Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hayate no Gotoku!

Eredeti cím ハヤテのごとく!/
japán
Angol cím Hayate the Combat Butler
Egyéb cím(ek) Hayate no Gotoku
Besorolás animeTV
Hossz 52 rész
Év 2007 - 2008

 Műfajok:

akcióiskolai életparódia,romantikusshounenslice of life,vígjáték

Témák:

beszélő állatcross-dressing,háremházvezetőnőjelenkendo,középiskolamanga alapjánmoeotaku,szerelmi sokszögtsundere

Előzmények
Nos, a Hayate no Gotoku anime egy shounen manga feldolgozása, melyet Kenjiro Hata írt és illusztrált, és amely 2005. májusában jelent meg a Shounen Sunday-ben. Később a mangát SynergySP adaptálta, és 2007. áprilisában indult el az anime, melyet egészen 2008. márciusáig sugárzott a TV Tokyo.

Történet

Komornyik: Egy ember, aki kiszolgál másokat.
Komornyik: Egy ember, aki elkötelezte magát bármire.
Komornyik: Más szóval testőr, ki segíti és megvédi urát.
Igen. Íme egy fiú elképesztően harcias története, aki az életét tette fel egy lány védelmére.
Nos, röviden ez lenne az, de azért itt nehogy abbahagyjuk.

Tehát, történetünk főhőse Ayasaki Hayate, aki egy teljesen átlagos középiskolás srác. Már ha annak lehetne nevezni, hogyha nem neki kellene a szülei helyett is dolgoznia. Mivel szülei munkanélküliek, ráadásul ami még ennél is szebb, csak az "álmaikat" kergetik, így nem marad meg sokáig a kezükben a pénz. Hayate történetünk elején is épp dolgozik mint biciklis futár, de mivel még nem töltötte be a 18. életévét, ezért kirúgják. Csakhogy van, ami rosszabb számára a kirúgásnál is, méghozzá az, hogy az eddig megkeresett 170,000 yenes fizetését a főnöke odaadta a szüleinek. Mire Hayate hazarohan, a pénznek már se híre se hamva, csak egy boríték, melyben szülei közlik, hogy a pénzt "befektették" az "álmaikba", plusz hagynak egy kis aprót. Majd később a fiú észreveszi, hogy van egy másik boríték, melyben a szülei egy elismervényt ajándékoznak neki. Az elismervény 154,806,000 yenes adósságról szól. Szülei arra kérik Hayatét, hogy dolgozza majd le a "kedves emberkéknek", akik majd jönnek, hogy elvigyék. És mire feleszmélhetne, már meg is érkeznek azok a bizonyos "kedves emberkék", így menekülnie kell otthonról.

Hayate később egy parkban talál menedéket a behajtók elől, és elkezd gondolkodni, hogy honnan szerezze be az adósságára a pénzt. Mígnem egyszer csak feltűnik egy lány, és Hayaténak egyből azzal az ötlettel állt elő, hogy szerezze be emberrablásból a pénzt. Azonban, mire nekikezdhetne terve megvalósításának, a balszerencse megint utoléri. Még a kiszemelt lányt is elrabolja egy másik banda. Végül nem hogy elrabolni nem sikerül a lányt, hanem még meg is menti. Ráadásul az is kiderül, hogy a lány egy igencsak gazdag családból származik, nevezetesen a Sanzen`in-családból, és épp új komornyikot keres. Vagyis már csak keresett, mivel ki más lenne jobb erre a posztra, mint Hayate.

A szereplőkről röviden
Ayasaky Hayate (綾崎ハヤテ): Történetünk főhőse nagyon balszerencsés, már ha csak azt nézzük, hogy kisgyermek kora óta csak ő dolgozik a családban. De egyébként nagyon rendes, viszont a szavai néha igencsak félreérthetőek, vagyis a legtöbben mindig félreértik. Viszont az állóképességére és harci tudására nem lehet panasz.
Sanzen`in Nagi (三千院ナギ): Történetünk másik főhőse. Nos, ő már a tipikus XXI. századi gyermek. Napjai nagy részét képes animézéssel, mangaolvasással vagy éppenséggel különböző videojátékok előtt tölteni. Nagyom makacs, önfejű, nem képes beismerni a hibáit, főzni sem tud, és még sorolhatnám..., viszont arról sem feledkezzünk meg, hogy tud nagyon kedves is lenni.

