Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Senki Zesshou Symphogear

Eredeti cím 戦姫絶唱シンフォギア Meteoroid-falling, burning, and disappear, then.../
japán
Angol cím Senki Zesshou Symphogear
Egyéb cím(ek) Symphogear, Senhime Zesshou Symphogear
Besorolás animeTV
Hossz 13 rész
Év 2011 - 2012

 Műfajok:

akciósci-fishoujo ai,shounenzenés

Témák:

áruláselveszett technológia,erőszakfanservicehenshin,meztelenségnagy mellekpower suits

Egy borzalmas jelenség fenyegeti az emberiséget az idők kezdete óta, ami a "Noise" névre hallgat. Senki sem tudja, hogy hol és mikor jelennek meg ezek a lények, elég egyetlen érintésük, hogy az élő ember porrá váljon. Egyetlen reménysugár van mindössze, ami felveheti a versenyt velük, a "Symphogear" rendszer. Ez egy ősi ereklye, mely a használóját emberfeletti erővel ruházza fel, ha ének csendül fel...

Egy fiatal lány a szakadó esőben a buszra vár. Nem sokkal később megérkezik egy elhagyatott temetőbe, ahol könnyek közepette térdre rogy egy névtelen sír előtt. A síron mindössze egyetlen fénykép árválkodik, mely a legjobb barátnőjét ábrázolja...

Kohinata Miku jegyeket szerez a Zwei Wing koncertjére, de ő nem tud elmenni rá, így barátnője, Tachibana Hibiki egyedül indul a lelátóra. A koncert elkezdődik, de hatalmas robaj közepette megjelenik a Noise és elkezdi lemészárolni a közönséget. A két énekes idol (Amou Kanade és Kazanari Tsubasa) akcióba lendül és Symphogearjükben megpróbálják megvédeni a nézőket. A harc közben Kanade súlyos sérülést szerez és a Symphogearjének egy letört darabja szíven találja Hibikit, aki ebbe majdnem belehal. A harc annyira reménytelenné válik, hogy Kanade elénekli a "Hattyú Dalát", amivel a saját életét is feláldozza...

Hibiki és Miku teljesen átlagos lányok, akik a Lydian Magán Zeneakadémiára járnak. Hibiki felépül életveszélyes sérüléséből, de a történtek mélyen az emlékezetébe vésődtek. Egy nap megjelenik az iskola közelében a Noise, de a JSDF Katasztrófaelhárító Egységnek és Tsubasa Symphogearjének (Heavenrend) köszönhetően megoldják a problémát. Az iskola végeztével Hibiki elindul vásárolni, de ismét megjelenik a Noise, így menekülni kényszerül. Menekülés közben védelmezni próbál egy védtelen kislányt, de a Noise teljesen bekeríti őket. Hibiki nem adja fel és elméjében felcsendül egy dal, ami hatására megtörténik a lehetetlen, aktiválódik a mellkaskába ágyazódott szilánk. Ez a szilánk nem más, mint Kanade Symphogearje (Gungnir), ami majdnem megölte őt a Zwei Wing koncertjén...

Szereplők:

Kohinata Miku: Hibiki barátnője és osztálytársa. A későbbiekben átmeneti tagja lesz a JSDF Egységnek.
Tachibana Hibiki: A főhősnőnk, aki majdnem életét veszítette a Zwei Wing koncertjén. Sosem adja fel, így gyorsan hozzászokik a Symphogearjéhez, amit Kanadétól "örökölt".
Amou Kanade: A Zwei Wing egyik idol énekese, a JSDF Egység tagja, Gungnir Symphogear előző tulajdonosa. Életét veszíti a színpadon, miután elénekelte a "Hattyú Dalát".
Kazanari Tsubasa: A Zwei Wing másik énekese és szintúgy a JSDF tagja, a Heavenrend Symphogear tulajdonosa. A kapcsolata elég nehezen indul Hibikivel, de miután túléli a saját "Hattyú Dalát", a szemlélete teljesen megváltozik.
Yuka Iguchi: Az elején még Hibiki és Tsubasa ellen küzd, de végül csatlakozik hozzájuk Ichii-Bal névre hallgató Symphogearjében.

Grafika:

A grafikára nem lehet panasz, mind a harcok, mind a szereplők elég részletesen vannak megrajzolva. A karakterdizájn külön tetszett. Némi CG feltűnik a Noise ábrázolásánál, de nem vitték túlzásba. A Blu-Ray kiadásban természetesen újra lesz minden rajzolva, így a sorozathoz képest jelentős lesz majd a javulás.

Zene:

A főcímdalt ("Synchrogazer") Nana Mizuki énekli (aki egyben Tubasa seiyuuja is), míg az endinget ("Meteor Light") Ayahi Takagaki előadásában hallhatjuk. Az opening elég pörgősre sikeredett, ahogy azt Nana Mizukitől megszokhattuk. A Symphogearekhez kapcsolódó dalokat a szereplők saját maguk éneklik (Gekisou Gungnir, Zettou Ameno Habakiri, Makyuu Ichii-Bal).

Mindent összevetve nekem nagyon bejött ez az anime. A zene jó, a karakterdizájn tetszetős. Egyetlen negatívumként a rövidségét tudom felhozni. Folytatásnak bőven hagytak helyet. Csak ajánlani tudom mindenkinek.

Főszereplők:

Hibiki Tachibana

Kanade Amou

Miku Kohinata

Tsubasa Kazanari

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.