Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sekai-ichi Hatsukoi TV

Eredeti cím 世界一初恋 TV/
japán
Angol cím The World's Best First Love
Egyéb cím(ek) Sekai-ichi Hatsukoi TV, World`s Greatest First Love TV
Besorolás animeTV
Hossz 12 rész
Év 2011

 Műfajok:

bishounenjoseiromantikus,shounen aislice of lifevígjátékyaoi

Témák:

18+depresszióféltékenység,homoszexualitásirodajelen,kereskedelemkönyvmanga alapján,mangakaművészetregény alapján,szerelmi háromszögszex,szorongás/félelemtsundere

A Nakamura rajongók nagy örömére a Junjou Romantica után a sensei újabb mangájából készült anime sorozat. A sorozat vetítése 2011 áprilisában kezdődött a japán csatornákon a Studio DEEN gondozásában. A manga 2008 óta jelenik meg aKadokawa Shoten Ciel magazinjában, eddig 5 kötet látott napvilágot. Amerikában pedig a Blue licencelte.

A Junjou Romanticához hasonlóan itt is három párral találkozhatunk. A különbség annyi, hogy míg ott mindhárom páros megtalálható a mangában is, itt csak két párral, Ritsuékkal és Kisáékkal találkozunk (Ritsu's/Masamune's Case és Kisa's Case alcímeken). A sorozat harmadik párosa, Chiaki és Hatori Nakamura egy light novelben kapott helyet, melynek Sekaichi Hatusokoi- Chiaki's case a címe. A regény társszerzője Fujisaki Miyako. 

Történet:

Az első pár (és a mangában is ők viszik a fő szálat) Takano és Ritsu. 
Omodera Ritsu egy nagy kiadóvállalat örököse, ám apja vállalatnál hiába tehetséges és ügyes, mindenki csak a főnök fiának tekinti, sikereit is ennek számlájára írják. Ennek köszönhetően Ritsu úgy dönt, hogy saját lábára áll és átmegy a Marukawa kiadóhoz, ahol tiszta lappal indulhat. Csakhogy nem a szépirodalomhoz veszik fel, hanem az általa még nem ismert manga osztályra, ráadásul a lányoknak szóló, romantikus, rózsaszín shoujo mangákkal foglalkozó részlegbe, az Emerald szerkesztőségéhez. Takano Masamune a részleg vezetője, aki első ránézésre nem éppen szimpatikus Ritsu számára, például a legelső napján hirtelen megcsókolja, csak azért, hogy a rajzolók ihletet kapjanak. Takano egy hajcsár, de mindenkiből ki tudja hozni a legjobbat (és a legtöbbet). De Ritsu és Takano nem most találkoztak először. Ugyanis Takano nem más, mint Saga Masamune, Ritsu középiskolai senpai-a és volt szerelme. Kapcsolatuk bár tiszavirág életű volt, de Ritsuban mély sebet hagyott. Az elmúlt 10 évben úgy ahogy sikerült elfelejtenie a dolgot. Most Takano mindenáron meg akarja újra szerezni Ritsu szerelemét. De mi lehet ebből a főnök-beosztott viszony és a régi sérelmek ellenére?

A következő pár Kisa és Yukina.
Kisa az Emerald egyik szerkesztője. Harminc éves kora ellenére még sosem volt szerelmes, kapcsolatai eddig csak külsőségeken alapultak. Habár meleg, Kisa könnyedén talál magának kapcsolatot, de eddig igazi érzelmekre nem volt képes. Egy nap bemegy egy könyvesboltba, ahol a mangáit promótálják. Rögtön megtetszik neki a jóképű Yukina, de nem mer vele szóba elegyedni, azonban kiderül, hogy a fiú egy rajongója, az összes általa szerkesztett mangát imádja. Yukina így kezdeményez, de Kisa előző kapcsolataiból okulva bátortalan vele szemben...

A harmadik páros Hatori és Chiaki.
Yoshino Chiaki egy népszerű mangaka, aki férfi létére shoujo mangákat ír. Szerkesztője az Emeraldnál dolgozó Hatori Yoshiyuki, akivel régóta barátok. Hatori évek óta szerelmes Chiakiba, aki ezt nem veszi észre. Egy nap Hatori mégis szerelmet vall... Ám nem ő az egyetlen, aki Chiaki szívét akarja meghódítani, így egy szerelmi háromszög szemtanúi lehetünk.

Vélemény:

A rajzstílusa és a története is elég szorosan követi a mangáét (és a kisregényét). Habár Nakamura első számú műve így is a Junjou Romantica marad, de ez a mű is megérdemel egy 10/10-et. Akit érdekel a mangaírás és -szerkesztés, az mindenképpen nézze meg, mert jó bemutatást nyújt egy szerkesztőség életébe. Habár yaoi besorolást kapott, semmi olyan konkrét dolog nem történik benne (sajnos ^^), így nem csak kifejezetten a műfajt kedvelőknek ajánlanám.

 

Főszereplők:

Chiaki Yoshino

Kisa Shouta

Masamune Takano

Ritsu Onodera

Yoshiyuki Hatori

Yukina Kou

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.