Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Soul Eater-Lélekfalók

 

Eredeti cím ソウルイーター/
japán
Magyar cím Soul Eater - Lélekfalók
Besorolás animeTV
Hossz 51 rész
Év 2008 - 2009

Műfajok:

akciófantasyiskolai élet,kalandmágiaőrültségshounen,szupererőtragédiavígjáték

Témák:

alternatív világátváltozás,barátságboszorkánybörleszkdark fantasydémonelborulterőszakjelen,juujinküzdelemmanga alapján,nekomimishinigamiszellem/kísértet,szorongás/félelemtermészetfeletti

 


"Egy tiszta lélek egy tiszta szellemben és tiszta testben lakozik"


Soul Eater. Nehéz ismertetőt írni egy olyan animéhez, amely ennyire szembetűnően különbözik a többitől. Legjobban talán úgy lehetne besorolni, mint egy kis Bleach fűszerezve Tim Burton képi világával, nyakon öntve egy nagy adag akcióval, humorral, misztikummal, és egy csipet ecchivel meghintve, sűrűre kavarva. Helyenként véresen komoly, néha már ijesztő, máshol az ember a hasát fogja a nevetéstől.

Történet:
Egykoron a Kishin (Démonisten) káoszba és szenvedésbe hajtotta a világot. Legyőzése után a Shinigami (Halálisten) annak érdekében, hogy ez a borzalom soha ne ismétlődhessen meg, megalapított egy szervezetet, pontosabban egy iskolát, Shibusent, amely Meistereket/Fegyvertechnikusokat és Fegyvereket képez ki. Az ő feladatuk, hogy az elkorcsosult emberi lelkeket, melyek Kishin embriókká váltak, megtisztítsák és begyűjtsék. Ha egy meister-fegyver páros összegyűjt 99 embrió és 1 boszorkány lelket, lehetővé válik, hogy a fegyverből Death Scyhte (Halálkasza) váljék, a legerősebb fegyver Shinigami-sama számára. Történetünk főszereplői is ilyen tanulók Shibusenben, akik azonban nem mindennapi események forgatagába kerülnek.

Szereplők:
Albarn Maka: Őt és társát, Soul Eatert ismerjük meg először, és ők is tekinthetőek a valódi főszereplőknek. Maka eminens tanuló, könyvmoly jellege ellenére a harcban sem marad alul, az eszét és tehetségét használja a csatában. Apja a jelenlegi Death Schyte, akivel azonban nincs éppenséggel jó viszonyban (utóbbi legnagyobb elkeseredére).

Soul Eater: Maka partnere, fegyverként kasza formát vesz fel. Igyekszik minél inkább "cool" személyiségnek tűnni, egész viselkedése erre épül. Nagyszerűen tud együttműködni Makával, igen ütős párost alkotnak.

Black Star: Egy ninja családból származó enyhén hiperaktív orgyilkos. Voltaképp olyan, mint egy második Naruto, izgága, hihetetlenül beképzelt és hiú, és nem ritkán kifejezetten idegesítő. Azonban harc közben néha meglepően komollyá tud válni, ilyenkor előtűnik valódi tehetsége.

Tsubaki: Black Star partnere, és valószínűleg az egyetlen élőlény, aki képes ezt a szerepet betölteni, köszönhetően végtelen türelmének és segítőkészségének. Fegyverként többféle formát is tud ölteni, igen változatossá téve kettejük harcmodorát.

Death the Kid: Shinigami-sama fia, aki önként jelentkezett be Shibusenbe. Ereje magasan az átlagos tanulók felett van. A szimmetria a mániája, a legkisebb hibától rohamot kap, nem ritkán a missziójánál is fontosabbnak tartja a tökéletességet. 

Liz és Patty Thompson: Testvérpár, Kid fegyeverei. Liz az idősebb, felnőttebb jellem, míg húga, Patty maga a mozgó vidámság. Mielőtt Kid parterei lettek, az utcán voltak nevelve, ezért tisztelik annyira meisterüket. Fegyver formában páros pisztolyok.

Összegzés:
A Soul Eater mangáját Atsushi Okubo alkotja, 2003. júniusától publikálják. Mára tizenegy kötet jelent meg belőle. Az animét a BONES stúdió készítette el, amit 2008 április 7-én kezdtek el sugározni két vetítésben, melyből a második (Late Night) azonban mint kiderült, voltaképp csak egy szimpla ismétlés, egyedüli különbség, hogy a LN verzió preview-ja kicsivel hosszabb. Szerény véleményem szerint ez az anime már most pályázhat 2008 legjobb animéje címére, nem kizárt, hogy újabb klasszikussá válhat. Bátran ajánlom mindenkinek.^^

 

 

Ez az anime 3 díjat kapott:

Az 1. LEGJOBB OPENING

A 2.2009 LEGJOBB OPENING

A 3.LEGJOBB FÉRFI MELLÉKSZEREPLŐK

Főszereplők:

Black☆Star

Death The Kid

Elizabeth Thompson

Maka Albarn

Nakatsukasa Tsubaki

Patricia Thompson

Soul Eater

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.