Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kampfer

 

Eredeti cím けんぷファー/
japán
Angol cím Kampfer
Egyéb cím(ek) Kaempfer, Kenpufaa, Kenpufer
Besorolás animeTV
Hossz 12 rész
Év 2009

Műfajok:

akcióecchiiskolai élet,magical girlmágiaromantikusseinen,szupererővígjáték

Témák:

alternatív világátváltozás,börleszkerőszakgender bender,háremjelenjelenkori fantasykettős életközépiskolalight novel alapján,lőfegyvermeztelenségnagy mellek,nemváltásproxy csatasuper deformed,szerelmi sokszög

Keletkezés:
Az anime először regényként látott napvilágot 2006-ban, és már túl van a 13. köteten. A készítője Tsukiji Toshihiko, aki korábban a Maburaho mangájának az írója volt. A regény után 2008-ban megjelent egy manga adaptáció is, amit Tachibana Yuu rajzolt, egy akkor még elég friss alkotó. A manga még jelenleg is tart, és már több, mint 3 kötetet adtak ki. Ezek után 2009-ben került sor a következő adaptációra, egy 12 részes anime sorozatra, melyet a Nomad stúdió készít (híresebb művei: Rozen Maiden, Sola, Yozakura Quartet).

Történet:
Történetünk főszereplője Senou Natsuru, egy átlagosnak mondható fiú egészen addig, míg egyik reggel lányként nem ébred. Még ha ez nem is lenne elég, a szobájában lévő plüss elkezd beszélni. Kiderül, hogy a plüss egy Hírnök, akiket a Közvetítők küldtek a mennyből, mivel Natsurut Kämpfernek választották. A Kämpferek olyan emberek, akiknek a közvetítők különleges képességeket adtak, hogy más Kämpferek ellen harcoljanak. És kizárólag csak lányok lehetnek Kämpferek, ezért mikor egy ellenséges Kämpfer megjelenik, Natsuru karkötője elkezd ragyogni, és átváltozik. Minden Kämpfer harcossá válásakor kap egy karkötőt, amit a Szerződés Karkötőjének hívnak. Ez a karkötő 2 féle színű lehet: kék vagy vörös. Akik egy színbe tartoznak, azok szövetségesek, és a másik csoportba tartozókat kell legyőzniük, mellesleg Natsurunak kék színű a karkötője. Ahogy már említettem, minden Kämpfer valamilyen különleges képességgel rendelkezik, ezeket 3 nagy csoportba lehet osztani:

Zauber: ez egyenlő a varázslattal, Natsurunak is ilyen típusú képessége van.
Gewehr: ebbe a típusba tartoznak a lőfegyverek, Natsuru egyik szövetségesének (Akane) is ilyen típusú ereje van.
Schwert: ezek a fegyverek. A vörös oldalon, Shizukunak is ilyen típusú képessége van.

Szereplők:
Senou Natsuru: a történet főhőse és főhősnője egyben, Zauber típusú "kék" Kämpfer, Hírnöke Harakiri Tigris.

Sangou Shizuku: a Diáktanács Elnöke, Schwert típusú "vörös" Kämpfer, Hírnöke Kanden Yamaneko, amikor Kämpferré változik a hajának egy része fehérré válik.

Mishima Akane: az iskola könyvtárosa, Gewehr típusú "kék" Kämpfer, Hírnöke Fekete Seppuku Nyuszi, amikor átváltozik, megváltozik a személyisége.

Sakura Kaede: az iskola egyik idolja, Natsumu szerelmes belé, amikor Natsumu megmenti őt lány formájában, Kaede beleszeret Natsuru női változatába, persze nem tudja, hogy ők ketten egy személy.

Kondou Mikoto: Natsuru gyerekkori barátja. Apja archeológus, szóval sokáig Japánon kívül volt, és csak most tért haza.

Vélemény:
Nekem eddig nagyon tetszik a sorozat, olvasom a mangáját, ahhoz képest sok mindent megváltoztattak benne, eseményeket felcseréltek, de a történet ugyanúgy halad, mint a mangában. Az animében rengeteg a fanservice, a mangában ennek maximum 5%-a szerepelt, de minden jelenete nagyon szórakoztató, nem érezzük oda nem illőnek. Az opening és endingnél pörgősebbre számítottam, ehelyett egy könnyedebbet kaptunk, az openinget Minami Kuribayashi énekli, a címe "Unreal Paradise". Minamit már több anime openingjében is hallhattuk, mint például a Kurokamiban vagy a Chrno Crusade-ban. Az endinget Marina Inoue és Megumi Nakajima énekli, akik mellesleg az anime főszereplői is, tőlük eddig animéhez csak endingek jöttek ki. Megumi Nakajima nevéhez 5 darab Macross Frontier ending fűződik, Marina Inoue nevéhez pedig például a Ginban Kaleidoscope első endingje. A grafika szépre sikerült, nekem talán Natsuru férfi változatán kívül mindenki jobban tetszett, mint a mangában. A szinkronhangok nagyon jók lettek, egyedül Natsurut nehéz megszokni, mivel mindkét nem hangját egy személy adja, és ezért a fiú változat nem elég mély. Mindent összevetve egy nagyon ígéretes sorozat, tele akció]val és ecchivel, aki szereti ezeket, az ne hagyja ki.

Ez az anime 1 dajat kapott:A 2009 LEGJOBB ECHI/FANSERICE

Főszereplők:

Senou Natsuru

Senou Natsuru (Kämpfer)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.