Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Maria-sama ga Miteru

Eredeti cím マリア様がみてる/
japán
Angol cím The Virgin Mary is Watching Over You
Egyéb cím(ek) MariMite, The Virgin Mary is watching you, Maria-sama, Maria Watches Over Us
Besorolás animeTV
Hossz 13 rész
Év 2004

Műfajok:

bishounendrámaiskolai élet,romantikusshoujoshoujo ai

Témák:

felnőtté válásjelenközépiskola,light novel alapjánsuper deformed

Szépen gondozott iskolaudvar telis-tele ginkofákkal, egyenruhás lányok imádkoznak Szűz Mária szobra előtt, ez a Lillian lányiskola. Ide főleg módos családból származó finom kisasszonyok járnak, a gimnáziumot apácák vezetik. Annak érdekében, hogy a lányok otthonosabban érezzék magunkat, kialakult egy különleges kapcsolatrendszer, a "Soeur-rendszer". Ez abból áll, hogy egy felsőbb éves kiválaszt magának egy alsóbb évest, aki olyan lesz, mint egy fogadott húgocska. Ebbe a rendszerbe maximum 9 lány tartozhat. 3 "rózsa-kör" van és azon belül 3 lány lehet. Egy harmadikos, akinek általában másodikos petite soeur-je (húgocskája) van, és ennek a másodikosnak is lehet egy elsős petite-soerje, így jön ki a 3. A tagok gyűléseket tartanak és támogatják egymást, sokszor felnéznek rájuk azok, akik nem tartoznak közéjük. A rózsák között nincs rivalizálás, ők mint nagyobb egység -9 tag- ugyanúgy összetartanak, mint a 3-as, kisebb csoportok.

Az anime egy katolikus leányiskola azon tagjainak életéről szól, akik valamelyik "rózsa-körbe" tartoznak, ahol a lányok között nagyon szoros a kapcsolat, amibe a szerelem is belefér. Meglehetősen romatikus történet, de én nem találtam benne túl sok kifejezetten "csöpőgős" részt. Nem egy izgalmas és cselekménydús történet, de ettől függetlenül élvezhető, aki szereti a shoujo-ai műfajt és szerelmi drámát. Persze akadnak benne meglepetések egy-két szereplővel kapcsolatban és a lányok többségének múltjára is fény derül.

A grafika szerintem nagyon szép, a zenei aláfestés kizárólag komolyzene, főleg a zongorára alapozva. Ebben a témában eddig nem sok anime készült, mindekinek ajánlom, aki egy kis változatosságra vágyik.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.