Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Trinity Blood

 

Eredeti cím トリニティ・ブラッド/
japán
Magyar cím Trinity Blood: Vér és kereszt
Egyéb cím(ek) T Blood, T-Blood, trinity
Besorolás animeTV
Hossz 24 rész
Év 2005

Műfajok:

akcióbishoujobishounen,drámahorrorkalandsci-fiseinen,szupererő

Témák:

apácaátváltozásboszorkány,erőszakfaji előítéletgénmanipuláció,gótikushalhatatlanhelyszín: európa,jövőkiborgkülönleges alakulat,lőfegyvermódosított ember,összeesküvéspappapnőpisztolyharc,politikaposzt-apokaliptikusregény alapjánterrorizmustestvérharctitkos szervezettömegpusztító fegyvervallás,vámpír

A közeli jövőben járunk, amikor az emberiség nagy része elpusztult az Armageddonban. A két nagyhatalom, amik szemben állnak egymással, a Vatikán, amit az emberek alkotnak és a Birodalom, amit a vámpírok hoztak létre.

Történet
A történet főszereplője Abel Nightroad, a Vatikán egyik vándor papja, aki kissé esetlennek tűnik elsőre, de hatalmas természetfölötti erőkkel bír. Abel nem csupán egy pap, hanem a Vatikán titkos szervezetének egyik tagja, akinek feladata, hogy felderítse a gyanús eseteket, amik mögött egy vámpírokból álló terrorista szervezet áll, akik háborút akarnak szítani a Vatikán és a Birodalom között, és a háborút kihasználva akarnak világuralomra jutni.

Látvány
A történet mellett kiemelkedik még a látványvilág is. A sorozat atmoszféráján érezhető, hogy a jövőben járunk, az összecsapások, különösen a "végső" csata nagyon látványos. A karakterek kidolgozottsága szerintem jó, főleg Abel és Esther, persze azért a mellékszereplőknek sem kell szégyenkezniük. Azért volt egy-két helyszín, ami nem volt annyira kidolgozott.

Zene
Az anime zenéje nagyon jó, elég egységes, akcióknál pörgősebb zene hallható, a romantikus jeleneteknél viszont lágyabb, kellemes dallam szól. Az opening és ending zenéje kiemelkedően jó. A karakterek szinkronját nagyon eltalálták.

Összegzés
Az anime tehát látványos, kis romantikával és sok humorral fűszerezve. Az egyetlen nagy hátrányossága, hogy az utolsó rész nem ad igazán lezárást az animéhez. Ez sokak számára lehet zavaró vagy frusztráló. Érdekessége az animének, hogy két rész Budapesten játszódik, a város, amit a történetben Istvánnak hívnak. A neki szentelt percekben nyugodtságot áraszt kevés járókelővel (főként hajléktalanokkal, tüntetőkkel). István fontos szerepet tölt be, mert itt húzódik egy különös határvonal a nyugati erők (emberek) és a keleti birodalom (vámpírok) között. Én ajánlom mindenkinek ezt a hangulatos animét, annak aki szereti az akciót egy csipetnyi humorral és romantikával.

Főszereplők:

Abel Nightroad

Esther Blanchett

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.