Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cardfight Vanguard

Eredeti cím カードファイト!! ヴァンガード/
japán
Angol cím Cardfight Vanguard
Besorolás animeTV
Hossz 65 rész
Év 2011 - 2012

 Műfajok:

akciófantasyjátékkaland,shounenvígjátékTémák:

Témák:

alternatív világbarátságdémon,iskolai egyenruhajáték alapján,kártyajátékkiválasztottproxy csata,szörnytündérvarázsló

A Yu-Gi-Oh!, illetve a Duel Masters után újabb kártyagyűjtögetős anime van a láthatáron: a Cardfight Vanguard. A játékmenetében inkább a Duel Masters-re hasonlít.

A Történet:

Aichi átlagos iskolás fiú, aki a sorozat legelején még csak ismerkedik a Vanguard nevű kártyajátékkal, ami annyira népszerű, hogy tanítják is. Össze is állít egy Royal Paladin paklit, csakhogy az ütőlapját, a Blaster Bladert-t ellopja tőle egy Morikawa nevű srác, aki csak akkor adja vissza ha legyőzi őt! Azonban a történet nagymenő játékosa, Kai, megelőzi Aichit és elnyeri a lapot Morikawától. Ha Aichi mindenáron vissza akarja kapni a lapot, akkor vele kell kiállnia.

Szabályok:

A játékosok a meccs kezdete előtt kiválasztanak egy 0. szintű szörnyet, majd a Vanguard körbe helyezik azt, a meccs kezdtével felütik és számsorrendben teszik rá a szörnyeket. A legerősebbek a 3-as szintű szörnyek. A játékosoknak a szörnyekkel kell támadniuk egymást, akinek a Vanguard szörnye csapást kapott, nem pusztul el, helyette a pakli legfelső lapját kell a Damage zónába tennie. Ha az egyik játékosnak összegyűlik 6 lap Damage-a akkor veszített. Viszont vannak 4 fajta szimbólummal ellátott lapok, ha ezeket húzzák ki Damage-nak vagy pedig Trigger Check alkalmával, akkor az erejüket, illetve képességüket átadhatják valamelyik szörnynek.

Sárga jel - Critical Trigger: A legerősebb jel az egész játékban, ugyanis amely szörny ezzel a képességgel van ellátva, az 2 lapot küld a Damage zónába.
Zöld jel - Heal Trigger: Akkor jönnek jól, ha nagy bajban vagy, hiszen ezek által egy lapot elvehetsz a Damage zónából és a Drop zónába teheted.
Kék jel - Stand Trigger: Visszafordítja az egyik szörnyedet Stand állásba, ezáltal nem lehet azt megtámadni.
Piros jel - Draw Trigger: Aki ezt húzza, az még egy lapot húzhat, ezáltal növekszik a lapok száma a kezében.

Viszont csak a nullás szörnyek vannak ilyen jelekkel ellátva és összesen 16 lap lehet belőlük egy pakliban, ami 60 lapból állhat.

További főbb szereplők:

Misaki: A történet női főszereplője. Alig mutat érzelmeket, de igazi csapatjátékos. Szülei egy autóbalesetben meghaltak, azóta unokatestvére, Shin neveli őt. Oracle Think-Thank paklija van.
Kamui: Egy kicsi, ugyanakkor nagyon nagy szájú és erős játékos, aki mindig készen áll a harcra. Aichit eleinte utálja, mert azt hiszi, hogy a húga, Emi a barátnője, de aztán a legjobb barátja lesz.
Ren: Az anime legnagyobb negatív karaktere, a harc közben senkinek sem kegyelmez és élvezettel ver le mindenkit, ráadásul köze van Kaihoz is.

Értékelés és vélemény:

A látvány szerintem elég szépre sikerült, de azt észrevettem hogy egyes szörnyeket mintha más animékból lopkodtak volna össze. Pl.: Mermaid Melody, One Piece, Naruto, Transformers stb....

A szereplők szerethetőek, a negatívak kellően negatívak, de Kai már túlságosan is hasonló jellem, mint Kaiba a Yu-Gi-Oh!-ból. Az OP/ED is jók lettek, bár a 2. OP annyira nem tetszik, de az első az nagyon jó lett, akárcsak az endingek. Szóval csak ajánlani tudom az animét, hiszen aki anno szerette a hasonló típusú sorozatokat, annak be fog jönni, de mások is bátran tehetnek vele egy próbát.

Főszereplők:

Aichi Sendou

Misaki Tokura

Toshiki Kai

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

"Szörny" lol

(Olvasó, 2014.10.29 13:48)

A CF Vanguard-ban nem szörnyek harcolnak, hanem egységek (unit-ok) te kombájn :D