Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Yu-Gi-Oh! Duel Monsters

 

Eredeti cím 遊☆戯☆王 デュエルモンスターズ/
japán
Magyar cím Yu-Gi-Oh!
Egyéb cím(ek) YGO, yuugiou
Besorolás animeTV
Hossz 224 rész
Idehaza 48 rész (Az első évad utolsó előtti részéig)
Év 2000 - 2004

Műfajok:

akciódrámafantasyjáték,kalandshounenvígjáték

Témák:

alternatív világjelenkártyajáték,manga alapjánproxy csataszörny,többszörös személyiségvirtuális valóság

3000 évvel ezelőtt az ókori Egyiptomban élt egy fáraó, s nem lehet mondani, hogy a csaták nem voltak gyakoriak ebben a korban. Egyiptom támadás alatt volt. Hogy a fáraó megmentesse Egyiptomot, fel kellett áldoznia saját lelkét, hogy létrehozhasson 7 varázslatos tárgyat, ezzel visszaverve a támadást. Meg is tette, s Egyiptom megmenekült. A 7 ikon/tárgy pedig a „Millenium Puzzle” nevet kapta.

Yugi, egy átlagos középiskolás diák rábukkan a Millenium Puzzle egyik darabjára. E tárgy nagy erejének köszönhetően Yugi-nak megadatik a képesség, hogy átváltozzon Yu-Gi-Oh-vá, s hogy elő tudja idézni az ősi kártyák szörnyeit. Így hát Yugi elhatározza, hogy ő lesz a bajnok. Ehhez azonban le kell győznie Kaiba-t, a jelenlegi bajnokot. A történet elején Kaiba legyőzi Yugi nagyapját, s fogva tartja. Yugi-nak le kell győznie Kaiba-t, sikerül is neki.

Szintén a történet elején történik, hogy Yugi egy titokzatos csomagot kap Maximillion Pegasus-tól (aki tulajdonképpen a Duel Monsters kártyajáték megalkotója). Mikor kinyitja, egy videót talál benne, s mikor megnézi, valami kényszeríti arra, hogy egy csatát vívjon vele az úgy nevezett „Shadow Realmban”, ahol minden megidézett szörny valódi. Yugi elveszti a meccset, s Pegasus nyereményeképp elveszi Yugi nagyapjának lelkét... Yugi-nak most el kell jutnia a „Duelist Kingdomba”, hogy megnyerje Pegasus kártyaversenyét, ha valaha látni akarja nagyapját... Vajon mi fog történni? Meglátjátok. S ha megnézitek, még nagyon sok izgalmas kaland részesei lehettek a Yu-Gi-Oh Duel Monsters sorozatban.

Nagyon jó anime nagyszerű történettel. A szereplők is tökéletesek. A grafika is szép, minden jól meg van rajzolva. Kitűnő választás kezdő shounen animéseknek. Aki megnézi, nem fogja tudni abbahagyni, az biztos. Mindenkinek bátran tudom ajánlani. Tényleg megéri.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.