Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Inuyasha: The Final Act (Inuyasha: Kanketsu-hen)

Eredeti cím 犬夜叉-完結編/
japán
Angol cím Inuyasha: The Final Act
Besorolás animeTV
Hossz 26 rész
Év 2009 - 2010

 Műfajok:

akcióbishounenfantasy,kalandmágiaromantikus

Témák:

antropomorfizmusbarátság,bosszúcsapatdémongonosztevő,időutazásinumimimanga alapján,mindenkinekpapnőpárhuzamos világ,szellem/kísértetszerelmi háromszög,szerzetestermészetfelettiyoukai

Végre itt van az Inuyasha befejező sorozata, melyre sokan vártunk!

Ki ne ismerné Takahashi Rumiko történetét a félember-félszellem Inuyasháról, aki kis csapatával a Szent Ékkő szilánkjainak keresésére indul, hogy megállítsák Narakut, aki az ékkövet beszennyezve akar hatalmat magának a szellemek és az emberek felett. Az első animesorozat 2000-ben indult és 167 részt élt meg, mégsem jutott a történet végére a 2004-es befejezésig, mivel maga a manga is csak tavaly nyáron (1996-2008) ért véget. Így a sorozat a manga első 36 kötetét dolgozta fel. A mostani Inuyasha: The Final Act című széria hivatott a megmaradt 20 kötetnyi történetet elmesélni. A sorozat eléggé pörgős (az előzőhöz képest), mivel 26 részbe sűríti a cselekményt, szinte csak a fő szál (Naraku elleni harc) maradt, epizódtörténésekkel nem húzzák az időt. 

Történet:
Inuyasháék miután megtudták, hogy Naraku szíve a csecsemőben van - akit Mouryoumaru védelmez a testében -, a szellem keresésére indulnak. Mouryoumaru hogy megerősítse pajzsát, megszerzi Kinka és Ginka páncéljának erejét, amivel az áttörhetetlenné válik. Koga sem tétlenkedik, megszerzi ősei fegyverét, Sesshoumarut pedig a Tenseiga vezeti Totosai-hoz... Később színre lép Naraku újabb inkarnációja, Byakuya. Megismerhetjük Kikyo tervét Naraku megölésére, találkozhatunk Sesshoumaru anyjával, és kiderül, hogy a félkarú kutyaszellem szíve még sincs annyira kemény kőből. Nem is írnék többet a történetről, remélem ezzel is felkeltettem az érdeklődést.

Vélemény:
Lehet, hogy valaki azt gondolja, a 26 rész kevés ahhoz, hogy igazán visszaadja a sztorit, de én személy szerint örülök, hogy nem egy 100 részes animével kerültem szembe. A történet igaz, hogy gyorsan halad, de követhető és így talán még izgalmasabb is. A rajzolása és a karakterkidolgozás kiváló, ahogy egy 2009-2010-es animétől elvárható. Az OP-ot a Do as Infinity, az első ED-et pedig az AAA-tól hallhatjuk, akik az előző sorozatnál is segédkeztek.

Ajánlom mindenkinek: aki az előző sorozatot szerette, nem hiszem, hogy csalódni fog.

Főszereplők:

Higurashi Kagome

Inuyasha

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.