Maria (マリア)
: Nagi házvezetőnője. Korához képes igencsak megfontolt. Ezért többen is azt hiszik, hogy már rég elmúlt húsz, pedig csak tizenhét éves. Az iskolán is igen hamar túljutott, így nincs sok tapasztalata arról, hogy hogyan kellene viselkednie egy 17 éves lánynak. Ezek a körülmények elég gyakran, főleg ha a koráról van szó.
Katsura Hinagiku (桂ヒナギク): Ő a Hakuou Akadémia Diáktanácsának elnöke. Nos, rá mondhatnám, hogy lehetne Maria is, hisz ő is igen csak felelősségtudó tud lenni. Viszont néha igencsak gyerekes is. Egyébként fél a magasban, vagyis inkább nagyon fél a magasban. Ráadásul kedves, aranyos, harcolni ő is igencsak jól tud, ezért nem is éri meg felhúzni, mivel elég könnyen fel lehet.
Nishizawa Ayumu (西沢歩): Egy teljesen átlagos lány, Hayatéval régebben osztálytársak voltak. És nagyon is tetszik neki Hayate, viszont mint mindig, Hayate ez ilyesmit nem veszi észre. Viszont ez az akadály nem tartja vissza Ayumut. Egyébként kedves, egy kicsit félénknek is mondhatnám. Viszont ha Hayatéról van szó, akkor képes igen messzire elmenni.

Az animéről és annak utóéletéről
Nos, mint korábban említettem, az anime a TV Tokyon mutatkozott be. Viszont még mielőtt bemutatták volna, több pontban is szelídíteni kellett a mangához képest, vagy ha másképp nem ment, akkor cenzúráztak. Ilyen volt például a "kedves emberek" kifejezés vagy a "befektetés", ami helyett a mangában yakuzát emlegettek, vagy épp a kaszinóról volt szó. De mint mondtam, a cenzúra is jelen van az animében, ennek is ugyebár megvan az oka. Az anime többször is utal más animékre, mangákra vagy épp más játékokra, mint például a GundamHaruhi vagy a Detective Conan. Az ezekre való utalást tipikus kis sípolásokkal mellőzik, vagy egy szép kis "can't show this" táblácskával, aminek azonban néha a humorteremtés a célja. Egyébként az anime 2008. márciusi befejezésével egy időben jelentették be a második évadát is, melynek előfutára a 2009. márciusában megjelenő OVA volt, amivel kapcsolatban már szakítottak a SynergySP-vel, és amelyet immár a J.C.Staffkészített el. Majd rá egy hónapra jött is a beígért második évad, amit szintén a J.C.Staff készített.

Egyéni vélemény
Nos, számomra nagyon nagy kedvenc az anime, mivel grafikailag panasz nem lehet rá, hiszen nagyon jól ki lett dolgozva. A történet nagyon megnyerő. Továbbá a szereplőkre biztos, hogy nem lehet panasz, mert mind megjelenésük, mind a természetüknek hála, nagyon szerethetőek. A cenzúra néha idegesítő, vagyis inkább csak a kisípolások, viszont ebből nincs annyi, hogy annyira zavaró legyen. Azonban a kis "can't show this" táblácskák előbukkanása nem egyszer tényleg elengedhetetlen kelléke tud lenni a humoros jeleneteknek. Azt garantálhatom, hogy nem fogsz benne csalódni, hisz az anime nem szenved hiányt humorban. Csak ajánlani tudom mindenkinek.^^

Főszereplők:

Hayate Ayasaki

Maria

Nagi Sanzenin

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.