Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Medaka Box

Eredeti cím めだかボックス/
japán
Besorolás animeTV
Hossz 12 rész
Év 2012

 Műfajok:

akcióecchiharcművészet,iskolai életromantikusshounen,vígjáték

Témák:

barátságdiák/diáklány,fanserviceközépiskolamanga alapján,nagy mellektsundere

A Sensei ismét...

NisiOisiN megint megkapta a lehetőséget, hogy az eddig csak képzeletünkben mozgó karaktereit szemünk láttára kelthesse életre. Ezúttal a 2009 áprilisa óta futó Medaka Box-ra vetették rá magukat az animátorok, hogy a nagyközönség elé tárhassák. Nishio Ishin ’81-ben született, de már a 20-as évei során befutott, és azóta töretlen népszerűségnek örvend Japán- és világszerte. A művei közül eddig inkább a regényeket vitték "vászonra": a teljes Katanagatari szériát, valamint a Monogatari szériából eddig a Bakemonogatarit és a Nisemonogatarit, de készülőben van már a folytatás is. Szerintem ideje nekilátni egy mangának is... szerencsénkre szerintük is.

A Hakoniwa Akadémia frissen megválasztott diáktanácsának elnöke

Egy elszigetelt, nagyváros méretű oktatási intézményről beszélünk, valamint annak rögtön, elsőévesen megválasztott DT elnökéről, Kurokami Medakáról. Medaka-chan első ránézésre egy tökéletes teremtmény: szép, eszméletlenül csinos, ennek tudatában már-már egészségtelenül pőre is, profi bármiben, amibe csak bele mer kezdeni, olyan érzésünk van, mintha az átlag emberek fölött állna. Talán ez igaz is... Nem véletlenül lett elsöprő fölénnyel megválasztva, ám akármennyire is emberfeletti leányzó, szüksége van támaszokra, segítségre, így muszáj tagokat toboroznia a Tanácsba. Hitoyoshi Zenkichi Medaka-chan gyerekkori barátja, bár kapcsolatukat ez a pár szó teljesen elégtelenül írja le. Annyira összetett, fura, őrült személyiségek, hogy viszonyuk definiálhatatlan. A fiú látszatban bármennyire is ellenkezik, Medaka-chan nem tűr nemleges választ, így ketten lesznek a diáktanács alapkövei.

Medaka Box

Hogy az új diáktanácsot népszerűsítse, valamint kézzelfoghatóvá tegye a diákok számára, Medaka-chan egy panaszládát helyez el az iskolában, amibe bárki bedobhatja segélykérő levelét, mivel a DT a nap 24 órájában, az év 365 napján elfogadja a kihívásokat, és segít megoldani a problémát, legyen az bármilyen apróság is.

Mugen shōnen fighting anime?

Az anime mindössze 12 részes, de ez ne ijesszen meg senkit, nincs még itt a vége. Mostanában a stúdiók - mintha tanulnának a régi hibáikból - nem akarják azonnal megcsinálni az egész mangát, hogy utána érdektelen és unalmas filler évadokkal vegyék el a rajongók kedvét, ezért a Medaka Box olyasféle vetésforgó módszerrel kerül vetítésre. Egy szezon anime, majd egy szezon pihenő. Sokkal kellemesebb megoldásnak találom, mint töltelék epizódok alkalmazását.

Mindenki a saját igazsága szerint

Az első évad nem tartogat rengeteg meglepetést, a Diáktanács kiteljesedésével, a főbb szereplők nagyvonalú bemutatásával foglalkozik, de azért nem kell aggódni, mielőtt azt hinnéd az első részek után, hogy az anime pár pofon bugyivillantásokkal és humorral megtűzdelve, hamar rájössz, ez bizony kőkemény shōnen fight, annak minden elemével, ráadásul kiegészítve Ishin sensei elgondolkodtató párbeszédeivel, amiktől egy picit többet lehet elvárni, mint a "jó és gonosz" viszonyának nagyvonalú megtárgyalása. Csak megvillantják, mégis mire kell számítanunk a következő évadoknál, és ha már a "villantás" ilyen, akkor itt kő kövön nem maradhat. A hatalmas Akadémiának csak egy szeletét láthatjuk, majd pusztíthatjuk el, belegondolni is izgató, mi lesz a történet előrehaladtával. Természetesen rengeteg nyitott kérdés maradt, de figyeltek arra, hogy ne hagyjanak minket a teljes sötétségben tapogatózni.

Az én igazságom...

Nem igazán tudok elfogulatlanul írni, és negatív kritika nem is nagyon jut az eszembe. Az évad erősségei egyértelműen a karakterek. Ahogy az elvárható, zseniálisak a szereplők. Medaka-chan "a semmiből ugyanabban a pózban, mint amiben te vagy, mögötted termek" képessége mindig megmosolyogtat. Az is aranyos, hogy nem csak névvel, hanem évfolyammal is fémjelzi a tanulókat. Shiranui feneketlen gyomra, szuper seiyuu-ja és szövege is eszméletlenül jó. Nem is említve a fejbúbokon ágaskodó hajtincseket, amik néha azt a hatást keltik, mintha saját öntudattal rendelkeznének. A 12 rész is nagyon jól volt felépítve. Egy kellemes bevezetés, aztán egy kevéske tombolás, majd egy nyugodt, de hihetetlenül érdekes epilógus. Kész is az újabb remekmű, tessék fogyasztani!

Főszereplők:

Hansode Shiranui

Kouki Akune

Medaka Kurokami

Mogana Kikaijima

Zenkichi Hitoyoshi

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.