Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Yu-Gi-Oh! Capsule Monsters

 

Eredeti cím 遊戯王 カプセルモンスターズ/
japán
Besorolás animeTV
Hossz 12 rész
Év 2006

Műfajok:

akciódrámafantasyjáték,kalandmisztikusshounenvígjáték

Témák:

 

alternatív világjelenkártyajáték,manga alapjánproxy csataszörny,többszörös személyiségvirtuális valóság

 

 

 

A történet nehezen behelyezhető a sorozatba, de az opening alapján a sztori vége felé lehet, mivel minden főbb ellenséget bemutatnak. Itt szó sincs a szokványos kártyajátékról, amit az animében megszokhattunk. Ezt az új játékot Capsul Monsters-nek hívják. Tulajdonképpen ez az 1. szériából megismert párbajkártya alapszabályait vegyíti a dudgeon dice monsters szabályaival. A játékosok egy térképszerű játékmezőn harcolnak az általuk lehívott szörnyekkel, melyek a harc kezdetéig kis kapszulákban vannak rejtve. A szörnyek a térkép alapján kaphatnak, illetve veszíthetnek térerőpontokat.

A sorozat elején ezt természetesen Yugi magyarázza el Téanak az iskolában. Közben Joey is megérkezik, aki nyert egy külföldi utat, ahová az egész bandát magával viszi (Yugi, Joey, Tristan, Téa). Mint azt feltételezni lehet, ez az út sem a pihenésről és a nyugalomról fog szólni. A repülőút közben lezuhan és a segítség csak órák múlva érkezik meg. Amíg várnak a segítségre, elmennek felfedezni a környéket. Az erdőben találkoznak egy tudóssal, aki elmeséli nekik, hogy Yugi nagyapjának a társa, és elvezeti őket oda, ahol elvesztették egymást. A hely nem más, mint egy piramis (milyen meglepő :D). Az építmény egyik termében rátalálnak egy hatalmas térképre a padlón, amire Joey persze egyből rálép és hirtelen eltűnik. A többiek sejtik, hogy valószínűleg ez történhetett Solomon-nal is, így ők is követik társukat és ezzel megkezdődik a kutatás Joey és Yugi nagyapja után. A csapat egy erdőben találja magát és mindegyikük karján a Duel Disc Launcher-hez hasonló szerkezet jelenik meg. Alig hogy feleszméltek, megtámadja őket néhány (a kártyajátékból már jól ismert) szörny. Erőfölény híján hőseink futásnak erednek és elszeparálódnak egymástól. Yugi meglát a földön egy - a capsul monsters-re emlékeztető kő tömböt, amihez amint hozzáér, egy szörny jelenik meg, aki a segítségére siet. Mindenki szerez magának egy szörnyet, így eséllyel szállhatnak szembe a támadókkal szemben és könnyebben megtalálhatják társaikat. Miután a csapat újra együtt van, már csak a kiutat kell megtalálniuk. Ekkor egy idegen tűnik fel, aki elmondja neki, hogy teljesíteniük kell 5 próbát, hogy kijuthassanak erről a helyről. A történet folyamán feltűnik még egy ismerős személy, ám őt inkább nem fedem fel.

Többet nem szeretnék elmondani, mivel ez az első ismertető, amit írok és nem szeretnék lelőni semmi nagyobb poént^^. Szerintem mindenkinek felüdülést fog nyújtani, aki a régi sorozatot jobban szerette, mint a GX-et.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.