Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Digimon Xros Wars

Eredeti cím デジモンクロスウォーズ/
japán
Egyéb cím(ek) Digimon Cross Wars, Digimon Crosswars
Besorolás animeTV
Hossz 30 rész
Év 2010 - 2011

 Műfajok:

akciócsaládifantasyjáték,kalandmisztikussci-fishounen

Témák:

antropomorfizmusbarátság,gonosztevőjelenproxy csataszörny,utazás

2010 nyarán indult útjára a legújabb, a hatodik Digimon sorozat, ami a Digimon Xros Wars címet kapta. Az egész a főszereplő, Taiki álmával kezdődik, amiben ő és a digimonok egy másik digi csapat ellen háborút indítanak. Már a rejtélyes álmában bejelentkeznek az új generáció digimonjai. Taiki felébred, nem tudja mire vélni, és elindul a kosárlabda versenyére. Ezután feltűnik egy másik szereplő is egy lány személyében, akit Hinomoto-nak hívnak. Ő Taiki gyerekkori barátja. Vicces személyiség, főleg miután a Taiki utáni futás közben leállt, hogy lefényképezze magát, háttérben egy hőlégballonnal. Taiki fordulatos kosármeccsét követően megérkezik Taiki osztálytársa, Tsurugi is. Aki a fiút ellenfelének tartja, hogy miért, azt elmondja maga, nem húzom vele az időt. Taiki a vita után fura hangot hall.

Hirtelen az egész város a feje tetejére áll. Elmegy a térerő, egy kocsi felrepül egy épület falába, és az ég furcsa lesz. Plusz a falban álló kocsi majdnem rázuhan a karaktereinkre. Egy hang viszont Taikit figyelmeztette előre, hogy meg fog történni, így Taiki megmentette barátait. Ezután megtalálja a hang forrását, egy pirosan fénylő dolog az. Ez a készülék egy Xros Loader, amit Taiki próbál megérinteni, de Hinomoto és Tsurugi megakadályozza. Vagy mégsem. Mert mégis úgy dönt a fiú, hogy hozzáér, és ez elég volt ahhoz, hogy máris a Digi-Világban találják magukat. Nem telik el egy perc és rájuk támad egy csapat - persze gonosz - digimon. Segítségükre sietnek a jók is, ők Ballistamon, Starmon és Pickmons. A Xros Loader hatására pedig a hang forrását adó, Shoutmon is előkerül. Taiki ekkor kiáll, és a "Digi Xros" szót kiabálja, aminek hatására Shoutmon és Ballistamon egyesül. Sőt, Shoutmon-hoz, Starmon és Pickmons hozzácsatlakozik, mint fegyver. Nekem ez nagyon tetszett, mind az első és a második összecsatolás is.

Mindezek után, ha nem lenne elég, egy sötét helyen járunk, ahol csak pár digimon mutatja meg arcát és gonosz mosolyukat, arról tárgyalva, hogy mi lesz a következő stratégiájuk, és meg fogják hódítani a Green Zone-t. Így megismertük a főgonoszokat is. Éljen. Sötét erők nélkül nincs is Digimon anime. És ha ez még mindig nem lenne elég, egy dombon, a három újonnan érkező közelében még két személy tűnik fel, szintén digimonokkal, akik erősnek látszanak. Vajon ők kik? Miért vannak ott? Ezen kívül még van valami: Shoutmon kívánsága, hogy ő belőle válhasson a legendás Digimon Király. Most tehát ilyen is van.

Sok kérdés, sok csavar és még több érdekesség jött a felszínre már az első alkalommal. Minden megtalálható, minden jellegzetes momentum, ami az előző szériákban is megvolt. Az animáció és a grafika sokat újult, szebb a kivitelezés. És a Digi-World itt is átalakulást tett. Kiemelném még a zenéket is: az opening (Sonar Pocket - "Never Give Up!") egyből kedvenc lett. Szóval aki szerette eddig is a Digimon sorozatokat, akcióval, poénokkal és a sok rejtéllyel, annak ez is tetszeni fog, egy próbát megér mindenképp.

Főszereplők:

Kudou Taiki

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.