Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rosario to Vampire

 

Eredeti cím ロザリオとバンパイア/
japán
Angol cím Rosario + Vampire
Besorolás animeTV
Hossz 13 rész
Év 2008

Műfajok:

akcióecchifantasyiskolai életromantikusshounenszupererő,vígjáték

Témák:

boszorkánybörleszkdémon,diák/diáklányepizodikusfanservice,farkasemberháremjelenkivillanó bugyiklubközépiskolamanga alapján,meztelenségnagy mellekpárhuzamos világsuccubus/incubusszerelmi sokszögtermészetfelettitsundere,vámpíryoukaiyuki-onna

A "Rosario to Vampire" Akihisa Ikeda shounen mangája alapján készült, amit eredetileg 2004-2007 júniusa között dobtak piacra, majd 2007 szeptemberében előrukkoltak egy extra fejezettel, később novemberben szintén, és még jelenleg is befejezetlen a manga. Tehát az anime, amit most a GONZO stúdió hozott el nekünk, szintén a Rosario to Vampire címet viseli, 2008. január 3.-án került adásba Japánban.

Történetünk főhőse Aono Tsukune, aki nem éppen egy mintatanuló, ezért nem is veszik fel egyik középiskolába sem. Ezért talán szerencsétlenségére egy nem mindennapi gimnáziumban, a Youkai Akadémián találja magát, amelyről egy szórólapon értesült Tsukune apja (mellesleg elég részeg volt, miközben találta a prospektust), és persze, hogy ebbe a suliba küldik. Azonban ez egy nem mindennapi iskola, ugyanis ide Youkai-ok, vagyis démonok járnak, ez a suli direkt a természetfeletti lények számára lett létrehozva, hogy később majd be tudjanak illeszkedni az emberi társadalomba, ezért emberi alakban kell maradniuk. Ezt a sulit elvileg egy ember sem találhatja meg, ha mégis, akkor azt megölik.

Tsukune megpróbál beilleszkedni a többiek közé, de ember lévén ez elég nehézkesen megy neki. Azonban az iskolába érkezése előtt megismerkedik egy gyönyörű és aranyos lánnyal, Akayashi Moka-val, akiről később kiderül, hogy vámpír, méghozzá nem is akármilyen, ugyanis Moka nyakában található egy rózsafüzér, ha valamilyen oknál fogva lekerül a nyakáról, akkor ő szupervámpírrá változik, ekkor a testi adottságai is megváltoznak, nagyobb erőre tesz szert, a szeme pirosra változik, a haja ezüstszínűre, a feneke és a mellei pedig megnőnek. Ilyenkor jön elő Moka másik énje, egy igazán dögös és kemény csaj, aki nem ismer határokat. Ugyanakkor Moka gyakran rideg és irgalmatlan, ezért csak indokolt esetben szabad a rózsafüzért eltávolítania. Egyébként Moka teljesen belehabarodik Tsukune-ba, miközben kiszívja a vérét (mondjuk szerintem Moka inkább a vérét szereti jobban, mint a srácot).
Mellesleg Moka a legnépszerűbb lány a suliban, úgyhogy sok fickó rajong érte. De vajon főhősűnk története hogyan folytatódik? És hogyan titkolja el, hogy ő valójában ember? Vajon senki sem fogja ezt észrevenni? Aztán pár szót említenék a főbb mellékszereplőkről is:

Kurono Kurumu, akinek az igazi alakja egy succubus (denevér). Eléggé féltékeny Mokára, hiszen Moka népszerűsége beárnyékolja az ő népszerűségét, ezáltal Kurumu megpróbálja elcsábítani Tsukune-t, hogy így féltékennyé tegye Moka-t.
Shirayuki Mizore, akinek az igazi alakja egy Yuki Onna, vagyis egy Ice Women, tetszése szerint tudja irányítani a jeget. Egyszer Mizore bevallotta egy tanárnak, hogy kedveli, de a tanár ezzel visszaélt és Mizore lefagyasztotta őt. Azonban Mizore nagyon megkedveli Tsukune-t, hiszen úgy véli, ő is olyan magányos alkat, mint ő. Mizore nem igazán bízik senkiben, hiszen azok a szóbeszédek, amik terjengnek róla, elég keménnyé tették őt.
Morioka Ginei, ő az újságklub elnöke, az igazi alakja egy farkasember. Ellenfélként kezeli Tsukune-t, hiszen ő Moka-ba szerelmes, bár ez a szerelem teljesen egyoldalú. Mindazonáltal egyáltalán nem akar más lányokat lenyűgözni, csak Moka-t, ezért harcol szerelméért. Egy figyelemreméltó tény róla, hogy amikor a telihold fényesen ragyog, akkor ő nagyon gyors, sokkal gyorsabb, mint Moka vámpír alakjában.
Sendo Yukari mindössze csak 11 éves, és akinek az igazi alakja egy boszorkány. Ő a legokosabb diák a suliban, nagyon magányos alkat, de mikor összebarátkozik Moka-val, ez megváltozik. Kezdetben utálja Tsukune-t, de később ez megváltozik.
Nekonome Shizuka az iskolai tanárok közül az egyik, és az újságklub tanácsadója. Ő egy Nekomusume (macskalány), aki szeret nyers halat enni, és úgy tűnik, hogy van neki egy meglehetősen gondatlan hozzáállása a dolgokhoz. 

Az OP/ED gyors, nagyon jól illik az animéhez. A grafika kifejezetten szép a mangához képest. Ugyanis a manga nem igazán volt szépen kidolgozva. És ezzel nagyon sokat emel az anime színvonalán. Az anime nagyon szépen követi a mangát, szinte semmi változás nem észlelhető, viszont a karakterek megjelenésében annál inkább, ugyanis sokkal szebben ki vannak dolgozva. Ugyanakkor számomra volt egy negatívum is, ugyanis rengeteg pantsu-shot található meg a sorozatban, gondolok én arra, hogy bármilyen jelenetről is legyen szó, Moka bugyija mindig látszódik (azért vannak kivételes esetek, de többségében mindig látszik). Viszont ettől eltekintve nagyon is jól élvezhető a sorozat. Nagyon sok vicces, humoros jelenet megtalálható az animében egy kis akcióval vegyítve. Én kifejezetten élveztem, miközben néztem a jelenleg is futó animét. Azoknak ajánlanám, akik szeretik az hárem/vígjáték műfajú animéket, és nem riadnak vissza a természetfeletti dolgoktól, és persze attól a rengeteg pantsu-shottól.

Főszereplők:

Moka Akashiya

Tsukune Aono

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.