Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Inuyasha

Eredeti cím 犬夜叉/
japán
Angol cím Inuyasha TV
Magyar cím Inuyasha
Egyéb cím(ek) InuYasha, Inu Yasha, Inu-Yasha
Besorolás animeTV
Hossz 167 rész
Idehaza 104 rész (2x52 részes évadban)
Év 2000 - 2004

 Műfajok:

akcióbishounendráma,fantasyharcművészetkalandmágia,romantikusshounenszupererő,történelmitragédiavígjáték

Témák:

alternatív történelembarátság,bosszúbörleszkdémonerőszak,időutazásinumimiiskolai egyenruha,íjászatjelenkori fantasyjuujin,kardpárbajkitsunemimimanga alapjánmúltpapnőpárhuzamos világ,reinkarnációszellem/kísértetszerelmi sokszögszerzetesszörny,természetfelettitsundereyoukai

Az Inuyasha története a Sengouu-kori Japánban (XV. és XVI. század) játszódik. Sok karakter mitológiai alak, de nem mindig ragaszkodik teljesen ezekhez, pl. a yokai-ok abban különböznek a nyugati démonoktól, hogy nem kizárólag gonoszak.

Történet:
A címszereplő InuYasha apja egy kutyadémon, Yoka, más néven Inu No Taisho (a kutyák királya), anyja pedig emberi nő, Izayoi. Apja meghalt, mikor Izayoit InuYasha születése után megvédte Takemaru nagyúrtól. Bátyja, Sesshomaru, aki egy teljes értékű démon, InuYashát hibáztatta apjuk haláláért, és ezért gyűlölte őt. InuYasha anyjánál és az ő családjánál nevelkedett, de származása miatt mindig különcként kezelték. Anyja halála után egyedül kellett megvédenie magát. 

InuYasha és a Shikon No Tama (a négy lélek ékköve)
Az ékkő képes a démonok erejét megnövelni. A négy lélek, amelyekből áll, a következők: 
-Arami Tama (bátorság)
-Nigimi Tama (barátság)
-Kushimi Tama (bölcsesség)
-Sakimi Tama (szerelem).

A Shikon No Tama több száz évvel ezelőtt keletkezett, mikor az emberek a nagy éhség miatt gyengék és kétségbeesettek voltak, a démonok pedig majdhogynem mindenkit elpusztítottak. Ám a nagy hatalmú papnő, Midoriko szembeszállt velük. A démonok összefogtak ellene, és összeolvasztották lelküket a legnagyobb és leggonoszabb démonná. A hét napig és éjjelig tartó harcban Midoriko ereje kezdett elfogyni, és a démonok már majdnem kiszívták a lelkét. Utolsó erejével kitépte a démon lelkét, majd a papnő és a démon lelkéből keletkezett a Shikon No Tama. Az ékkőben lelkük még mindig folytatja egymás ellen a végtelen harcot, mialatt testük cseppkőbe zárva némán vesztegel. Kikyo papnőre bízzák az ékkövet, hogy erejével vigyázzon rá, óvja azoktól, akik meg akarják szerezni. Egy nap találkozik InuYashával, aki ugyancsak az ékkőre vadászik, hogy teljes értékű Yokai legyen belőle. A féldémon és a papnő egymásba szeret, de ugyanekkor Onigumo, egy súlyosan megsérült tolvaj, akit Kikyo ápolgat, ugyancsak beleszeret a papnőbe. De mivel túl gyenge, hagyja, hogy a démonok bekebelezzék, így testükből egy új testet alkotnak, és ezáltal Onigumo képes lesz felhasználni erejüket. Új alakjában, melyet Narakunak nevez, kiterveli, hogyan szerezheti meg az ékkövet, hogy ő is teljes értékű démon lehessen. A Kikyo iránti szerelmet, melyet emberi része táplál, elnyomja magában. Mikor Kikyo elviszi InuYashának a Shikon No Tamat, hogy az ember lehessen, Naraku InuYashát Kikyo alakjában, Kikyot pedig InuYasha alakjában megtámadja. Ezen felbőszülve InuYasha a faluba megy, hogy ellopja az ékkövet, de megsérül, és Kikyo nyílvesszejével egy szent fához szögezi, amely miatt a féldémon mély álomba merül, Kikyo pedig életét veszti. A papnő utolsó kívánsága szerint az ékkövet testével együtt elégetik. 

