Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Vampire Knight/Vampire Knight Guilty

 Üdvözöllek Kedves Látogatóm!!!

Szerintem ismered a Vampire Knight-ot.

A Vampire Knight az 1.évad,a Vampire Knight Guilty a 2.évada ennek a remek romantikus animének.

Eredeti cím ヴァンパイア騎士/
japán
Magyar cím Vampire Knight
Egyéb cím(ek) 吸血鬼骑士
Besorolás animeTV
Hossz 13 rész

 

műfajok:

 

 

akcióbishounendráma,iskolai életromantikusshoujo,szupererővígjáték

Témák:


alternatív világ
amnézia,fiúháremgótloliikrekjelen,középiskolamanga alapjánszerelmi sokszögszorongás/félelem,természetfelettitiltott szerelemvámpír,vérfertőzés

 A Vampire knight 4 díjat is kapott:

Az 1.LEGJOBB ROMANTIKUS ANIME

A 2.LEGJOBB ZENE

A 3.LEGJOBB ENDING

A 4.LEGJOBB MANGA ADAPTÁCIÓ

 

 

Matsuri Hino azonos című Shoujo mangájából készült adaptációval van dolgunk, melyet 2008-ban indítottak útjára.

A Cross Akadémia egy elit bentlakásos iskola, melynek igazgatója Kaien Cross/Kaien Kurosu. Az iskolának van két tagozata: nappali és esti. Az első az általános tagozat, ahova normális diákok járnak, az esti tagozatra pedig a nagyon okos és szép diákok. A két tagozat tanulói csak akkor találkozhatnak, amikor teremcsere van, ugyanis az iskola termeit felváltva használják. Yuki Cross/Yuki Kurosu (Kaien fogadott lánya) és Kiryu Zero munkája nem mindennapi, hiszen őrzőként dolgoznak a suliban. Nekik az a feladatuk, hogy az esti tagozatot megvédjék a nappali tagozat heves zaklatásaitól (ez alatt azt értem, hogy a szerelmi és rajongói rohamoktól). Azonban van egy másik feladatuk is... titokban kell tartaniuk az esti tagozat sötét titkát a nappali tagozat elől. Ez a titok nem más, mint hogy az esti tagozat valamennyi tanulója vámpír. Azonban nem csak ez az egy titok van az iskolában...

A vámpírok századokon keresztül emberi vámpírvadászokkal háborúztak, bár a vámpírok létezése és maga a háború a legtöbb ember előtt titokban tartatott.

A történetről:
Történetünk úgy kezdődik, hogy Yuki Cross első emléke 6 éves korából származik: egy hideg, viharos, téli napon egyedül sétál, amikor hirtelen egy vámpír megtámadja őt. De szerencséjére éppen arra jár valaki, aki megmenti őt a vámpír harapásától. Ez a valaki nem más, mint Kaname Kuran, aki szintén vámpír. 10 évvel később a Cross Akadémia igazgatója örökbe fogadja Yuki-t, aki mellesleg odavan megmentőjéért, Kaname-ért. Kaname az iskola esti tagozatának tanulója és vezetője is (az ő segítségével tartják fent az iskola békéjét), ráadásul ő egy „A” kategóriás vámpír, az egyik legritkább és legnemesebb csoportból.

Viszont ott van még Kiryu Zero, aki gyűlöli a vámpírokat, és akit hasonlóan magához vett Kaien, mivel szüleit és öccsét megölte egy tisztavérű vámpír. Egyébként Zero szülei híres vámpírvadászok voltak, öccsét és őt az egyik legnagyobb vámpírvadász képezte ki. Ugyanakkor Zero-nak van egy fegyvere, amit „Bloody Rose”-nak hívnak (Kaien-től kapta), ami a vámpírok ellen hatásos. Egyébként Zero és Yuki gyerekkori barátok és közösen végzik őrzői munkájukat, míg egy nap Yuki arra nem ébred, hogy Zero már nem a régi, és valamilyen oknál fogva egyre inkább hajtja... Valóban lehetséges lenne, hogy az emberek és a vámpírok egymás mellett tudjanak élni, és a vámpírok ténylegesen le tudjanak mondani vérszomjas vágyaikról? Vagy valamiféle sötétebb igazság van a tetteik mögött? És Kaname Yuki iránti rajongása vajon mivé alakul? Talán egy tiltott szerelemmé? Vagy csak valami, a múltban történt esemény vonzza őt hozzá? 

