Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Karas

 

Eredeti cím 鴉 -KARAS-/
japán
Egyéb cím(ek) -KARAS-, Crow, The Karas, Карас
Besorolás animeOVA
Hossz 6 rész
Év 2005 - 2007

Műfajok:

akciócgifantasyhorrorkrimi,sci-fiseinenszupererő

Témák:

átváltozáscsápokdémon,erőszakjelenjelenkori fantasy,kardpárbajmészárláspisztolyharc,proxy csatarendőr/rendőrnősok vér,szellem/kísértettermészetfelettitörvény és rendyoukai

Egy érdekes film, aminek a sztorija is különleges! Van egy város, ahol Karasok vannak. Yurina teremtette őket, és ők a város őrzői. A várost különös lényektől védik, akik kiszívják az emberi nedveket! A Karasok nem nagyon bíznak egymásban, sőt, néha ellenségesek, van úgy, hogy néha két Karas is összecsap. Ez azért van, mert régen egy Karas megölt egy másikat. Történetünk valahol itt kezdődik igazán, mivel Yurine kénytelen egy másik Karast választani.

Választása egy fiatal fiúra, Otohára esik, aki egy kedves és másokon segítő, odaadó gyereknek látszik és akinek nincs semmi kedve a harchoz, de mégis csinálja, hogy megvédje az ártatlan embereket. A Karasok elég nagy erővel rendelkeznek, hisz még akár a semmiből is elő tudnak állítani dolgokat (pl. egy járművet).

A film történetével kapcsolatban eddig sok mindent nem tudtam meg, mert eddig csak 3 részt láttam (ennyi jelent meg), ami igaz, hogy sok infót árasztott, de a sok infóval együtt sok kérdés is felvetődött. Az ember nézi és úgy hiszi, hogy érti, aztán 2 perc múlva jön a kérdés: "na ez meg miért van így?"... A grafikáról csak azt mondhatom, hogy mondjon bárki bármit arról, hogy mennyire nem jó egy számítógép segítségével készült anime, ez az anime rácáfol erre, ez az eddig legjobb cgi-s anime, amit valaha láttam, hihetetlenül gyönyörű. A zenéje is nagyon jó, az opening kifejezetten csodálatos, az ending nagyon szép. Magában a filmben nincs sok zene, csak ott, ahol szükséges és semmi több, és ez jó is így a néha kissé bonyolult történet miatt. Hogy mondjak valami negatívumot is (a ritka megjelenésen kívül), hogy a szájakat néhol elég rondán rajzolták meg, és a színek sötétek, szürkék. Habár ez jó nagyot emel a horror hangulaton.

Utószónak, amit eddig láttam, az meggyőzött és megnézem a maradék 3 részt is, ha kijön valaha... Aki szereti a szép és látványos akciót, meg a horror műfajt, az nézze meg még akkor is, ha az anime végén még maradhatnak kérdések.

Főszereplők:

Nue

Otoha Yousuke

Yurine

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.