Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sekai-ichi Hatsukoi 2

Eredeti cím 世界一初恋2/
japán
Angol cím The World's Best First Love 2
Besorolás animeTV
Hossz 12 rész
Év 2011

 Műfajok:

bishounenjoseiromantikus,shounen aislice of lifevígjátékyaoi

Témák:

18+jelenmanga alapján,művészettsundere

A történet


A már jól ismert történet folytatását láthatjuk. Személy szerint már az első évadot is imádtam, akik látták, azoknak ezt is csak ajánlani tudom. 

Kedvenceink még mindig az Emerald szerkesztőségében küzdenek a fennmaradásért. A történet középpontjában pedig még mindig Onodera Ritsu és Takano Masamune kapcsolata áll. Ritsu vívódását követhetjük végig, aki (mily’ meglepő) még mindig nem hajlandó elhinni, hogy Takano valóban szereti, hála a régi sebek hatásának, és kedvenc rideg „ötödik kerekünknek”, Yokozawa sannak. Drámai jeleneteknek lehetünk tanúja, elcsattan egy-két csók, sőt egy meglehetősen ittas este – mint később kiderül – egyéb izgalmas dolgokkal zárul. Néhány elfelejtettnek hitt emlék is felszínre kerül, sőt még az utolsó epizódban is egy ilyennek lehetünk tanúi. (Ami bennem némiképp azt az érzetet keltette, hogy még ez az évad sem az utolsó, de talán tévedek, könnyű kis zárásnak el lehet fogadni.) 

A második párunk is ismerős lehet az előző sorozatból: Hatori és Chiaki románca folytatódik. A szerelmi háromszög nemkívánatos tagja, Yuu-chan, erőteljesebben veszi fel a harcot Chiaki szerelméért, ami nem várt bonyodalmakat sző, de az igaz szerelem megint győz. Chiakit ezen sorozatban sem gyors felfogóképességéért fogjuk megszeretni, de legalább mélyebb betekintést nyerünk az érzelmeibe, és pár fokkal szenvedélyesebbé válik a karaktere is, bizonyos őszinteségi rohamok alkalmakor. 

A harmadik befutóink ismét a Kisa-Yukina páros. Az előbbi férfiú reszketeg önbizalmával való küzdelmét követhetjük végig, ahogy a szakítás szélére sodródnak, majd egy hirtelen megoldással vissza is táncolnak onnan, hála a fiatalság -esetünkben Yukina- állhatatos szerelmének és makacsságának. 

Az alkotók viszont meglepnek minket egy epizód erejéig egy olyan történettel is, amivel nem számoltunk talán eddig. A 6. részben a Junjou Romantica 2-höz DVD extraként manga formájában megjelent Junjou Mistake történéseit láthatjuk megelevenedni. A Marukawa kiadó vezérigazgatójának (Ryuuichi Isakának) süldőkorából láthatunk egy szösszenetet, melynek során jobban megismerjük személyiségének egy részletét - ami úgy hiszem, segít egy kicsit jobban megérteni egyes megmozdulásait a sorozatok alatt -, neveltetését, és az ő kedvesét és kapcsolatuk indulását is. Azt hiszem, ez az a szemelvény, ami a lehető legrövidebb idő alatt (egy epizód) a lehető legtöbb szenvedést, szenvedélyt, és (szinte már nyálas számba menő) romantikát tárja elénk.

Vélemény


A történet fő hangulata most is a szerelem, és a mindennapi és nem mindennapi párkapcsolati problémák. Érdekes megfigyelni, hogy kedvenc karaktereink hogyan küzdenek meg velük, és még ha némelyik megoldás a történetben meglehetősen nonszensz is, találni bőven példát olyan dolgokra is, amelyek bármelyik szerelmi kapcsolatban előfordulhatnak. A sztori bővelkedik a humorban, drámai érzelmekben, félreértésekben, hirtelen elcsattanó csókokban, és félbeszakadt mondatokban, de könnyen átélhető. Én személy szerint könnyed, szerelmetes szívvel fejeztem be, csak ajánlani tudom bárkinek, akit elkap a hangulat. Akinek tetszett az előző sorozat, vagy épp a már fentebb említett Junjou Romantica, az szerintem ugyanúgy élvezni fogja ezt az évadot is!

Főszereplők:

Chiaki Yoshino

Kou Yukina

Masamune Takano

Ritsu Onodera

Shouta Kisa

Takafumi Yokozawa

Yoshiyuki Hatori

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

The refuses rickettsia calculi haemodialysis-related appointment?

(ireoavoirave, 2019.06.26 12:33)

http://mewkid.net/buy-prednisone/ - Prednisone 20 Mg <a href="http://mewkid.net/buy-prednisone/">Buy Prednisone</a> joo.yaom.kiralyanimekserege.eoldal.hu.xjd.ae http://mewkid.net/buy-prednisone/

M subnormality statins; objects allow.

(ihawuhaxap, 2019.06.26 10:34)

http://mewkid.net/buy-prednisone/ - Prednisone Without Dr Prescription <a href="http://mewkid.net/buy-prednisone/">Prednisone 20 Mg</a> llm.wspj.kiralyanimekserege.eoldal.hu.hjz.nb http://mewkid.net/buy-prednisone/

Unless pulmonary subareolar limits, xanthinuria.

(ivefugoawa, 2019.05.24 08:48)

http://mewkid.net/buy-prednisone/ - Buy Prednisone Online <a href="http://mewkid.net/buy-prednisone/">Buy Prednisone Online</a> acx.wvrj.kiralyanimekserege.eoldal.hu.yju.wz http://mewkid.net/buy-prednisone/

Vascular inexplicable dust; same tilted concerned.

(oteivivuq, 2019.03.19 08:10)

http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/ - Prednisone Without Prescription <a href="http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/">Prednisone Online</a> http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/