Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


High School DxD

Eredeti cím ハイスクールD×D/
japán
Egyéb cím(ek) Harem King, Highschool DxD, High-school DxD
Besorolás animeTV
Hossz 12 rész
Év 2012

Műfajok:

akcióecchiiskolai életmágia,romantikusshounenszupererő

Témák:

démonerőszakfanservice,gazda-szolga kapcsolathalálhatalmas mellekháremiskolai egyenruhajelen,jelenkori fantasykardpárbajkivillanó bugyiközépiskolalight novel alapján,meztelenségnagy mellekokkult,succubus/incubusszerelmi háromszög

Leírás

Hyoudou Issei egy másodéves középiskolás, aki hihetetlenül perverz és folyton fantáziál különféle dolgokról. Addig él nyugodt életet, amíg egy lány, Amano Yuma randira nem hívja. Sajnos azonban kiderül a randi alkalmával, hogy Yuma egy bukott angyal (fallen angel), aki csak megölni akarja Issei-t. Másnap Issei otthon ébred, mintha csak egy álom lett volna az egész, azonban hamar észreveszi, hogy Rias Gremory, egy harmadikos diáklány - aki mellesleg gyönyörű, intelligens és az iskola egyik bálványa -, meztelenül fekszik mellette az ágyában. Rias közli vele, hogy ő egy ördög és az előző nap eseményei mind valósak voltak, Issei halott, de ördögként visszahozta az élők közé, mint az ő szolgája.

Sakk rendszer (Evil Piece)

Nem, nem a hagyományos sakkról van szó, de némi köze van hozzá. Ez egy rendszer, ami az ördögöknél használatos. A "játék" elemei:

 • Király: Ő a vezér, a legerősebb bábu és mindenki köteles a parancsainak engedelmeskedni.
 • Királynő: A király után a második legerősebb darab, általában erős mágiát használ (akár 9 gyalog erejét is birtokolhatja).
 • Bástya: Hihetetlen fizikai ereje van és hatalmas védelme (5 gyaloggal ér fel az ereje).
 • Huszár: Nagyon gyorsan képesek mozogni és villámszerűen csapnak le áldozataikra, általában kardokkal harcolnak (harcban 3 gyaloggal ér fel).
 • Futó: Képes más bábukat felerősíteni, illetve gyógyítani (3 gyaloggal ér fel).
 • Gyalog: A leggyengébb játékos, de képes kellő képzéssel felvenni más bábuk képességeit, jellemzőit.

 • Rating game: Egy olyan stratégiai harc, ami felnőtt ördögök között zajlik. Ha a királyt legyőzték vagy visszavonul, akkor az ellenfél győz.

 • Sacred gear: Olyan fegyverek vagy tárgyak, amiket az eredeti Isten teremtett. Néhányan ezeket már birtokolva születnek meg, még ha nem is tudnak róla. Csak emberek vagy fél-emberek képesek ezzel születni. Ha a Sacred geart eltávolítják a tulajdonosból, az illető meghal.

 • Az ördögök rendszere: 3 rangfokozata van. Alacsony, közép és magas rangúak. A Gremory család a magasabbak közé tartozik, ráadásul azok közül is előkelő helyen. Minden ördög eleinte természetesen alacsony rangon kezd, de sokszor le is nézik őket ezért. Minden közép- vagy magasabb szintű ördög több szolgát tud maga alá rendelni, akik "Evil piece"-é válnak.

Szereplők

 • Hyoudou Issei: Történetünk főhőse. Perverz és gyakran fantáziál lányokról. Ennek ellenére keményen dolgozó és szorgos, főleg ha van elég motivációja. Az első barátnője sajnos megöli (fentebb említve), de Rias ördögként éleszti újra, mint saját szolgája és csatlakozik az iskola Okkult klubjába, ami csak ördögökből áll, természetesen erről senki nem tud. A rangja gyalog lesz, ám ő különleges, ugyanis ahhoz, hogy Rias vissza tudja hozni, 8 bábut kellett elhasználnia, ezáltal megvan hozzá minden potenciálja, hogy erősebb legyen az átlag gyalogoknál. Bal karjára egy Sacred geart tud aktiválni, amit "Boosted Gear"-nek neveznek. Később kiderül, hogy ez 10 másodpercenként képes használója erejét megduplázni felső korlát nélkül. Természetesen az más kérdés, hogy ezt az erőt el tudja-e viselni a használója teste. Éjjel-nappal keményen dolgozik, hogy megfeleljen mesterének, Rias elvárásainak. Nagy álma, hogy erősebbé váljon és egy háremet tudjon magáénak.

 • Rias Gremory: A női főhőse a történetnek. Harmadikos diák ugyanabban az iskolában, mint Issei és az iskola bálványa. Az egyik legrangosabb család lánya, a Gremory kláné. Rögtön miután feltámasztotta Issei-t, érdeklődni kezd iránta, eleinte kifejezetten a benne lévő potencia miatt. A rangja király. Hihetetlen nagy becsben tartja a szolgáit.

