Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Deltora Quest

Eredeti cím デルトラクエスト/
japán
Magyar cím Deltora Quest
Besorolás animeTV
Hossz 65 rész
Év 2007 - 2008

 Műfajok:

akciófantasykalandmágia,misztikusshounen

Témák:

kardpárbajregény alapján

Az anime Emily Rodda írónő sorozata alapján készült. Lényegében a magyarul is kinyomott Deltora Quest (Deltora Küldetés) sorozat történéseit láthatjuk a 65 részes sorozatban, itt-ott némileg kibővítve, átalakítva.

Történet:
Az Árnyak Ura megirigyelte az emberek boldogságát. Gonosz cselszövéssel akarja elfoglalni Deltora csodás földjét. Csak Deltora varázslatos öve állíthatja meg a gonoszt célja elérése érdekében. Az övben rejlő 7 különleges drágakő (Topáz, Rubin, Opál, Lazurit, Emeraldisz, Ametiszt, Dálisz) legyőzhetetlen hatalmat ad Deltora örököse számára. Sajnos ezt az ellenség is tudja... Az éköveket ellopják és szétszórják a királyság legszörnyűbb és legsötétebb tájain, így a remény az uralkodók és az öv bukásával együtt elveszni látszik, ám vannak, akik még most, a Sötét Kor beköszöntével sem adják fel a reményt! Veszedelmes küldetés vár arra, aki vissza akarja szerezni a kincseket. 

Egy ifjú, rakoncátlan fiú és egy koldusjelmezben menekülő volt palotaőr mégis nekivág a lehetetlennek tűnő küldetésnek. Lief (a fiú) és Barda (a palotaőr) mindent megtesznek, hogy az övet teljessé tegyék, megtalálják Deltora örökösét és az őt megillető trónra ültessék. Útközben különc figurák egész sora, ismeretlen népek és rémségek hada bukkan fel, nem is beszélve a drágaköveket őrző szörnyetegekről! Liefnek és Bardának útitársa is akad, ő lesz Jasmine, az erdő vadóc lánya, aki beszél a növényekkel, állatokkal és sehová sem megy legjobb barátai, Krí (holló) és Fili (egér-szerű kis pamacs) nélkül.

A történet maga nem rossz. Magyarul nem adták le és valószínűleg nem is fogják... A grafika elmegy, a szinkronok határozottan jók. Mindenkinek ajánlom, aki szereti a szörnyes/fantasy-s történeteket!

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.