Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Full Metal Panic!

Eredeti cím フルメタル・パニック!/
japán
Magyar cím Full Metal Panic!
Egyéb cím(ek) Full Metal Panic, FMP!
Besorolás animeTV
Hossz 24 rész
Év 2002

 Műfajok:

akciódrámaiskolai élet,mecharomantikussci-fiseinen,vígjáték

Témák:

börleszkerőszakjövő,katonaságközépiskolalight novel alapjántengeralattjárótengerészet,terrorizmustitkos szervezettsundere,vezérelt robot

A történet egyik főszereplője, Sagara Sousuke zsoldos. A Mithril nevű titkos katonai szervezet tagja, és két társával Kurtzzal és Maoval együtt különös feladatot bíznak rájuk. Egy gimnazista lányt kell megvédeniük, ugyanis valamilyen titokzatos oknál fogva a KGB el akarja rabolni. Kurtznak rögtön megtetszik a lány, Kaname Chidori, akiről egy kb. 14 éves korában készült fényképet kapnak, de a lány mostanra már 16 év körül van.

Mivel Soususe néz ki leginkább iskolásnak, így gimnáziumi egyenruhát húznak rá és irány az iskolapad. Két társa a háttérből vigyázza lépéseit. Persze íme a meglepő fordulat, Chidori nem éppen kezesbárány, sőt, inkább vadmacska, abból is a talpraesett fajta. Mivel Sousuke számára teljesen ismeretlen a civilek élete, igen sok banális dolgot követ el, és elképesztően feltűnő módon próbálja meg ellátni a célszemély védelmét. De Chidorit sem kell félteni, ahol tud keresztbetesz önjelölt testőrének és rengeteg köztük a vita, sőt a verekedés is (pontosabban verés, amit persze Sousuke kap).

Az esemény új fordulatot vesz, mikor a Mithril védelme ellenére is elrabolják Kanamét és új ellenség tűnik fel a színen. Később még sok minden történik, sivatagi gerilla harcon, és egy világpusztító óriás robot feltűnésén túl is. Hisz nem hiányozhat a szerelem se, Chidori beleesik az esetlen Sousukéba, akinek persze fogalma sincsen, hogyan kellene viselkednie.
Természetesen megtudhatjuk miért értékes egy gimnazista lány annyira, hogy elrabolják, és megismerhetjük Sousuke drámai múltját.

Érdekes történet, nagyon szép grafika és kidolgozott világkép vár ránk. A történet először vígjáték, aztán egyfajta akció sci-fi, végül ezt fűszerezik még némi drámával. Kiemelkedően jó Sousoke 16 éves parancsnoknőjének, Testarossa kapitánynak alakja (szoros és átvitt értelemben is) és nagyon jól eltalálták a hangját is. Annyit az anime ellen, hogy a sorozat közepén kissé unalmassá válik a túlzottan lelassult események miatt.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.