Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kilari

 

Eredeti cím きらりん☆レボリューション/
japán
Magyar cím Kilari
Besorolás animeTV
Hossz 153 rész
Idehaza 102 rész (tovább még nem vetítették)
Év 2006 - 2009

Műfajok:

drámaromantikusshoujo,vígjátékzenés

Témák:

idolmanga alapjánszerelmi sokszög

 

Történet és karakterek:
A történet főszereplője egy nagyon szép, Tsukishima Kirari nevű 14 éves lány, aki a világon mindennél jobban szereti az evést, és mivel mindig azzal foglalkozik, szinte semmit nem tud a sztárvilágról. Egy nap azonban összefut Hiwatari Seijivel, a SHIPS együttes egyik tagjával, és beleszeret, és hogy közelebb kerülhessen hozzá, elhatározza, hogy ő is sztár lesz. Közben megismerkedik a SHIPS másik tagjával is, Kazama Hirotoval, aki Seijivel ellentétben kissé durván őszinte Kirarival. Később kiderül, hogy bár néha elég lekezelően beszél, ő is egy kedves fiú, és Kirari valamiért hozzá is közelebb kerül. Kirari ugyanahhoz a céghez kerül, ahol a SHIPS is van, és elindul a karrierje. Ezzel a történet lényegében le is van tudva. Az anime azt mutatja be, hogy Kirari milyen munkákat vállal, hogy sztár lehessen, milyen nehézségekkel küzd meg, és hogyan kezeli azt a tényt, hogy kezd Hirotoba is beleszeretni. ^^ A karakterek hamar kiismerhetőek, Kirari butuska, de nagyon aranyos, és keményen dolgozó, Seiji nagyon kedves, és rettentően naiv, Hiroto meg röviden és tömören egy tsundere. Ott van még Naa-san, Kirari cicája, aki rengeteget segít neki (egyébként majdnem mindenkinek van állata), Kumoi, Kirari menedzsere, Arashi, Kirari gyerekkori barátja, aki bűvésznek tanul, és teljesen odavan Kirariért, Kirari családja, a többi sztár és még sorolhatnám.

Érdekesség:
A legtöbb sztárnak a szinkronhangja a valóságban is egy idol, méghozzá a Hello!Project cég alatt. Kirari szinkronhangja például Kusumi Koharu, a Morning Musume hetedik generációs tagja, Mizuki Hikarunak Hagiwara Mai a C-ute-ból és még sorolhatnám. Ezzel természetesen együtt is jár, hogy az openingeket/endingeket, betétdalokat is ők éneklik, ami még mindig nem minden, ugyanis az op/ed videókban az igazi klipből is vannak bevágások, ahol a szereplőket cosplayelik, gyerekműsorokban el is játszották őket, ezenkívül Kirarin Revolution koncerteket is adtak, ahol nem az igazi nevükön, hanem a szereplők nevén mutatkoztak be az anime futása alatt. A sorozat épp emiatt nemcsak kisebb lányok körében lett ismert, akik idollá szeretnének válni, hanem sokan, akik szeretik a Hello!Projectet, szintén eljutottak az animéhez. 

Vélemény:
Én nagyon szeretem ezt az sorozatot. Nem nagy szám a története, de egy fárasztó nap után remek kikapcsolódást nyújthat. A karakterek édesek, a zenék fülbemászóak. A 103-ik résztől 3D-s animációba vált, bár nekem személy szerint a rajzolt részek jobban tetszettek. Annak ajánlom, aki szereti a vidám, lányos animéket.^^

Főszereplők:

Hiroto Kazama

Seiji Hiwatari

Kirari Tsukishima

Naa-san

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.