Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Night Head Genesis

 

Eredeti cím NIGHT HEAD GENESIS/
japán
Egyéb cím(ek) NIGHTHEAD-GENESIS
Besorolás animeTV
Hossz 24 rész
Év 2006

Műfajok:

drámafantasyhorror,misztikuspszichológiaisci-fiszupererő

Témák:

erőszakgyilkosságjelen,jelenkori fantasymeztelenségokkult,összeesküvéspszichikai erőrejtély,szorongás/félelemtermészetfeletti,titkos szervezettitok

"Agyunk közel 70 százalékát nem használjuk. Ha az ember rendelkezik bármiféle különleges hatalommal, akkor az itt nyugszik valahol elrejtve, ebben a régióban. Ezt a kihasználatlan 70 százalékot úgy hívják: "Night Head"."

Ezekkel a szavakkal (vagy hasonlókkal, nem vagyok fordító^^) indul ez a 2006-ban készített sorozat. Ígéretes mondatok, melyek kellőképpen felpiszkálhatják egy misztikumra fogékony anime-rajongó fantáziáját. Kirihara Naoto és Kirihara Naoya egy különleges testvérpár. Mindketten természetfeletti erővel rendelkeznek. Naoto telekinetikus képességeket birtokol (azaz tárgyakat tud mozgatni az akaratával), Naoya pedig telepata (ha megérint valakit, képes belelátni annak tudatába). Képességeik már egészen kicsi korukban megjelentek, s ez veszélyessé tette őket, még saját szüleik számára is. (Képzeljétek csak el, hogy ha az egyik gyereketek dühös lesz, akkor egy láthatatlan energiahullámmal véletlenül kibont egy gyengébb közfalat.) A szülők végül nem bírják tovább, s odaadják a gyerekeket egy kutatóközpontnak. A fiúk felnőnek, képességeik pedig megerősödnek. Egy nap aztán megszöknek a központból, hogy megtapasztalják, milyen is az a világ, amelyet eddig elzártak előlük.

Meg kell mondjam, vegyes érzéseim voltak a sorozattal kapcsolatban. Egyrészt sokszor képes felébreszteni az ember érdeklődését, másrészt viszont néha olyan szinten unalmassá válik, hogy egyszerűen elaludtam rajta. A főszereplők jellemábrázolására nem lehet panasz, az igazán szépen ki van bontva, azonban 24 részen keresztül nagyon rá tud unni az ember. Feltűnnek ugyan érdekesnek mondható mellékszereplők, ám ők túl gyorsan eltűnnek a süllyesztőbe ahhoz, hogy eleget megtudjunk róluk. A történet azért érdekes, mert bár folyamatosan a szemünk előtt lebegtetik, hogy valami nagy világpusztítósdi van előkészületben, úgy igazából nem történik semmi. A világ néha bajba kerül, néha meg megmentődik jóképű főhőseink jóvoltából. Ennyi...

Mindezek ellenére mindenkinek bátran ajánlom, aki szeretne látni jóképű főhősöket, igényes és szép rajzolást, részletes jellemábrázolást, közepes adag misztikumot és persze egy csipetnyi drámát. Jó szórakozást! :)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.