Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kyou, Koi o Hajimemasu

Eredeti cím 今日,恋をはじめます/
japán
Angol cím Today, the Love begin
Egyéb cím(ek) Today We Start Our Love, Today, We`ll Start Our Love, KyoKoi, KyouKoi, 今日恋
Besorolás animeOVA
Hossz 2 rész
Év 2010

 Műfajok:

drámaiskolai életromantikus,shoujoslice of lifevígjáték

Témák:

diák/diáklányjelenközépiskola,manga alapjánszerelmi háromszög

A mangáról:
2008 óta folyamatosan íródik. Eddig 9 kötet jelent meg belőle. Az író Kanan Minami (másik ismertebb mangája a Honey x Honey Drops).

Bevezetés:
Az OVA első két része 2010-ben jelent meg, az első rész a manga 15. és 16. fejezetét dolgozza fel. Rendezője Naoto Hosoda, és a J.C. Staff működött közre az elkészítésében. A történet nagy része a Meion Privát Középiskola egy-egy osztályába járó Hibino Tsubaki és Tsubaki Kyouta szerelmének a kibontakozását mutatja be.

Történet:
Hibino keményen tanult, hogy bejusson az ő általa kiválasztott középiskolába, de nem sikerült. Ezért a legutolsó helyen maradt neki a Meion Privát Középiskola. Ide felvételt is nyert. A beavatási ceremónián az új diáktanács elnöke beszédet mond, aki Kyouta. Hibino amikor meglátja, hogy hosszú haja van, kiakad, hogy egy srácnak hogy lehet hosszú haja. Az első iskolai napon Hibino és Kyouta összekapnak, és a vita végén a lány belevág a fiú hajába. Kyouta kirángatja a lányt a kertbe és elmondja neki, hogy most a testével kell fizetnie, ha nincs 50000 yen-je cserébe azért, amit a hajával művelt. De végül Hibino vág egy rendes frizurát. Kyouta ezután erőszakkal megcsókolja a lányt, majd közli vele, hogy addig nem hagy neki békét, amíg minden első tapasztalatát meg nem szerzi, mivel ez volt Hibino első csókja.

A további részekben a fiú, ha csak teheti, kihasználja Hibinót. Mindemellett a többi lányt is fűzi. Hibino időközben beleszeret Kyoutába, mert a kihasználás mellett azért a srácnak van egy másik oldala is, ami kedvesnek mondható. Amikor Hibino szerelmet vall, a fiú ellöki magától. Nem sokkal utána kiderül pár dolog Kyoutáról, hogy miért is viselkedik így a lányokkal. Innen kezdődik az OVA. Ha érdekel titeket nézzétek meg, hogyan folytatódik.

Látvány:
Kidolgozott, gyönyörű hátterek, eszméletlen színes képvilág. Egy 2010-es animéhez tökéletesen megfelel.

Opening, ending:
Openingje nincsen. Az ending zenéje kellemes, romantikus hangzású, ami a mangában található képekből lett összevágva. 

Vélemény:
Eddig a legcsodálatosabb OVA, amit valaha láttam, főleg a képi világ miatt. Érződik benne azért, hogy 2 részre szakad. Legalábbis a feldolgozott 2 fejezet a mangából, hogy melyiknek hol a kezdete. Én személy szerint nem tudok rá rosszat mondani. De talán mégis, egy kicsit olyan „egyből bele a közepébe” OVA. Elmeséli a történést előtte röviden, de azért ez érződik rajta. A másik pedig, hogy rövid, lehetett volna hosszabb is. Egyébként hűen követi a mangát. Én mindenkinek ajánlani tudom, aki szereti a romantikus történeteket. Nekem nagyon bejött.

Főszereplők:

Kyouta Tsubaki

Tsubaki Hibino

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.