Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Yu-Gi-Oh! 5D`s

 

Eredeti cím 遊戯王5D`s/
japán
Angol cím Yu-Gi-Oh! 5D`s
Besorolás animeTV
Hossz 154 rész
Év 2008 - 2011

Műfajok:

akciójátékkalandsci-fi,shounenvígjáték

Témák:

barátságfelnőtté válásgender benderikrekjövőkártyajátékmanga alapjánproxy csataszörnyverseny

Sok év telt el Yugi és Judai kalandjai óta - 2021-et írunk. Neo Domino City-ben járunk, mely hatalmas méretével és impozáns épületeivel méltán nevezhető metropolisznak. Itt zajlik a párbajozás egy új módja, a Riding Duel.

Ennek alapja a speciálisan erre kifejlesztett motorokban, a D-Wheel-ekben és egy Field Spell kártyában, a Speed World-ben rejlik. E lap hatása többek közt az, hogy a párbajozó minden Standby Phase-ben kap egy Speed Counter-t, ami később jól jön, amikor Speed Spell kártyát akar kijátszani. Emellett újdonság még a Tuner szörnyek megjelenése és a Synchro Summon: egy Tuner szörnyet és más tetszőleges szörnyet feláldozva támadó vagy védő állásba helyezhetünk a mezőn egy olyan Synchro Monster-t, melynek szintje megegyezik a Tuner szörny és a többi feláldozott szörny szintjeinek összegével (például egy kettes szintű Tuner és egy hármas szintű akármilyen szörny feláldozásával egy ötös szintű Synchro szörnyet idézhetünk). De ennyit a párbajok részleteiről, a többi az animéből kiderül.

A sorozat Yusei Fudo körül koncentrálódik. E fiatalembert eleinte csak egy cél vezérli: párbajban visszavenni egykori barátjától, Jack Atlustól a Stardust Dragon nevű kártyát. Ez azonban nem olyan egyszerű, mivel Jack a jelenlegi Párbajok Királya, és Neo Domino City egyik prominens polgára - ellentétben Yusei-el, aki a nagyváros partjaitól nem túl távol eső Satellite nevű helyen él, mely lerombolt, és melynek egyetlen célja Neo Domino City szemetének feldolgozása. Az itteni embereket lenézik szegénységük, életmódjuk miatt, azoknak pedig szinte semmi esélyük sincs eljutni a partra - egyetlen ellenpélda erre Jack, aki kezdetben szintén Satellite-ben élt. A helyzet kilátástalannak tűnik, Yusei azonban eltökélt, és végül mégis sikerül beszöknie Neo Domino City-be, ahol Jack már várja. Párbajoznak, mely során elképesztő dolog történik - de ezt nem árulom már el.

Eme legújabb Yu-Gi-Oh sorozat szerintem a legjobbra sikeredett, bár még csak pár részt láttam az eredeti szériából, plusz a GX-nek körülbelül a felét. Kétségkívül komolyabb hangvételű eggyel korábbi testvérénél. Az elképesztőbbnél elképesztőbb frizurák itt is megvannak, sőt, még rá is tettek egy lapáttal. Grafikailag jó anime, a D-Wheel-ek CGI-támogatást is kaptak. Az első opening szerintem egy kicsit fura, de nem rossz, az ending zenéje kifejezetten kellemes, a háttérzenék pedig jól illenek a cselekményhez. Összességében véve nagyon jó sorozat, Yu-Gi-Oh-fanoknak mondhatni kötelező, azoknak akik meg még nem kóstoltak bele eme anime-univerzumba, a 5D's akár startnak is jó lehet - bár a játék ismerete ajánlott.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.