Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Maze Bakunetsu Jikuu

 

Eredeti cím MAZE☆爆熱時空 (1997)/
japán
Angol cím Maze Megaburst Space
Besorolás animeTV
Hossz 25 rész
Év 1997

Műfajok:

akcióecchifantasyiskolai életkalandmágiamechaőrültség,paródiasci-fiseinenshoujo ai,szupererővígjáték

Témák:

alternatív történelemamnézia,átváltozásbörleszkcsápokfanservice,főiskolagender benderjelenlight novel alapjánmeztelenségpárhuzamos világ,poszt-apokaliptikustündérutazás,vezérelt robot

Maze egy fiatal, békés lány, ám egy szörnyű álmot követően arra ébred, hogy egy teljesen ismeretlen világban van, ahol szörnyek és mágia veszik körül. Ráadásul egy kislány is a nyakába akaszkodik, mert Maze véletlenül megmentette őt az üldözőitől, amikor a lakása leesett az égből. A kislány egyébként Mill, egy nemrég elpusztított birodalom üldözött hercegnője, akit immár semmi sem választhat el újdonsült "nővérétől". Vándorlásuk közben számos barátot szereznek, akik egytől-egyig belezúgnak Maze-be, és állandóan körülötte legyeskednek. Hogy teljes legyen a káosz, éjjel Maze férfivá változik, akinek csak egy dolog jár az eszében, de Mill azért őt is megkedveli. Az útjuk során kiderül, az emlékeit vesztett Maze mesteri szinten tudja használni az evilági mágiát, a "Phantom Light Power-t", amivel többek között hatalmas, mechákra emlékeztető csatapáncélokat is lehet irányítani. Mill üldözői folyton a nyakukban loholnak, ezért állandó a harc, és igazán jól jön a fiú-Maze agresszivitása, amivel bárkit könnyedén legyőz. 

Őrült egy sztori, és őrült mindegyik szereplő is, de igazán szórakoztatóak. A karakterek és a rajzolás sokaknak ismerős lehet a Slayers-ből, leginkább arra hasonlít a sorozat, csak állandóak a pikáns poénok. A zenék is a sokak által kedvelt fantasy sorozatéra hasonlítanak, kivéve a nyitó- és záródalt, amikre egy szót mondhatnék, nonszensz. Akinek bejönnek az agyatlan történetek, az eszement karakterek, és a minden komolyságot nélkülöző kalandok, az nézze meg bátran, jól lehet rajta szórakozni.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.