Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Yu-Gi-Oh! Duel Monsters GX

 

Eredeti cím 遊戯王デュエルモンスターズ GX/
japán
Magyar cím Yu-Gi-Oh! GX
Egyéb cím(ek) YGO! GX, Yu-Gi-Oh! Generation X
Besorolás animeTV
Hossz 180 rész
Idehaza 52 rész (Az első évad)
Év 2004 - 2008

Műfajok:

akciófantasyjátékkaland,shounenvígjáték

Témák:

kártyajátékmanga alapjánproxy csataszörny

Elöljáró szóként csak annyit, hogy az ismertetőt az animéről írtam, mivel a mangát (még?) nem ismerem.

Yuki Judai egy tehetséges, talpraesett fiú, bár ugyanakkor kissé szétszórt jellem is, és utóbbi tulajdonságának köszönhetően majdnem elkésik a Párbaj Akadémia felvételéről. Ez az akadémia képezi ki ugyanis az újoncokat a világ legjobb párbajozóivá, ahová főhősünk is beszeretne jutni. A nagy sietségben belebotlik egy nem is olyan régi ismerősbe, aki egy kártyát ad Judai-nak kárpótlásul, amiért fellökte. Viszont ennek köszönhetően Judai értékes másodperceket veszít el, és csak hajszál híján érkezik meg a felvételire.

Itt rögtön meg is ismerkedik Sho-val, a félénk, visszahúzódó párbajozóval (a haja No.1^^), valamint Misawa-val, aki egy igen keménykötésű jellem. Viszont ellenfeleket is szerez; az első ellenlábasa Dr. Chronos, egy beképzelt fickó, aki egyúttal az akadémia elnöke. Mivel Judai későn érkezett meg a felvételire, tervbe vette, hogy bármi áron, de megakadályozza, hogy a fiú felvételt nyerjen az akadémiára. Azonban fordul a kocka, és végül Judai nyeri a párbajt, így felvételt nyer, ami máris az első lépés a legjobbá válás felé.

A 3 ház (Obelisk Blue, Osiris Red, Ra Yellow) közül bejut Sho-val az Osiris Red-be, ami valamivel alacsonyabb besorolású, mint a másik két ház. Judai-t azonban ez nem izgatja, mert neki csak egy cél lebeg a szeme előtt: Ő legyen a legjobb párbajozó!

Ennyi elég is a történetből, nézzük a többit. A grafika hozza a szokásos Yu-Gi-Oh minőséget; kidolgozott karakterek, jól megszerkesztett párbajszörnyek jellemzik. A szereplők mindegyike saját egyéniség, bár pár sablonos karakter is fel-feltűnik. Hangok, zenék terén is meg voltam elégedve, a Seiyuu-k teljesítménye pedig önmagáért beszél. Az openingek és endingek is megérik a pénzüket; ami különösképpen tetszett, az az első opening volt. 

Mindent egybevetve csakis ajánlani tudom a GX-et mindenkinek, aki kedvet kapott egy lightosabb shounen animéhez. És aki az előző Yu-Gi-Oh-t szerette, az is tehet vele egy próbát, mivel ugyan nem olyan mély története van, mint elődjének, de számtalan utalás van a DM-re (elég csak a szereplőkre gondolni).

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.