Vámpír szintek:
„A” kategóriás vámpírok vagy másképpen Purebloods: Egy nagyon kicsi, de erőteljes kisebbség. Ők már vámpírnak születtek, és egyetlen egy csepp emberi vért sem tartalmaz testük, tehát tisztavérűek. Egyébként csak egy harapás egy Purebloods-tól, és máris emberből vámpír lesz. 
”B” kategóriás vámpírok vagy másképpen Noble: Ők legalább olyan erősek, mint az „A” kategóriás vámpírok, viszont ők nem tudnak emberből vámpírt alkotni.
„C” kategóriás vámpírok: Ők a közönséges/normál vámpírok. Ők messze a legnagyobb csoportnak nevezhetők.
„D” kategóriás vámpírok: Ők olyan vámpírok, akik egyszer emberek voltak, és akik nem tudnak az ösztöneiken uralkodni, ezekből lesznek az „E” kategóriás vámpírok, akik elmebeteggé váltak, hiszen semmi önkontroljuk nincs, és aki az útjukba kerül, azt megharapják. Egyébként a vámpírok gyűlölik őket, és írtják is. 

OP/ED Grafika:
A grafika nagyon szép, kicsit olyan gótikus a hangulata. Az opening ("Futatsu no Kodou to Akai Tsumi" by ON/OFF) dinamikus, egész jól illik a sorozathoz, viszont nem igazán érezhető rajta a vámpír feeling. Az ending ("still doll" by Kanon Wakeshima/"still doll" by MANA) viszont már más, ugyanis ennek már valóban vámpíros/darkos feelingje van.

Vélemény/Ajánlás:
A mangához hűen szinte semmit sem változtattak a történeten, leszámítva azt, hogy kicsit előrébb hoztak egy pár fontosabb szálat. Én tényleg csak azoknak ajánlanám, akik a bishounen+shoujo+humor párosítást kedvelik. Viszont akiknek ez a párosítás nem igazán jön be, azoknak is csak azt tudom ajánlani, hogy egy próbát mindenképp megér.

 

Főszereplők:

Cross Yuuki

Kiryuu Zero

Kuran Kaname

ÉRDEKESSÉGEK: FIGYELEM AZ ÉRDEKESSÉGEKET LEHET,HOGY MÁR A SZEREPLŐKNÉL ELOLVASTAD!!!

1. Kuran Kaname és Cross Yuki Kuran Haruka és Kuran Juri gyermekei

2. Hio shizuka változtatta át „e”szintű vámpirrá kiryu zerot

3. Kain akatsuki és hanabusa aidou unokatestvérek

4. Shiki Senri unokatestvére Kuran Kaname-nak és Cross Yuki-nak

Eredeti cím ヴァンパイア騎士 Guilty/
japán
Magyar cím Vampire Knight Guilty
Besorolás animeTV
Hossz 13 rész
Év 2008

Műfajok:

akcióbishounendráma,iskolai életmisztikusromantikus,shoujoszupererőtragédiavígjáték

Témák:

amnéziafiúháremikrekjelen,középiskolamanga alapjánszerelmi sokszögszorongás/félelem,természetfelettitiltott szerelemvámpír,vérfertőzés

Az édes álom még nem ért véget...
A Hino Matsuri által írt híres shoujo-manga adaptációja tovább folytatódik, mindannyiunk örömére. Mivel az első széria beérte a manga történéseit, várnunk kellett kicsit erre a második szériára.

A Guilty-ben folytatódnak az érzelmi hullámok, rejtélyek, izgalmak. Kibontakoznak az első szériában elkezdődött események, a történet csak most kezdődik igazán... Történetünk Zero visszatérésével indít, aki az első széria utolsó epizódjában megízlelhette a Kuran Kaname-féle nemes vért. A Hiou Shizuka halála körüli felhajtásban sorra tornyosulnak a hazugságok: Zerot tekintik a tisztavérű vámpír gyilkosának, ezért kivégzéssel büntetnék. Yuuki szeretne minél többet megtudni elfeledett múltjáról, családjáról, de legfőképp eltűnt emlékeiről. Úgy érzi, Kaname valamit titkol előle, de lassanként mindenre fény derül. Ki is valójában Yuuki? És mi köze van annak a havas estének és Kaname-nek emlékei eltűnéséhez... A Kaname-Zero-Yuuki szerelmi háromszög szálai tovább bonyolódnak: Yuuki egy tiltott románc részese lesz. Nagyobb hangsúly helyeződik a többi szereplőre, Shiki és Aido karakterének jelentős szerepe lesz a végkifejletek során. Az első epizódban elhangzik az alapkérdés: ki is a tisztavérűek igazi ellensége?

Az anime képi világa folytatja az első széria hagyományait, jelentősebb újításokat nem fedeztem fel. Az opening ismét az ON/OFF zenekar muzsikája, engem mégis az ending fogott meg igazán: Kanon Wakeshima kellemesen suttogós, hátborzongató dallamai egy gyönyörű, de tragikumba torkolló eseménysort kísérnek végig mindössze másfél percben.

Összegezve, aki a Vampire Knightot szerette, annak ajánlatos mindenképp megnézni a Guilty-t is: Hino Matsuri történetszövése bővelkedik fordulatokban, misztikumban és persze romantikus szálakban egyaránt.^^

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.