Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Densetsu no Yuusha no Densetsu

Eredeti cím 伝説の勇者の伝説/
japán
Angol cím The Legend of the Legendary Heroes
Egyéb cím(ek) DenYuDen, DenYuuDen , Densetsu no Yusha no Densetsu, LOLH, でんゆうでん
Besorolás animeTV
Hossz 24 rész
Év 2010

Műfajok:

akciófantasyháborúskaland,mágiaseinenvígjáték

Témák:

átokerőszakkorrupció,küldetéslight novel alapjánmészárlás,összeesküvéspolitikautazásvarázsló

Előzmények:
A történet light novel 2002-ben látott napvilágot Takaya Kagami-tól. Az illusztrációkat pedig Saori Toyota készítette hozzá. Három folytatása készült a regénynek (The Legend of ~ Legendary Heroes Anyway ~ Great Heroes of Legend ~ Black Fallen Hero) és 2008-ban három manga is készült belőle.

Történet:
Egy középkori mágiával teli világban találjuk magunkat, ahol rengeteg legenda maradt fent, hősökről, akik legyőzték a világot veszélyeztető démoni uralkodókat. Felbecsülhetetlen értéke lenne, ha valaki megtalálnák a maradványaikat.

Ryner Lute különleges képességekkel bír, mint a legtöbb főhős. De ő inkább szeretne kimaradni mindenből. Nem mutat érdeklődést semmi iránt... kivétel a pihenés. Ryner ereje "Alpha Stigma-ként" ismert, ami egy gyakori fajtája az "elátkozott szemeknek". De Ryner Alpha Stigmája egyáltalán nem átlagos. Ryner a Roland Birodalmi Elit Mágusképző Akadémiára jár, ahol találkozik Sion Astalal, aki egy nemesi család sarja és a trón várományosa. Sion tudomást szerez Ryner tehetségéről, és mindenképpen az emberei között akarja tudni, hogy később véghezvihesse tervét, hogy megváltoztatja a világot. Hogy milyen eszközökkel és, hogy mik az igazi szándékai kitudja… Ryner nem akar ebbe se belefolyni, de később nem lesz más választása. Nemsokára felpörögnek az események, a szomszédos birodalom háborút indít Roland királysága ellen, amiben Sion és Ryner elveszíti majdnem minden barátját, de Ryner ereje felébred, és félelmetes módon végez a merénylőkkel.

Sion hamarosan király lesz, és támogatói között szerepel az Eris Klán vezére, akiknek az a feladata, hogy védelmezzék Roland királyi családját. Ferris Eris, megbízást kap testvérétől, hogy védelmezze Siont, és engedelmeskedjen a parancsainak. Ferris egy csodálatosan szép és erős női harcos, aki valahogy rá tudja venni Rynert, hogy (Sion parancsára) együtt elinduljanak és felkutassák a Legendás Hős maradványait. Hogy mi célból, és hogy hogyan, azt még meglátjuk. De az biztos, hogy Ryner és Ferris is sok érdekességet tartogat nekünk.

„Az emberek nem akarnak meghalni. És ölni se akarnak.
Nem szeretnek sírni, vagy megsiratni másokat.
Mi a különbség aközött, hogy egy nemes ember vagy egy szerettünk hal meg?
Senki se kívánja az ilyen dolgokat.
Pedig a világ nevet és éhezik az ilyen szenvedésre.”
Animéről:
Elsőre kissé ellentmondásos lehet az első pár rész alapján. Mágia, sok véres jelenet, viszont a Ryner személyiségéből fakadó poénos jelenetek egészen más színt visznek a történetbe. A grafika nagyon szép, gyönyörű tájak és szépen kidolgozott karakterek. A seiyuuk közt kiemelkedő Ryner hangja (Jun Fukuyama), rengeteg karakternek adta már a hangját és ismét egy igazán különleges személyiséget sikerült alkotnia, garantált a siker.^^ A zene szintén kellemes, az opening szokásosan pörgős, az ending pedig lassú és kissé szomorú.

Ajánlás:
Várhatóan egy humoros és kalandos animében lesz részünk. Akik szeretik a varázslós és utazós történeteket, azoknak biztos tetszeni fog. Az eddigiek alapján mindenképpen érdemes nézni a sorozatot, mert nem rövid, így lesz idő kifejteni a történet érdekesebb részeit is. Senki se fog csalódni szerintem!

Főszereplők:

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.