 • Asia Argento: Egy apáca, akivel Issei a városban találkozott. Egy nagyon kedves lány, aki birtokában van a "Twilight Healing" Sacred gearnek, ami gyógyításra képes. Bármilyen lényt képes meggyógyítani. Eleinte egy angyal szolgálatában állt, de végül ördöggé éledt újjá Rias szolgálata alatt és Issei osztályába került és a fiú házába költözött Rias javaslatára. Rangja futó.

 • Himejima Akeno: Aki a "Villámok Papnője"-ként is ismert. Elnökhelyettes az Okkult klubban. Gyönyörű külseje van és kissé fura egyénisége, amitől Issei eleinte félt is, harc közben gyakran jönnek ugyanis elő szadista hajlamai. Rangja királynő. Minden alatta lévő evil piece képességét tudja használni.

 • Tojo Koneko: Első éves diáklány Issei iskolájában, szintén Rias szolgája. Termete ellenére ő egy bástya, vagyis nagyon szívós fizikailag. Általában csöndes és csak ritkán mutat érzelmeket. Akkor viszont különösen, mikor Issei-t valami perverzségen kapja.

 • Kiba Yuto: Egy kedves és gyengéd kardforgató, aki szintén Rias szolgája, mint huszár. Hihetetlen gyorsasággal rendelkezik. Issei barátjának vallja magát, de majdnem teljesen az ellentéte a fiúnak. Nagyon jóképű, jó sportoló, intelligens és nagyon népszerű az iskola lányai között. A múltja miatt ki nem állhatja a szent kardokat. Sacred gearjének segítségével képes az akaraterejével fegyvert kreálni.

Vélemény

Az első rész után éreztem, hogy a kedvenc animéim közé fog tartozni és nem a fanservice miatt. Az egész hangulata egyszerűen lenyűgözött, mint kevés másik animéé, ezt picit most részletezem is.

 • Grafika: Nem csúcstechnológia, de bőven megteszi a magáét, imádtam a karakterdizájnt.

 • Történet: Kellőképp összetett, de nem túlzottan, hanem épp annyira, amennyire kell. Tökéletes tempóban meséli el a dolgokat, habár a cselekmények állandóan pörögnek, mégis hihetetlenül könnyen emészthető az egész. A világa nagyszerű és az értékrendszer (evil piece) és remekül van kitalálva.

 • Karakterek: Külön kiemelném a karaktereket. Kissé kezdett elegem lenni a félős, szégyenlős fiú főhősökből, akik akkor sem vennék észre a lehetőséget ha a fülükbe ordítanák. Végre egy igazi tökös fiatalember! Bőven kihasználja az alkalmat, ha adódik lehetősége, de igyekszik úriemberhez méltóan viselkedni. Jó lenne több ilyet látni... Igen, Issei-re gondolok. A karakterfejlődés pedig nagyon jelentős, különösen Issei-nél és Rias-nál. Issei eleinte csak egy átlagember, majd hirtelen erőre tesz szert, de az nagyon kevés bármilyen komoly dologra is, ám hála a társai támogatásának és saját kitartásának sikerül egyre-erősebbé válnia. Tetszik az elszántsága is, kevés másik anime hősnek van ekkora motivációja és akaratereje, mint neki és ezt a sorozat remekül mutatja be. A többi karakterre sincs panasz, mindenki tökéletesen illeszkedik a történetbe és imádnivalóak.

 • Zenék, hangok: Az opening és ending zenék hihetetlen jók, ahogyan a háttérzenék is. A szinkronok pedig... ilyen tökéletes szinkronokat még egyetlen animében sem láttam és ezt komolyan mondom. Külön dicséretet kap tőlem Issei hangja.

 • Élményfaktor: Az első epizód első percétől az utolsó epizód utolsó percéig minden pillanatot teljes mértékben élveztem, de azt hiszem a fentebb említettek alapján ez nyilvánvaló lehet. Szerintem nem is kell különösebben többet mondanom.

Összegezve:

Habár a light novel már mérföldekkel tovább jár, mégis nagyszerűen van lezárva, kielégítette minden minimális kívánságomat ezzel kapcsolatban. Nagyon nagyon remélem, hogy folytatni fogják ezt a számomra remekművet, hogy láthassam a történet további részét! Csak ajánlani tudom mindenkinek!

Főszereplők:

Hyoudou Issei

 

 

Hyoudou Issei

Rias Gremory

 

 

Rias Gremory

Képek:

high_school_dxd_001.jpg

high_school_dxd_002.jpg

high_school_dxd_003.jpg

high_school_dxd_004.jpg

high_school_dxd_005.jpg

high_school_dxd_006.jpg

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Cialis 10 Mg Directions Elltism

(Elllity, 2019.09.03 13:05)

Prix Levitra Liege Propecia Ebuddy Infertilidad [url=http://avdrug.com]boutique levitra 20mg[/url] Acheter Viagra Dollar Canadien