Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sukisho

Eredeti cím 好きなものは好きだからしょうがない!!/
japán
Angol cím I like what I like, so it can`t be helped
Egyéb cím(ek) Sukisho, I like what I like, so there!, SukiShou!!, Sukisyo
Besorolás animeTV
Hossz 12 rész
Év 2005

 Műfajok:

 

drámaiskolai életromantikus,shoujoshounen aislice of lifetragédia,vígjáték

Témák:

amnéziacross-dressingjelen,középiskolaszorongás/félelemvisual novel alapján

A történet főszereplői gyerekkori barátok, két fiú. Nevezetesen Fujimori Sunao, és Hashiba Sora. Hiába fűzik őket igen erős, és különleges szálak egymáshoz, Hashiba fel sem ismeri új lakótársa személyében a régi barátot. Fujimori ezt természetesen zokon veszi, és a kezdeti időkben igen ellenséges kettejük viszonya.

Közös barátjuk Matsuri, egy hosszú, szőke hajú fiú. Az ő - mondhatni- kényszerítésére alakul meg a School Do-it-all fedőnevű szervezet. :) Ez egy csoport, amely pénzügyi szolgáltatás fejében igyekszik teljesíteni a diákok kéréseit. A piszkos munkát persze mindig Hashiba és Nao-kun végzik, később pedig három alsóbb évfolyamos fiúcska is besegít. Ez a kis klub bizony sok nevetséges helyzetbe sodorja főszereplőinket. A Valentin-napi csokoládékézbesítés angyalkaruhában és szárnyakkal elég nehézkes és komikus jeleneteket szül, csak hogy egyet említsek a sok közül. :D

Fontos szereplő még a Nanami-Shinichiro páros is. Előbbi az iskolaorvos, utóbbi egy tanár. MIndketten fériak, akik szerelmesek egymásba. :) Azért nem kell félni, ez nem yaoi. :P Az ő kettősük is igen fontos a történetben, múltjuk bizony összefonódik főhőseinkével.

A barátok mindennapjai viszonylagos nyugalomban telhetnének, van azonban egy bökkenő. Ehhez pedig Hashiba emlékezete a kulcs.

Fujimori és Hashiba is magában rejt egy-egy másik személyiséget, névszerint Ran-t, és Yorut. Mondanom sem kell, ők is epednek egymásért, ami olykor elég kompromitáló helyzetbe hozza főszereplőinket. :D

Na de... Hashiba rejtélyes, hónapokkal ezelőtti balesete (valamilyen oknál fogva kiesett az iskola ablakán), a múlt hiányzó darabkái, Fujimori hirtelen felbukkanása, Yoru visszatérte... nos, mindenre van magyarázat. Tudjátok, hogy milyen módon deríthetitek ki! :P

Nekem nagyon tetszett. Nem csak azért, mert szeretem a Shounen-ait, persze az sem volt mellékes :D, de a történet is izgalmas, tele megoldásra váró rejtélyekkel. No meg humorban sincs hiány.

Mindenkinek bátran merem ajánlani, aki képes elviselni az erősebbik nem képviselői közti vonzalmat. :) Jó szórakozást hozzá!:)

Jaj, és az OVA-t sem kihagyni, aranyos kis darab. :D

Főszereplők:

Sora Hashiba(Ran)

Sunao Fujimori(Yoru)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.