Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Seikuriddo Sebun

 

Eredeti cím セイクリッドセブン/
japán
Angol cím Sacred Seven
Besorolás animeTV
Hossz 12 rész
Év 2011

Műfajok:

akciósci-fishounen,szupererő

Témák:

átváltozásküzdelem

Hét Szent

Történet:

A sorozat főhőse Arma Tandoji, egy kissé morcos és megtermett gimnazista, akitől az iskola nagy része retteg, mert a múltban kórházba küldött egy rakás diákot. Igazából senki sem tudja pontosan, hogy a pletyka igaz-e, de jó japán iskolás módjára úgy tekintenek rá, mint valami kriptaszökevényre. Kivéve Wakana, aki a kőzeteket vizsgáló klub egyik tagja. Barátnői óvva intik Armától, de Wakana az a lánytípus, akinél az érvek mit sem érnek. A lány elhívja végül Armát egy kőkiállításra. 

Azonban mindezen események előtt Arma lát valami fényt a tengeren, ami egy hajó vesztét hozza, s tulajdonképpen a sajátját is, mert valami szörnyű képességgel áldja meg ez a bizonyos fény, ami miatt egyszer csak egy cseléd-hadtest özönli el a város utcáit úrnőjükkel, Ruri kisasszonnyal és komornyiksegítőjével, Kagami Makotóval. Csak annyit mondanak, szükségük van Arma segítségére. Persze a fiú hallani sem akar a dologról és tombolni kezd, így nem sokra jutnak. Később egy különös sziklaszörny veszi ostrom alá a várost és a cselédek hada sem állíthatja meg. Armának eszébe jut a lángok láttán, hogy Wakana valószínűleg a városban vár rá, így odasiet és megmenti a lány életét, úgy, hogy a képességeinek sötét oldalát éleszti fel magában. Később, amikor már majdnem a földbe döngölte a sziklaszörnyet, jön Ruri és feléleszti benne a Szent Hetek igazi erejét és így Arma képes lesz felülkerekedni félelmén a saját hatalmát illetően. Másnap Arma ismét úgy megy iskolába, mint mindenki más és épp belépne Wakana klubjába, amikor is szembetalálja magát Rurival és Makotóval, mert hogy Ruri megvette az iskolát annak érdekében, hogy könnyebben boldoguljon újdonsült szuperhősével.

Vélemény:

Az éles szemű nézők rögtön észrevesznek némi hasonlóságot a Sacred Seven és a Code Geass grafikája között. Ez nem véletlen, hiszen ugyanazon alkotók kezei közül kerültek ki ezen animék. Akik szeretik a sok harcot és a természetfelettit, azoknak nyugodt szívvel ajánlom ezt az animét. A zenék nagyon is illenek a műhöz, az openingre és az endingre sem lehet panasz. A grafika pedig egyszerűen perfekt. Sok ember kedvence lehet ez az alkotás. Aki belekezd, biztos nem bánja meg.

Főszereplők:

Alma Tandouji

Ruri Aiba

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.