Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Spiral

 

Eredeti cím スパイラル -推理の絆-/
japán
Angol cím Spiral
Magyar cím Spirál
Egyéb cím(ek) Spiral ~Bond of Inference~, Spiral ~Bond of Reasoning~, Spiral ~Suiri no Kizuna~
Besorolás animeTV
Hossz 25 rész
Év 2002 - 2003

Műfajok:

akciódrámamisztikusthriller,vígjáték

Témák:

bűnözésmanga alapján,nyomozósrejtélyrendőr/rendőrnő,szorongás/félelemtúlélés

Minden két évvel ezelőtt kezdődött, mikor is Ayumu nyomozó bátyja nyomtalanul eltűnt. Egyetlen utalás, ami utána maradt, a "Blade Children" kifejezés volt.

A történet kezdetben egy gyilkosságos-detektíves sztorinak indul, de a sorozat előrehaladtával egyre inkább kibontakozik a drámai érzelmeket mozgató, rejtélyekkel teli háttértörténet, központban a minden téren géniusz bátyja árnyékában senyvedő Ayumuval (aki nem képes elismerni, hogy maga is zseni), egy hátrahagyott nyomozónő feleséggel (aki így Ayumu mostohanővére lett), egy folyton kotnyeleskedő diákújságíró lánnyal (aki Ayumu legnagyobb érzelmi támasza lesz. Kedvenc mondatai: Meg tudod csinálni! Hiszek benned!) és egy magukat Blade Children-eknek nevező gyilkos fiatalból álló csoporttal.

Veszélyes játékok sorozata veszi kezdetét Ayumu és a Blade Childrenek között, aminek tétje nem más, mint Ayumu élete. Na de mire mennek ki ezek az erőpróbák? Miért akarják olyan görcsösen a Blade Childrenek, hogy Ayumu bebizonyítsa képességeit, és páratlan logikai tudását? És mi köze mindehhez az eltűnt bátynak?

A történet a sorozat előrehaladtával egyre inkább az érzelmeket (szorongás, küzdeni akarás, beletörődés, gyilkos düh, stb.) helyezi előtérbe, és mindezt alátámasztja egy izgalmas cselekményvezetéssel. Lehet, hogy a fekete mégsem annyira fekete, mint az elsőre látszik, és lehet, hogy a fehér sötétebb a feketénél? Tehetjük fel folyton a kérdést a sorozat alatt. Ugyanakkor a történet egyetlen nagy kérdésre keresi a választ végig: létezik-e olyan, hogy Végzet, vagy mi határozzuk meg saját sorsunkat?

Összegzésként elmondható, hogy a Spiral egy tipikusan olyan anime, aminél nem elég az első pár rész megtekintése, hogy véleményt tudjunk alkotni, ugyanis a szokatlan történetvezetés szinte megköveteli az újabb és újabb részek nézését. A sorozat rajzolása tetszetős, zenei háttere tökéletesen beillik a történetbe. Csak ajánlani tudom mindenkinek.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.