Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Shinkyoku Soukai Polyphonica

 

Eredeti cím 神曲奏界ポリフォニカ/
japán
Angol cím Polyphonica
Besorolás animeTV
Hossz 12 rész
Év 2007

Műfajok:

akcióecchifantasykaland,mágiaromantikusslice of life,szupererőtragédiavígjátékzenés

Témák:

alternatív világátváltozás,börleszkepizodikuserőszak,fanservicefürdőruhaikrekkivillanó bugyiközépiskolakülönleges alakulat,szellem/kísértetszínjátszás/fellépés,szorongás/félelemtermészetfeletti,tsunderetündérvisual novel alapján

A Cím
Cím jelentése: (szabad fordításban) Polyphonica Isteni Dallamai. Polyphonica a földrész neve ahol a történet játszódik. Az Isteni Dallamok pedig, olyan Commandiák összessége, amik arra szolgálnak, hogy a lelkek és az emberek kapcsolatot teremtsenek egymással.

Történet
Polyphonica egy olyan világ, ahol a Lelkek testet öltöttek és a céljuk az, hogy találjanak egy embert, akivel megállapodást köthetnek. A lelkek olyan emberekkel tudnak megállapodást kötni, akivel valamilyen módon össze tud kapcsolódni a lelkük, olyan emberekkel, akik egy dallammal erősítik a lelkek életerejét. Ezeket az embereket Dantist-oknak hívják (zenészek). A Dantalistok egy különleges dallamot játszanak a lelkeknek, amiket Commandiának neveznek. Ezek a zeneszámok mutatják meg a Dantalistok lelkét és ez a zene tudja kihozni a lelkekből a valódi erejüket.

Főszereplőnk Tatara Phoron egy árva gyerek, aki kiskorában egy csodálatos dallamot énekel egy léleknek, akit elvarázsol a fiú éneke és ott azonnal megállapodást köt vele. Phoron gyerekként fel sem fogja, hogy mi történt, vagy hogy kivel kötött megállapodást, de valamiért elválnak egymástól és 12 évvel később az Isteni Dallamot Játszók Akadémiáján találkoznak újra. Phoronnak nem volt túl sok tehetsége az Isteni Dallamokhoz, de még is folytatta az iskolát, és mikor kiderült, hogy már van egy szerződött lelke is még több oka volt rá, hogy jó Dantalistá váljon. (Az iskolás éveik történetét a második évadban mesélik el, a Polyphonica Crimson S-ben.)

Az akadémia után néhány iskola társával együtt alapítanak egy irodát, a Tsuge Isteni Dallamot Játszók Irodáját, ami arra specializálóik, hogy lelkek segítségével old meg különböző ügyeket, megbízásokat. Phoron és társa Corti együtt oldják meg a feladatokat, akár nehéz, akár veszélyes. Corti egy nagyon erős lélek, úgy is emlegetik őt, mit egy "Ős öreg lélek", vagy mint a "Karmazsinvörös Megsemmisítő". Az ő történetüket ismerhetjük meg ebben a sorozatban.

A Sorozatról
2006-ban visual novel-kén futott be, majd később light novel és manga sorozat is készült belőle. A nagy sikerre való tekintettel még 2007-ben el is indult az anime sorozat is, később pedig elkészült a folytatás (igazából előzmények) aShinkyoku Soukai Polyphonica Crimson S. Az eredeti játék története nem ért véget itt, több folytatás is készült hozzá:
Crimson Series (Az eredeti történet, az anime ezt a részt dolgozza fel.)
Black Series (Az anime 7. részében feltűnő két nyomozó páros történetét dolgozza fel.)
White Series (Az anime 6. és 12. részében pár pillanatra feltűnő Eliphas Blanca Albiona és Snow Drop történetét dolgozza fel.)
Ezeken felül még van a Blue Series, Leon Series, Dan Sariel Series és az Aphonic Songbird Series.

Ajánlás
Az anime egy kellemes és harmonikus sorozat. Nem vágyik világ megváltásra, de nem is hagy minket unatkozni. Amit fel tud mutatni, az a szép grafikája, a humoros jelenetei és a zenéi. Nagyon szép dallamokat és zenéket hallhatunk benne, mint például az opening "Apocrypha" és az ending "Concordia". Igazából én többre számítottam ettől az animétől (ne ítélj a borító alapján), de egy érdekes és különleges világot mutat be nekünk, így a folytatás lehetősége mindig nyitva marad a készítők számára is, meg a fantáziánk számára is. ^^

Főszereplők:

"Corti" Corticarte Apa Lagranges

Tatara Phoron

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.