Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fullmetal Alchemist

 

Eredeti cím 鋼の錬金術師/
japán
Angol cím Fullmetal Alchemist
Magyar cím Fullmetal Alchemist - A Bölcsek kövének nyomában
Egyéb cím(ek) FMA TV
Besorolás animeTV
Hossz 51 rész
Év 2003 - 2004

Műfajok:

akciódrámafantasykaland,mágiashounentragédiavígjáték

Témák:


alkímia
börleszkdark fantasy,erőszakhomunkuluszjelenkori fantasy,kardpárbajkatonaságmanga alapján,múltpárhuzamos világpisztolyharc,szorongás/félelemutazás

 

Ez az 51 részes anime (már nem sokáig, 2005. július 23-án jön a mozi) igazi csemegének számít az anime rajongók körében. Stílusát meghatározva ez egy kaland, vígjáték, dráma, fantasy, horror, katonás, misztikus, fiúknak szánt (Shounen) anime. Szóval tényleg minden megtalálható benne.

Azután, hogy anyjukat elvesztették, Alphonse és Edward Elric megfogadják, hogy visszahozzák a halálból. Ezt nem máshogy szeretnék elérni, mint az alkímia tudományával. Azonban az alkímia ezen ága (ember alkímia) tabunak számít, és nagy veszélyekkel jár. A testvérpár elkövet egy kisebb hibát a szertartás közben (ez a fajta alkímia nem olyan, mint a mi világunkban, itt nem laborokban dolgoznak az alkimisták, hanem transzmutációs köröket alkotnak és így változtatják meg az anyagot), és a baj be is következik. Ed "csak" egyik karját és lábát veszíti el, míg Al az egész testét. Ed képes Al lelkét egy régi páncélba belementeni, így testvére is megmenekül a teljes megsemmisüléstől. Évekkel később a testvérpár elhagyja szülőházát és nekivág a világnak. Ed, kinek nagy tehetsége van az alkímia terén, nemzetközileg elfogadott alkimistává válik és úgy ismeri meg mindenki, mint "Fullmetal Alchemist"-et. A céljuk azonban nem az, hogy ismertek legyenek...korántsem. Szeretnék megtalálni a Bölcsek kövét, ami segítene visszaalakítani testüket az eredeti formába. Minden reményük ebben a kőben van, ami talán nem is létezik. Azonban hamar rá is ébrednek, hogy nem csak ők szeretnék megtalálni a misztikus követ...

Az anime légköre elég érdekes. Modern tudományok mellett a fejlettség 19-20. századinak tűnik. Szóval elmaradott kissé. A grafika gyönyörű, a zene kiváló!!! A történet fordulatos és tényleg kiszámíthatatlan. Egy percig nem lehet unatkozni a nézése közben. Ami negatívum, hogy kicsit ködös a történetszövés és ez az elején elkedvetlenítheti a nézőt, de ezt gyorsan meg lehet szokni.

Ez a film olyan 16-os karikás, a véresebb jelenetek miatt. Volt benne olyan rész is, ahol még én is féltem. Aki netán nem tudja netről megszerezni a sorozatot, az hamarosan megrendelheti DVD-n, (persze csak külföldön) és a Cartoon Network is műsorra tűzte.

 

Főszereplők:

Edward Elric

Alphonse Elric

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.