Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Uragiri wa Boku no Namae o shitteriu

 

Eredeti cím 裏切りは僕の名前を知っている/
japán
Angol cím Betrayal Knows My Name
Egyéb cím(ek) Uraboku
Besorolás animeTV
Hossz 24 rész
Év 2010

Műfajok:

bishounendrámafantasy,harcművészetkalandromantikus,shoujoshounen aiszupererő

Témák:

árvabarátságdémonikrek,jelenjelenkori fantasykardpárbaj,középiskolaküzdelemmanga alapján,múltreinkarnációtermészetfelettititok

Az anime Odagiri Hotaru azonos című mangája alapján készült, és jelenleg Japánban a 8. kötetnél tart. A mangára most nem is térnék ki, lássuk miről szól maga az anime.

Történet:
Történetünk főhőse Sakurai Yuki (később Giou Yuki). Első éves középiskolás, egy ízig-vérig lelkiismeretes és kedves fiú. Gyerekkora óta egy árvaházban él. Még kisbabaként találtak rá az árvaház kerítésének tövében, egy üzenettel, amire ’Yuki’ volt írva. Eddigi élete során, folyton azon gyötrődött, hogy miért született erre a világra, ha senkinek sem kell, és mindenkinek csak a terhére van. Az utóbbi időben különös leveleket kap, amiben valaki a halálát kívánja, neki pedig fogalma sincs róla, ki lehet az, aki ennyire gyűlöli őt. Természetéből fakadóan szeretne mindenkinek segíteni, ahol csak tud. Ennek köszönhetően a történet elején bajba is kerül, mivel – nem úgy, mint a legtöbb ember – ő nem képes csak úgy levegőnek nézni a bajt. Néhány punk beleköt egy férfibe, mire Yuki közbelép. Angyali arca láttán senki nem gondolná, hogy meg tudja védeni magát, így aztán az ügyeletes bandavezér rögvest lecsap rá. Pechére, hiszen azonnal padlóra kerül. Ám alig pár másodperc múlva Yukit képek rohanják meg, és olyan érzések, melyek nem a sajátjai – főhősünk ezzel a különleges képességgel született; ha megérint valakit, néha-néha érzi az illető érzéseit –, és most nem igazán ér rá a látottakon tűnődni, hiszen túlerővel áll szemben... ekkor azonban megérkezik a segítség egy testvérpár képében. Yuki ugyan nem tudja meg, ki volt a titokzatos páros, viszont utolsó mondatuk kapcsán várható, hogy újra összefutnak majd, hiszen a páros egyik tagja közli Yukival, hogy „Mostantól számítunk rád.” 

Izgalmaktól és félelemtől sem lesz mentes a folytatás, hiszen fiúnk „ellensége” az eddigi levelek után, most megpróbálja tőrbe csalni a fiút, hogy végezzen vele. Terve azonban kudarcba fullad, hiszen egy rejtélyes idegen megmenti kiszemeltjét... Mindezek után tudva, hogy halálos veszély fenyegeti és a képessége is egyre erősödik, vajon mi fog történni Yukival, ha egyszer csak betoppan az életébe valaki, aki a bátyjának vallja magát? Hogy dönt majd Yuki, vele megy, vagy az árvaházban marad? Vajon ki a titokzatos megmentő, és vajon miért olyan ismerős Yukinak? Mi a szerepe Kanata-sannak? Ezekre és még sok másra is választ kaphatunk majd az anime során.

Ó és hogy a shounen-ai miért szerepel a műfajok között? Elég egyszerű: Mint lentebb láthatjátok, a Zweiltok reinkarnálódnak, ugyan Yuki nem Zweilt -hiszen a tagok feladata, hogy őt védjék- ő is mindig reinkarnálódik, ám ezúttal fiúként. Előző életében ő is Luka egy pár voltak, Luka érzései pedig annak ellenére sem változtak meg, hogy most a szerelme fiúként él. De ezenkívül érezhető még némi vonzalom a Hotsuma-Shuusei párosnál és így tovább...

Néhány kifejezés magyarázata:
Walpurgis-éj: az éjszaka, mely évente csak egyszer jön el, és ezen az estén a Duras-ok ereje az emberek birodalmában a maximumra nő. Úgy is ismerik, mint a „Halált hívó, karmazsin hold éjszakája”. Ez az az éj, mikor a Duras-ok hatalmas zűrzavart okoznak és a bűntények elszaporodnak. Német forrás szerint jelentése: Boszorkányszombat.

Zweilt őrzők: tagjai általában a Giou családból kerülnek ki, azok akik különösen erős képességgel bírnak. Kötelességük megvédeni Yukit és levadászni a Duras-okat. Az előírás az, hogy két fős „csapatban” dolgozzanak. Mindegyikük gravírozott gyűrűt visel, mely egy varázsige szövegét tartalmazza, ami a démonirtó fegyvereik pecsétjét foglalja magába. Képességeik sokban különböznek a normális emberekétől, legyen szó mozgásukról, gyógyulásukról. Azért, hogy megóvják erejüket, újra és újra reinkarnálódnak.

Grafika:
Egy szó: Gyönyörű. Hű a mangához és… mi kell még? Bár tény, hogy Odagiri rajzstílusa csodaszép - és féltem is tőle, hogy nem sikerül, majd visszaadni, kellemes csalódás volt, hisz a készítők nagyon odatették magukat -. Csodás bishik mindenütt, és hogy a fiúknak se legyen rossz, azért lányok is megfordulnak a sorozatban.

Zene:
Az opening nagyon ütősre sikerült, az ending olyan 10. hallgatás után jutott el oda nálam, hogy elkezdett tetszeni.^^ A képi világ mindkettőnél nagyon szép, úgyhogy 2010-es animéhez méltón, szerintem nagyon odatették magukat a készítők.

Seiyuu-k:
Panaszra nincs ok, hiszen fantasztikus gárdát állítottak össze, azt hiszem bátran állíthatom, hogy nem is lehetne jobb.

Főszereplők:

Crosseria Luka

Giou Yuki

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.