Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fruits Basket

Eredeti cím フルーツバスケット/
japán
Egyéb cím(ek) Furuba
Besorolás animeTV
Hossz 26 rész
Év 2001

 Műfajok:

bishounendrámafantasy,iskolai életmágiaromantikusshoujo,slice of lifetragédiavígjáték

Témák:

állatövátokátváltozásbörleszk,fiúháremiskolai egyenruhajelen,jelenkori fantasyközépiskolamanga alapjánszerelmi háromszög,szorongás/félelemtermészetfeletti

Egy család egy régi átokkal...
És egy lány, ki örökre megváltoztatja életüket...

Történetünk főszereplője a 16 éves Tohru Honda, kinek apja elhagyta őt, és anyját pedig egy balesetben elvesztette. Nem volt hová mennie, mert nagyapja építkezett, így sátrat vert az erdőben, mit sem sejtve arról, hogy a terület a Sohma családé. Egy nap, mikor jön haza az iskolából, összefut Shigure Sohma-val, és osztálytársával, Yuki-val (az iskolában csak "herceg"). Mikor kiderítik, hogy Tohru egy sátorban lakik, felajánlják neki, hogy maradhat a Sohma házban, de a háztartást neki kell végeznie. Tohru beleegyezik. Kicsivel később felfedezi a Sohma család titkát. Ha egy másik nemből való ember megöleli a család valamely tagját, akkor aszerint, hogy a kínai horoszkóp melyik évében születtek, állatokká változnak. De nem kell félni, egy idő után vissza is változnak. Tohru-nak meg kell ígérnie, hogy nem mondja el senkinek a nagy titkot, mert ha megteszi, ki kell törölni az emlékezetét, és mindent elfelejt. Vajon Tohru megbízható-e? 

A történet során megismerkedhetünk Kyo-val, Kisa-val, Hatori-val, Ayame-vel, Kagura-val, Ritsu-val, Akito-val, és még számos szereplővel, beleértve Tohru legjobb barátait, Saki Hanajima-t és "Uo-chan"-t is. Minden részben többet tudhatunk meg róluk, és így jobban megszerethetjük őket.

A rajz csodálatos, a zene nem olyan különös, de szép. Nem egy hosszú sorozat, de lehetne folytatni. A Fruits Basket az egyik lányok által legkedveltebb sorozat, de mindenkinek tudom ajánlani. Aki elkezdi, garantáltan nem tudja majd abbahagyni.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.