy☆Boy/
japán
Besorolás animeONA
Hossz 10 rész
Év 2007 - 2009

Műfajok:

drámaiskolai életromantikus,rövid részekshoujo aislice of life,vígjáték

Témák:

ikrekjelenközépiskolaszerelmi sokszögvérfertőzés

Bevezetésként egy kis fogalom magyarázattal kezdeném, aki nem tudná, hogy mi is az az ONA. Orginal Network Animation, kb. annyit jelent, hogy interneten keresztül terjeszthető/terjesztett anime. Ekvivalens az OVA-val, csak annyi a különbség, hogy nem DVD-n, hanem interneten jelenik meg (persze később DVD-n is). Ennek megfelelően hasonlóan nagy költségvetésű és minőségű is. Ez az ONA 10 részből áll. Az első bevezető, nulladik rész mindössze 10 perces, amiből az aktív rész, mondhatni a velő 8 perc. Ezt különálló OVA-ként is szokták kezelni, de inkább csak arról van szó, hogy megvárták, kell-e folytatás belőle. Aztán van két "EX" kiegészítő része a sorozatnak, az első az előzményeket mutatja be 7 percben, a második meg a téli szünet közepén egy uszodában játszódik, úgymond egy apró mellékszál. És van a tényleges magja a sorozatnak, mely 7 részből áll, részenként kb. 15 percesek, és az utolsó rész 2009. év vége fele jelent meg. Ezek tudatában:

Az alkotás egy meglehetősen furcsa testvérpárról, Yukino és Kanada Sakurai-ról szól. Mindketten főiskolások, és egy kollégiumi szobában is laknak. Kanada az élénk és normál, míg Yukino a lassú, kicsit (talán?) butus, de aranyos karakter képviselője. A lánytestvérek közt egy nem mindennapi szoros kötelék alakult ki, ami gyermekkoruk óta jelen van. Ez nevezhető szerelemnek is? Vagy csak a normális értelembe vett testvéri szeretetnek? (Mindenki döntse el maga!) Akármennyire is erős egy ilyen kis kapcsolat két ember közt, ha bármilyen kis félreértés vagy rossz szó az egyik fél szenvedéséhez vezet... Ezt a kellemetlenséget talán az olvasók közül is sokan megtapasztalták. Vagy ne adj isten jelenleg át is élik. Ez a pár részes kis mű az előbb írtakat próbálja bemutatni és orvosolni, két nagyon aranyos szereplőn keresztül (vagy inkább három... szerelmi háromszög...?).

A grafikára egy rossz szó nem lehet. A szereplők nagyon jól animáltak és kidolgozottak. De hát ez el is várható egy 2007-2009-es alkotástól! A zenék, hangok semmi extrát nem nyújtanak, valahová a középkategóriába sorolnám őket, ennek ellenére hangulatos és nagyon passzol az animéhez. Ajánlom mindenkinek, aki a shoujo ai műfaj megszállottja/kedvelője. De bárki megnézheti, aki szereti az aranyos történeteket/szereplőket, vegyítve egy kis drámával.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.