Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Shakugan no Shana

Eredeti cím 灼眼のシャナ/
japán
Angol cím Shana
Egyéb cím(ek) 灼眼的夏娜, Shana of the Burning Eyes, Burning Eyes SHANA
Besorolás animeTV
Hossz 24 rész
Év 2005 - 2006

 Műfajok:

akciódrámafantasymagical girlmágiaromantikusseinen,szupererővígjáték

Témák:

démonfanservicejelen,jelenkori fantasylight novel alapján,szerelmi háromszögtermészetfeletti,tsundere

"A végtelen idő megszűnt létezni, emberek lelkei égnek el hangtalanul. Egyetlen egy sem veszi észre, hogy világuk kezd szétesni és a lángok martalékává válni."

Főhősünk - Sakai Yuji - egy a sok ember közül. Az ő napja is átlagosan indult. Iskolába jár, vannak barátai, és vannak, akikkel nem jön ki jól. Egy nap hazafelé tart egyik osztálytársával, mikor egy mező veszi körül a helyet ahol vannak, és csak ő képes benne mozogni, mindenki más mozdulatlanná vált, mintha belefagytak volna az időbe. Megtámadják, de feltűnik egy lángoló hajú, vörös szemű lány, aki megmenti. A csata után elmondja Sakainak, hogy ő nem létezik többé. Ő már csak egy fáklya. Elmonja neki, hogy sok ilyen fáklya van, hogy fenntartsák az egyensúlyt. De ez csak ideiglenes. Ha a láng kialszik, akkor el fog tűnni, ahogy majd ő is. Senki nem fog rá emlékezni...

Az anime openingje/endingje nagyon jó. Ezt lecserélik a sorozat 2/3-a körül. De mindkét verzió tökéletesen passzol a meséhez. Bár személy szerint nekem az első verzió jobban bejött.

A sorozat 24 része alatt egész szép történet kerekedik ki, melyre szerencsére nem igaz az 1 szörny/rész. Vannak epizódok, melyek csak a karaktereket mutatják be, és az ő érzéseiket a többiekkel szemben. Meg kell jegyezni, hogy ez nemcsak a főhősökre igaz, hanem a mellékszereplőkre is.
De egy kicsi ellenérzésem is van, mert néhol kiszámíthatóak az események. De csak néhol. Alapjában véve fordulatos történetet kapunk, néhány klisével, ami nélkül nem is lenne igazi anime.

Hogy kiknek ajánlom megtekintésre? Talán olyanoknak, akik szeretik a szuper erőt, a harcokat, melyek érzelmekkel telítettek. De mindenki tegyen vele egy próbát. Senki sem fogja megbánni.

Főszereplők:

Shana

Yuji Sakai

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.