Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tales of the Abyss

 

Eredeti cím テイルズ オブジ アビス/
japán
Besorolás animeTV
Hossz 26 rész
Év 2008 - 2009

Műfajok:

akciódrámafantasykaland,mágiashounen

Témák:

amnéziaantropomorfizmus,börleszkistennőjáték alapján,párhuzamos világtsunderevarázsló

A Tales of the Abyss-t - mely eredetileg konzol játék volt- a Namco készítette, ez volt a Tales sorozat nyolcadik része, 2005-ben jelent meg Playstation 2-re. Az anime adaptációját 2008-ban kezdték el játszani, ezt a Sunrise stúdió készítette. A sorozat érdekessége, hogy a legtöbb RPG játék adaptációval ellentétben majdnem teljesen követi a játék történetét. Olyannyira, hogy a karakterek egyes mondatai változatlan formában kerültek át.

Világkép:
A Tales of the Abyss története egy Aldraunt nevű bolygón játszódik. A bolygót a hét fonon, a sötétség, a föld, a szél, a víz, a tűz, a fény, valamint a hetedik különleges fonon, a hang (Lorelei) alkotta meg. Minden élőlénynek megvan a saját dallama, vagyis a saját fonfrekvenciája, mely ujjlenyomatként azonosítja azt. Ebben a világban a varázslatok mindennaposak, hisz a fononokat használva számos dolog válik lehetségessé. Fonikus képességgel azonban nem mindenki rendelkezik. Csak azok képesek ezeket a részecskéket használva varázsolni, akiknek testén megtalálhatók a fonpontok, melyeken át a fonon részecskék ki és be áramolhatnak. A varázslatokon kívül az élővilág is igen sajátos, az itt élő legtöbb faj mesebeli, sosem látott lény.

Aldraunt világa számos nemzetet látott már felemelkedni, majd letűnni, jelenleg pedig két nagy ország létezik. Az egyik Kimlasca-Lanvaldear Királysága, a másik pedig a Malkuth Birodalom. A két ország között ellenséges a viszony, korábban háborúban is álltak. Ennek kirobbantója az a Vésetnek nevezett tárgy, melyen Aldraunt teljes története meg van írva annak keletkezésétől egészen pusztulásáig. Akinek ez a birtokába jut, az lévén ismeri a jövőt, korlátlan hatalomhoz jut. A Véset viszont, melyet jó 2000 évvel ezelőtt egy Yulia Jue nevű, hetedik fonont (Lorelei-t) használó látnok írt, darabokra tört. Egy része a bolygó körül kering ma is, más részei a földre hullottak. Utóbbi darabok miatt tört ki a háború. A jelenkorban viszonylagos béke honol, a két ország fegyverszünetet kötött. Ezt a békét a semleges Orákulum Lovagok védik, akik Yulia Jue tanait követve élnek és hozták létre a Lorelei Rendet.

Történet:
A sorozat főszereplője Luke fon Fabre, Kimlasca hercegének fia. Luke-ot kicsi korában elrabolták (azt feltételezik, hogy a Malkuth Birodalom), és mikor előkerült, nem emlékezett korábbi életére. Apja, a Herceg és nagybátja, VI. Ingobert király emiatt még a kastélyból sem engedi ki a fiút, aki viszont nem érzi jól magát otthonába zárva. Egyetlen barátja Van Grants, aki egyben az oktatója is. Van az Orákulum Lovagok magas rangú tagja és gyakran meglátogatja a történet kezdetekor 17 éves Luke-ot, hogy kardvívásra tanítsa.

Épp gyakorolnak a palota kertjében, mikor egy hetedik fonont használó lány tör be a kastélyba és rátámad Van-ra. A lány Tear, Van húga, aki szintén Orákulum Lovag. A harcba Luke is belekeveredik, és mivel ő is képes használni a hetedik fonont, így Tear-rel való összecsapása közben hiperrezonanciát keltenek (ami akkor jön létre, ha két hetedik fonont használó személy összecsap), melynek eredményeképpen az ellenséges Malkuth Birodalomban kötnek ki egy hosszas repülés után.

Tear és Luke elindulnak hazafelé, de mivel igen messze kerültek Kimlascától, így útjuk hosszú és természetesen kalandos. Luke tudtára jut, hogy háború készül kitörni, melyet neki talán van esélye megakadályozni. Származását kihasználva ő az egyetlen, aki elviheti a levelet, melyet a Malkuth Birodalom uralkodója írt a fiú nagybátjának, Kimlasca királyának.

Hamar kiderül, hogy a háborút a Lorelei Rend egyik vezetője, Moth Nagymester szítaná fel, hogy így a Véset újabb darabjait kaparinthassa meg. Az időközben jó pár taggal kibővült csapat Luke vezetésével így elindul, hogy elősegítsék a két ország békekötését. Számos ellenségük akad, elsősorban az Orákulum Lovagok között, és Luke múltjának darabkái is egymás után látnak napvilágot.

Hogy mi lesz barátaink sorsa, az kiderül, ha végignézitek ezt a remek fantasy sorozatot.

Vélemény:
Ez a könnyed fantasy, mely a korábbi Tales animékkel ellentétben nem tér le az eredeti játék által kijelölt útról (ergo értelmes a története), remek szórakozást ígér mindenki számára. Hangulata remekül tükrözi az RPG játékok stílusát, a történet nem akadozik, nincsenek felesleges kitérők. Számomra nagy pozitívum volt, hogy világképe remekül ki lett dolgozva, saját technikái és mondavilága van. A néző egy rendezett, logikusan felépített világba csöppen. A zenék nem rosszak, de bennem nem hagytak mély nyomot. A Tales of the Abyss-nek van egyébként az általam látott animék közül a leghosszabb openingje. A rajzolás szép részletes, a karakterek kidolgozása is mesteri. Egyedül Luke haspólós szerelése zavart, de vannak női rajongói is a sorozatnak, úgyhogy így jártam. Egy szó mint száz, nézzétek meg!

Ez az anime csak 1 díjat kapott ami nem más mint: A LEGJOBB FANTASY

Főszereplők:

Luke Fone Fabre

Tear Grants

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.