Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nana

 

Eredeti cím ナナ/
japán
Magyar cím Nana
Besorolás animeTV
Hossz 47 rész
Év 2006 - 2007

műfajok:

témák:

 
A történet
A sorozat két fiatal lányról szól, akik épp Tokióba tartanak egy csodaszép, havas estén. Mindketten húsz évesek, és álmaikat, vágyaikat, szerelmüket keresve indulnak el a nagyvárosba. Mindkettőjük neve Nana. A nagy hóesés miatt a vonat hosszú ideig egy helyben áll, és ez beszélgetésre sarkallja a lányokat.

Oosaki Nana a Blast (Black Stones) punk együttes énekesnője, külsőleg hűvös és vagány kinézetű lány, de testében egy sebzett lélek lakozik. Álma és élete is egyben a zene, egyetlen csomagja egy gitár és egy doboz cigaretta, állítása szerint másra nincs is szüksége. Komatsu Nana egy életvidám és sokat fecsegő típusú ember, aki hajlamos első látásra beleszeretni abba a férfiba, aki elmegy mellette az utcán, és ez már elég sokszor okozott neki fájdalmat. De úgy látszik, végre megtalálta igaz társát, és hozzá költözik Tokióba. Álma, hogy szerető feleség legyen, és hogy elláthassa azt a férfit, akit igazán szeret. 

A két szereplő útja elválik, mikor a vonat végre befut Tokióba. De később a sors újra összehozza őket és végül lakótársak lesznek. Két különböző személyiséget ismerhetünk meg a lányokban, mégis az idő elteltével kialakul köztük egy kötelék, ami mindennél erősebb. Nana és Hachiko (K. Nana) egymás mellett ismerik meg a felnőtté válás örömeit és kínjait, együtt fedezik fel önmagukat és az életet.

Az anime
A sorozat nagyon komolyan és reálisan mutatja be a legtöbb mai fiatal problémáit. A szereplők különböző szemszögeiből ismerhetjük meg, hogy milyen a felnőtté válás. Osaki Nana története a karrierről és ennek nehézségeiről szól. Hogy a zeneipar hatására hogyan tud széthullani egy fiatal élete. Hachi részéről egy önállótlan személyiséget ismerünk meg, akinek az élete a szerelemről és hozzá fűzött gyerekes álmokról szól. A karakterek és személyiségük kulcsfontosságúvá válnak az animében, minél jobban halad előre a történet, annál több személyiséget ismerünk meg. A két főszereplő között már-már olyan ellentétek merülnek fel, amik a valóságban viszálykodáshoz is vezethetnének, de a két karakter rendkívüli módon kiegészíti egymást. 

Az animére jellemző a romantikus, de egyben drámai hangvétel is. A sorozat vége felé a hangulat egyre borultabb és szomorúbb lesz, és a vicces, humoros jelenetek száma is kevesebb lesz. A karakterek nagyon szépen ki vannak dolgozva, tipikusan shoujo-ra jellemző rajztechnikával. Ai Yazawa hatalmas sikerű mangájának feldolgozása a Nana, amely inkább fiatal lányok és nők körében népszerű. A karaktereket, ahogyan várható az írónőtől, nagyon egyedire sikerült megalkotnia. Szintén Yazawa kezei nyomán látott napvilágot a Paradise Kiss című anime is, ami nem aratott olyan nagy sikert, mint a Nana. Szerencsére az adaptáció hűen követi a manga eseményeit, mert Yazawa igen erősen figyelte az anime szerkesztését. A manga a mai napig fut, a jelenleg kiadott 21 kötetből az anime az első 12-t dolgozza fel. 

Amit még mindenképpen meg kell említeni, az a zenéje. Szerintem hihetetlenül jól összeválogatták az op/ed-eket és a karakter zenéket is. Zene téren abszolút kedvenc... Na, ennyit erről az igazán remek animéről... legalább egyszer érdemes megnézni és nem csak shoujo fanoknak ajánlanám, nyugodtan nézze meg az is, akinek nem a szíve csücske ez a műfaj, higgyétek el, tetszeni fog!^^
 
 
Főszereplők:
 
Komatsu "Hachi" Nana
Osaki Nana
 
 
 
 
 
 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.