Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Chrno Crusade

 

Eredeti cím クロノクルセイド/
japán
Angol cím Chrono Crusade
Magyar cím Chrno Crusade
Besorolás animeTV
Hossz

24 rész

Műfaja:

akciódrámaecchifantasy,kalandromantikusshounentragédia,vígjáték

Témák:


alternatív történelem
apáca,démonjelenkori fantasylőfegyver,manga alapjánmelankóliamúlt,pisztolyharctermészetfelettivallás

 

Az 1920-30-as évek U.S.A.-beli New York-jában járunk. Az ország és a város a "boldog békeidő" korát önfeledten tölti az I.Világháború befejezte után. Minden jó: a gazdaság virágzik, az emberek jól élhetnek..., de valami mégsincs rendben. Valami sötét, hatalmas és ijesztő dolog van készülőben - mely sötétebb akármilyen háborúnál -, és ennek előjeleként megjelennek olyan lények, akiket "ördögi bűnösöknek" neveznek.


Ezek a lények, méginkább démonok, akik a békébe, ahogy csak tudnak, úgy rontanak bele. De van egy szervezet, mely arra hivatott, hogy a démonok e fajta szórakozását meggátolja. Ez a szervezet a Magdaléna Rend, mely nem hétköznapi, hiszen fokhagymafűzér és egyéb démonűző eszközök helyett leginkább a gépfegyvereket részesíti előnyben, hogy likvidálja a démonokat. Természetesen a Rend tagjai nem mások, mint apácák és papok.

Ebben a szervezetben található egy 16 éves lány és az -úgynevezett- segítője, név szerint Rosette Christopher (Rosette nővér) és Chrno. Rosette nem volt mindig Isten jegyese, hiszen amiatt került a rendhez, hogy megtalálja eltűnt testvérét, Joshuát, Chrno segítségével. 

Chrno és Rosette ismerettsége a történethez képest 4 évvel korábban született egy szövetség által, melyre bizonyítékul szolgál az az órához hasonlító tárgy, mely Rosette nyakában lóg... 

Az idő szoros és kevés, hiszen a történet folyamán minden elfogyott perc életekbe kerülhet, ezért sietniük kell a szereplőknek...

A leírásban direkt nem tértem ki a történet egyéb részeire, hiszen az úgy az igazi, ha mindenki maga látja ^__^

A történet 24 része alatt az emberben vegyes érzések támadhatnak, hiszen olyan hatása van a történet kezdésének, mintha egy szeleburdi apáca és egy ügyetlen, gyerekarcú fiú kalandjai közé csöppent volna. De a sorozat előrehaladtával kiderülnek olyan dolgok, melyek hamar megváltoztathatják minden néző gondolkodását és véleményét az animéről. A történet első felében leginkább a vígjáték kap szerepet, és később egyre inkább komolyodik a mondanivalója. 

A szereplők egy részének köze van monda- vagy legendakörben található alakokhoz. Kezdésként itt van Kronosz - neve a görög "idő" szóból származik, valószínűleg innen van az animében található Chrno neve is. Valamint van hasonló nevű isten is a görög mitológiában. A másik név: Mária Magdaléna vagy Mária Magdolna - a Bibliában előforduló személy (nem vagyok vallásos, így nézzétek el, ha valami nem stimmel). Szentként kezeli az ortodox, katolikus és az anglikán egyház. Életével kapcsolatban még minig nincs döntő álláspont. Jézus 7 ördögöt űzött ki Máriából.

A történet openingjének a zenéjét Minami Kuribayashi szolgáltatja: Tsubasa wa Pleasure Line; míg az endinget Saeko Chiba, aki mellékesen Azmaria hangja is, a Sayonara Solitare-rel. Nekem az ending nagyon tetszik, egyik kedvencem. Mind az intró és az outró is jól van megcsinálva; míg a kezdés kicsivel mozgalmasabb, addig a történet befejezése egy nyugodtabb, szinte elgondolkodtató outróval zár. 

A rajzok és az animáció nagyon szép, a szereplők néha dilisek, máskor nagyon komolyak, ebből is látszik, hogy egy-egy személyiség mennyire összetett.

Korhatárt nem szabnék, mert akkor elfogult lennék ^^, így ajánlom figyelmébe mindenkinek ^^, főleg azoknak, akik szeretik az ilyen és ehhez hasonló animéket, és szeretnek kicsit gondolkozni ... és, kicsit pityeregni ^.~

 

Főszereplők:

Aion:

A démon akit törött szarvúnak,bűnösnek neveznek.El akarja pusztítani a világot úgy,hogy:"A Földből Menny,a mennyből pedig Föld"valami ehez hasonló.

Azmaria Hendric:

Egy apostol.Mivel apostol ez a gyerek nagyon rossz múltja volt.

Chrno:

Egy démon aki Aion társa volt több millióit ölte meg a saját fajtájából.

Rosette Christopher Szövetségese lesz és megígéri neki,hogy megtalálják Joshua Christopher-t aki Rosette öccse.

Satella Harvenheit:

Ékkőmágus

Rosette Christopher:

Egy izgága nővér aki mindig élvezi az életet a feladata,hogy ölje meg a démonokat .

További szereplők:

Duke Duffau:

démon szövetséges

Edward Hamilton:

Tudos perverz

Ewan Remington:

Egy angyal majd az anime vége felé derül majd ki.

Florette Harvenheit:

Satella Harvenheit nővére ö is ékkömágus

Genai:

Aion szövetségese

Kate Valentine:

Ő a Magdaléna rend igazgatója vag valami ilyesmi.

Shader:

Aion szövetségese

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.