Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Erementar Gerad

Eredeti cím エレメンタルジェレイド/
japán
Egyéb cím(ek) Elemental Gelade, Elemental Gerad
Besorolás animeTV
Hossz 26 rész
Év 2005

 Műfajok:

akciófantasyharcművészet,kalandmágiaromantikusshounen,szupererővígjáték

Témák:

manga alapjánpisztolyharc,szerelmi sokszögtermészetfeletti

Egy különös világban mindenki úgy él meg, ahogy tud. Coud éppenséggel Égi-Kalóz, igaz, nem a legjobb fajtából, és még rengeteget kell tanulnia. Egyik rablásuk alkalmával egy érdekes "kincsre" bukkan a raktárban. Mint kiderül, a "kincs" egy Éden Gyermek, akit Ren-nek (Reverie Metherlence) hívnak. Az Éden Gyermekekről annyit kell tudni, hogy az emberekkel Egyesülve különleges erőkkel tudják őket felruházni. Ren az összes Éden Gyermek közül a legerősebb, így mindenki meg akarja szerezni magának. A történetet bonyolítja, hogy időközben megjelenik az Arc Aile csapata, akik az Éden gyermekeket hivatottak védelmezni. Így Coud nyakába szakad egy valagnyi gond, s eközben az igéretét is teljesítenie kell, miszerint elkíséri Ren-t az Édenkertbe, ahol az Éden Gyermekek születnek...

A történet hihetetlenűl lebilincselő, izgalmas és fordulatokban gazdag. Rengeteg érdekes mellékszálat raktak be a készítők, és mindegyike valahogy kapcsolódik a főszálhoz. Ezek a mellékszálak cseppet sem rontják az összképet és nem teszik unalmassá a történetet, sőt, ezektől lesz kerek az egész sztori.

Az anime rajzolása hozza a 2005-ös színvonalat, gyönyörűen szép, bár első ránézésre kissé furcsának tűnik, de hamar meg lehet szokni. A hangok mesterien lettek komponálva a történethez. Nekem különösen a harci jelentekhez írt dalok tetszettek a legjobban. Ha hasonlítanom kéne az Erementar Gerad-ot egy másik animéhez, akkor a Sámán Király állna hozzá a legközelebb. Itt is szellemekkel Egyesülnek a szereplők, és valamilyen fajta "speciális" erővel ruházzák fel hordozójukat, annyi különbséggel, hogy itt a "szellemek" mind kawaii lányok. Összegezve, ajánlom mindenkinek, aki szereti a romantikát egy kalandokkal teli történetbe foglalva.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.