A XX. század végén Kikyo lelke újjászületik Higurashi Kagomében, aki emiatt a Shikon No Tamat is magában hordozza. 15 évesen Kagomét egy Yokai a szentélyükben levő kútba rántja. Ez a kút egy átjáró InuYasha és Kagome világa között. A lány 500 évet utazik vissza a múltba, és 50 évvel Kikyo halála után érkezik. Itt kiszabadítja InuYashát, hogy megmeneküljön attól a démontól, aki a kútba rántotta. A démon kitépi a lány testéből az ékkövet. Mostantól újra minden démon az ékkövet akarja, mivel később egy varjúdémonnal való harc alkalmával Kagome nyílvesszejével szilánkokra töri az ékkövet. Ezek a darabok szétszóródnak, és elkezdődik ezeknek a szilánkoknak a keresése, melynek során InuYasha és Kagome találkoznak Shippoval, egy kicsi rókadémonnal, Mirokuval, a perverz szerzetessel, Sangoval, a démonvadásszal és annak macskadémonával Kirarával, valamint rengeteg ellenséggel, akiket le kell győzniük.

Nevek keletkezése:
InuYasha neve úgy keletkezett, hogy a rá jellemző asszociációkat használta a szerző. Inu - kutya, Yasha - erdőszellem. Kagoménak pedig azért lett ez a neve, mert a szerző aranyosnak tartja a Me-re végződő neveket. Kikyo neve lufivirágot jelent, mely a megváltozhatatlan szerelmet jelenti. 

Megjelenés:
A manga 1996 óta jelenik meg Japánban, egyes fejezeteit, melyek magazinokban jelennek meg rendszeresen, gyűjtő kötetben adják ki, ebből már 50-et kiadtak, melyek 40 millió példányban keltek el. A mangát Ázsiában, Európában, Észak- és Dél-Amerikában adták ki. Németországban 2002 óta 46 kötetet adtak ki belőle, és 2006-ig 1 milliót adtak el. Az animében a mangához képest visszavettek az erőszakos cselekedetekből, mivel az erőszak az utóbbi időben megnőtt a fiatal japánoknál.

A manga 2008 végén 56 kötet, összesen 558 fejezet után véget ért. A sorozat az első 356 fejezetet (36 kötet) dolgozza fel. 2009 őszén a történet befejezése is képernyőre kerül, az új sorozat címe Inuyasha Kanketsu-hen (Inuyasha: The Final Act).*

Főszereplők:

Higurashi Kagome

Inuyasha

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Blood Pressing : Blood pressure map

(ADutStuttslila, 2018.10.07 20:52)

Compression est comment robuste votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur determination pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent perseverent b gerer offre sang loin de votre coeur. Chaque set votre coeur bat, il pompe le sang a tous egards vos arteres a la reste de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/en-ucuz-tadalafil/

Levitra Helps To Keep A Sexual Relation Alive

(Kevinjon, 2018.09.06 08:19)

Sexual relationship is a pleasurable cooperation relationship with one?s partner. If anything goes completely wrong within this cooperation process, it can be enough to derail their bond. But anything can happen that is certainly unpredictable. Moreover, able to keep a normal sexual relationship means keeping oneself physically healthy. So virtually any sexual disfunction should be treated with utmost care. One such hazard to health is erectile dysfunction commonly within men. Unable to keep a proper and prolonged penile erection leads to impotence problems. This is infact a significant problem for maintaining a normal sexual relationship. So when there arises this type of problem it?s a good idea to treat it rather than sitting quiet.

The choice relating to the various available treatment plans involve treatment using a proper medicine. Response to a verbal agent for example Levitra can be extremely effective on this context. Studies show that impotence problems is principally due to insufficient blood circulation for the penis? veins and not enough stimulation as well. Practising oral therapy of Levitra boosts the rate of blood flow that gradually stimulates the penis resulting in a hard erection, adequate to have an intercourse.Levitra is certainly one such drug that's discovered to be extremely effective. Clinically it's been proved it even conditions patients that suffer from various medical problems like high blood pressure levels, high cholesterol or diabetes. A lot of men, who took Levitra the very first time, responded positively for gaining high recovery rate. Besides, it is often also found that it can be also taken with other medicines used to treat other medical ailments.

<a href="https://www.cialispascherfr24.com/viapro-cialis-naturel/">https://www.cialispascherfr24.com/viapro-cialis-naturel/</a>