Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Strawberry Panic

Eredeti cím ストロベリー・パニック/
japán
Egyéb cím(ek) Strawberry Panic!
Besorolás animeTV
Hossz 26 rész
Év 2006

 Műfajok:

drámaiskolai életparódia,romantikusseinenshoujo aivígjáték

Témák:

diák/diáklányjelenközépiskola,light novel alapjánmeztelenségnagy mellekszerelmi sokszög

Egy katolikus szerzetesi kolostort körülfogva áll három patinás és rangos leányiskola: a Szt. Miator, a Szt. Spica és a Szt. Lulim. Száz meg száz szerelem helyszíne ez itt, az Asutoraea no Oka (Astraea-hegy).

Nagisa-chan most érkezik a Szt. Miator leányiskola felső-középiskolájának első osztályába. Ez igen szokatlan errefelé, mivel az intézmény a legkülönfélébb korú növendékeknek ad helyet, így az sem ritka, hogy valaki óvodás korától kezdve egészen a felső-középiskola végéig ide jár. Nagisa-chan jól eltéved az Astraea Hegyet sűrűn borító erdőben, és egyszer csak meglát egy szépséges szép lányt, minek hatására le is fagy nála a rendszer. A szépségnek is egyből megtetszhet a kiscsaj, mert megfogja a nyakát, magához húzza, és homlokon csókolja. Szegény Nagisa-channak más se kellett, azonnal össze is csuklik. A későbbiekben kiderül, hogy a szépség nem más, mint Shizuma-sama. Ő az Étoile, az a személy, aki mindhárom iskolának egyfajta képviselője, akit minden diák a leginkább tisztel és szeret. Shizuma-sama azonban nem túlzottan rajong a címmel járó kötelezettségekért, ezért rendszeresen megpróbál megpattanni ezek elől.

Nagisa-chan eleven, kissé naiv teremtés, akkora szívvel megáldva, mint egy ház, és ez olyan kombó, ami mindenkire hatással van a környezetében: az új barátok valósággal rajonganak érte, élén Tamao-channal, aki szobatársa a koleszban, és elég meredek dolgokban ütközik ki a rajongása (a kollégium becsületes neve egyébként Ichigo Sha, vagyis Eper Kollégium). Shizuma-sama múltja rettentő fájdalmat rejt, ami miatt jelenleg is boldogtalan. Azonban Nagisa-chan megjelenésével meglepődve tapasztalja, hogy ennek a lánynak a hatására még az ő szívében is csitulni kezd a tél. De ennyi fájdalomtól megszabadulni nem egyszerű, talán nem is lehetséges. Az új, még sosem tapasztalt érzés Nagisa-chant is mindinkább Shizuma-samához láncolja. De vajon elég erős-e ahhoz, hogy elviselje az ezzel járó roppant terhet? A történetnek ez a fő szála, de ezen kívül rengeteg szereplő kisebb-nagyobb történetének lehetünk tanúi, hol vicces, hol szívszorongató változatban. Itt van például Amane-sama, akit a Szt. Spica hercegének neveznek, és akinek szívét lassan, de biztosan maga felé fordítja Hikari-chan, egy gyönyörű és szerény leányzó.

Nálam abszolút kedvenc ez az anime. Aki szereti, ha magasra csapnak az érzelmek lángjai, annak feltétlenül kötelező darab. Velem kb. százszor fordult meg a világ, mire a végére értem, és mégsem mondható egyáltalán giccsesnek vagy felületesnek. A képi világ nagyon szép. A történetvezetésben az a zseniális, hogy miután közelről láthatjuk egy-egy szereplő életének egy epizódját, az egyéni sorsok egymással is össze-összefonódnak. Az OP/ED nekem a „nem rossz” kategóriába tartozik, de ezt bőségesen ellensúlyozza az epizódok alatt hallható (komoly)zene, amely csodálatosan szép! Ez nem is csoda, hisz a szerző Hirano Yoshihisha, számos díjjal kitüntetett zeneszerző, aki nem egy nálunk is közkedvelt anime zenéjét szerezte.

Az anime alapjául a Dengeki G’s Magazine-ban futott novellák szolgálnak (minden novella egy-egy kapcsolatot dolgoz fel). Az anime óriási népszerűségnek örvend Japánban, amit az is mutat, hogy mangát, light novel-t, drama CD-ket és dating sim játékot is kiadtak belőle (a manga egyébként meglehetősen eltérően meséli a sztorit, úgyhogy érdemes azt is elolvasni).

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.