Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Togainu no Chi

Eredeti cím 咎狗の血/
japán
Egyéb cím(ek) Blood of the Reprimanded Hound, Togainu no Chi ~Bloody Curs~
Besorolás animeTV
Hossz 12 rész
Év 2010

 Műfajok:

akcióbishounendrámasci-fi,shounen ai

Témák:

bandadrogembervadászat,erőszakkardpárbajküzdelem,mészárlásmolesztálásposzt-apokaliptikussok vértúlélésvisual novel alapjányandere

Az anime a 2005-ben először megjelent, közkedvelt Togauni no Chi: True Blood című visual novel alapján készült, melyet aNitro+chiral adott ki. A játékból light novel és mangák is készültek. Az anime a játék több route-jából is ízelítőt ad.

A játék, így az anime színtere is a 3. világháború utáni, poszt-apokaliptikus Japán. Az országot két párt irányítja, a liberális nézeteket valló CFC és a konzervatív Nikkou Csoport. A két párt közti szélesedő különbségeknek köszönhetően az ország két részre szakadt és a lerombolt Toshima városa (volt Tokió) törvényen kívüli negyeddé vált. Egy Vischio nevű bűnszövetkezet ellenőrzése alá vonta a várost, ahol egy halálos, "Igurának" nevezett harci játékot űznek. A játék célja legyőzni az Igurakirályát, az Il-Re-t. A játékban az vehet részt, aki a Vischio fejénél, a perverz és különc Arbitro-nál megjelent és az bevonta a játék szabályaiba. A játékosok kártyalapok helyett, azokat ábrázoló dögcédulákat kapnak. Ahhoz, hogy egy játékos megküzdhessen az Il-Re-vel, egy Royal Flösh-t kell összegyűjtenie. Az értéktelenebb lapokból élelmiszert és drogot vásárolhatnak. Azt, hogy a játékosok betartsák a szabályokat, két orgyilkos ellenőrzi, és aki a szabályokat megszegi, halállal lakol.

Történet:
A főszereplőnk Akira, aki a Bl@ster nevű utcai harci játék veretlen bajnoka. Akira ebből él, és habár úgy tűnik, semmi sem érdekli, a harc a vérében van. Barátja és fő "rajongója" Keisuke, aki mindig a nyakán lóg és minden kívánságát teljesíti. Egy nap Akirát letartóztatják gyilkosság vádjával, mivel egyik ellenfelét holtan találták. Életfogytiglani börtönbüntetésre számíthat, mivel semmi bizonyítéka nincs, hogy nem ő tette. Azonban egy rejtélyes nő tűnik fel, aki Emmának nevezi magát és szabadságot ajánl neki, abban az esetben, ha elmegy Toshimába és részt vesz az Igurában. A feladata legyőzni az Igura legerősebb emberét, az Il-Re-t, hogy ezzel vessen véget az ott folyó drogkereskedelemnek. Akira elfogadja az ajánlatot, ám Keisuke követi őt, sok gondot okozva neki. A kegyetlen Toshimában azonban barátokra is lelnek: Motomira, az információvadászra és Rinre, akit személyes bosszú vezérel. Ellenfelekből sincs hiány, de a legtitokzatosabb és legfélelmetesebb ellenség, Shiki már az első részben feltűnik, akinek katanájától egész Toshima retteg...

Grafika, zene:
A zenei aláfestések illenek az animébe, pörgős és sötét hangulatú, amilyen az anime is. Az opening tökéletes, pont amilyet elvárhatunk, nekem az egyik kedvencem lett. Érdekesség, hogy minden rész végén új ending csendül fel, ezek mindig az adott részben megjelenő érzéseket, mondanivalót tárják elénk. 

Végül a feketeleves: a grafika. Egy 2010-es animétől sokkal többet várhatnánk. A közeli képek jól megrajzoltak, de a távoliak néhol elnagyoltak és a mozgások darabosak. Habár a sorozat közepe felé mintha javulna némiképp, de nagy csalódás ez a rajongók számára. Egy ilyen kaliberű történetből ki lehetett volna hozni többet, és a grafika az nemcsak a látványt, de az ember kedvét is elvette néhol, hogy nézze a sorozatot, legalábbis én így voltam vele.

Összességében azt mondanám, hogy egyszer mindenképp megéri megnézni, már a történet érdekessége miatt is. Habár a játék kemény yaoi, a belőle készült mangák shounen-ai vagy csak shoujo besorolásúak. Ez az animére is igaz, enyhe shounen-ai beütéssel rendelkező harcos, véres dráma lett belőle.

Főszereplők:

Akira

Keisuke

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.