Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


MegaMan: NT Warrior

 

Eredeti cím ロックマン エグゼ/
japán
Angol cím MegaMan: NT Warrior
Magyar cím Megaman NT Warrior
Egyéb cím(ek) Rockman EXE, Megaman
Besorolás animeTV
Hossz 56 rész
Idehaza 52 rész (Az amerikai változatból készült, ami 52 részes)
Év 2002 - 2003

 

műfajok:

 

 

akciókalandmágiamecha,sci-fishounenvígjáték

 

témák:

 

 

játék alapjánproxy csata

Képzelj el egy életet, melyben minden az internettől függ. Képzeld el, hogy egy programozott emberke egy furcsa szerkezetből beszélne hozzád. Az anime szereplőinek már nem kell ezt elképzelniük, ők ugyanis ebben a korban élnek. A furcsa jövő, ahol bárki bármikor összekapcsolódhat az úgynevezett PET (personális terminál) segítségével, és minden ilyen kis szerkezetben van egy úgynevezett Netnavi, akit elektromos szerkezetek, utcai lámpák és oszlopok konnektor-féle dugóin keresztül és a PET segítségével az internethez csatlakoztathatsz.


Lan Hikari a főhőse történetünknek, egy 11 éves srác, akinek szintén van egy ilyen Netnavije, ámbár csak gyakorlószintű és gyenge. Nagyon szeretne már egy újat, de apja, az éppen külföldön dolgozó híres informatikus és programozó addig nem enged neki egy új Netnavit, amíg be nem töltötte a 12 életévet. Lan nagyon szeret úgynevezett "netharcokat" vívni, a Netnaviket ugyanis általában erre használják. A Netharcokhoz kellenek még ún. Battlechip-ek is, amelyek a PET-be rakva erővel ruházzák fel a Netnavit. Ám Lan osztálytársa, Dex ellen állandóan kikap, így rossz benyomást kelt Maylu előtt, aki már régóta tetszik neki, és Dexnek is.

Lan már sorozatban 12. vereségét kapja, a Netnavijét teljesen szétverik. Aznap este elindítja a feljavítást, ám reggelre a PET-jében egy teljesen új, modern, erős Netnavi lesz, amit apja programozott, és küldte a PET-jébe egy e-mailben (itt már e-mail küldésére és fogadására a PET-et használják). Lan így már le tudja győzni Dex-et. Ám korántsem ilyen könnyű az élet, ugyanis az úgynevezett 3. Világ nevű cég alkalmazottjai Netnavijeikkel az interneten át különböző katasztrófákat okoznak. Miután ezeket Lannek és barátainak, Maylunak, Dexnek (kibékülnek a csata után), és egy új lánynak, Yainak sikerül megakadályozniuk, elérkezik a N1 Grandprix, a Netharc verseny ideje, ahova mind Lanék, mind a 3. Világ, és még sokan mások is beneveznek. Lannek és barátainak tehát feladatuk, hogy megakadályozzák a 3. Világot, hogy a világra törjenek.

Meg kell említenem, az anime eredetileg a Rockman.EXE nevű TV-és Nintendó játékból készült. A zene olyan "internet és számítógép stílusú". Magyarországon sajnos az amerikai változatot láthatjuk. A magyar hangok jóra sikeredtek. Az animét annak ajánlom, aki szereti az internetet, és az enyhébb harcokat.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.