Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Zombie Loan

Eredeti cím 僵尸借贷/
japán
Besorolás animeTV
Hossz 11 rész
Év 2007

 Műfajok:

akciódrámafantasyhorror,iskolai életkalandszupererővígjáték

Témák:

alvilágbörleszkerőszak,fejvadászfekete humorjelenjelenkori fantasykardpárbajmanga alapján,pisztolyharcshinigamitermészetfeletti,zombi

Mit tennél, ha az emberek nyaka körül fekete karikát látnál, ami a közeli halál jele, a kaszás céltáblája, a hely, ahol elvágja az életed? Megőrülnél? És ha e képesség révén tudnád, hogy mikor halnak meg a szüleid? Még mindig nem diliznél be? Mit tennél, ha ezt a képességedet kihasználnák? Kita Michiru-vel pont ez történt. Az egész sztori egy véletlennel kezdődik.

Kita-ról leveszik a szemüveget az ebédlőben, és meglátja, hogy a suli 2 minihírességének, Akatsuki Chika-nak és Tachibana Shito-nak (alias A-kun és B-kun) fekete karika van a nyakán. A lány azonnal elájul, majd mikor észhez tér, ismét találkozik a 2 fiúval, és ezek után követi őket. Nem akart Michiru semmi rosszat, csak megmondani nekik, hogy meg fognak halni nemsokára, de olyat látott, amit nem kellett volna. Chika és Shito a kezük kicserélése után fegyvereket idéztek meg és kinyírnak egy kutyát. Szemét dögök, mi? De nem szórakozásból tették, hanem mert ez a munkájuk.

Ugyanis a kutya egy zombi volt, egy lény, mely nem halt meg teljesen, egy lény, mely nem képes irányítani a vágyait, érzéseit, egy szörny. Chika és Shito így keres pénzt, ebből fizetik a kölcsönüket, amit a Zombie-Loan nevű irodában vettek fel. Mint kiderül, a 2 fiú halott, de nem lettek agyatlan szörnyek, mint az a kutya. A Révésztől vettek fel kölcsönt, hogy élhessenek, és ezt az élőholtak gyilkolászásából befolyó pénzből fizetik. Kita meglehetősen bonyolult helyzetbe csöppen, amit először nem tolerál, de muszáj neki, mivel a 2 srác újabb kölcsönt vesz fel, hogy megmentsék őt, mikor haldoklik. Így megalakul a nagy zombiölő trió, ami remekül végzi a munkáját...

A sztorija nem bonyolult, bár lehet, hogy egy kissé úgy írtam le. Amúgy a részek eddig nem különösen változatosak. A Révész kiadja az ügyet, vagy maguktól találnak egy zombikát, majd megkeresik őt némi agyalás után, és végül likvidálják. Eléggé sablonosan hangzik, és valóban az is, ám még így is nagyon feelinges. Nem vitték túlzásba a brainstorming-ot, pont eleget agyalnak ahhoz, hogy mi rájöjjünk, hogy Chika milyen lökött, és Shito milyen okos. Szerencsére a harcokat sem vitték túlzásba, abból is pont annyi van, amennyi még nem zavaró, bár ha több lenne, azt nem bánnám, de változatosabbra kéne megcsinálni, bár ennyi harcnál nem tűnik fel az ismétlés. És ha már megemlítettem a 2 főszereplőt, akkor meg kell említenem azt is, hogy a többi szereplő szintén jóra sikerült. Chika-n és Shito-n nagyon látszik, hogy ők mennyire élni akarnak, és épp ezért mindent meg is tesznek. Amúgy minden szereplőnek van egy kis beütése. Ott van például Koyomi, a skizofrén csajszi, aki hol egy szeleburdi lány, hol pedig Yomi, a leszbi jósnő. De megemlíthetjük a Révészt is, aki Chika-val egyetemben zsugori, és pénzhajhász.

Tehát a Zombi-Loan nem egy észvesztően komoly és félelmetes horror anime, hanem egy kellemesen összegyúrt kutyulék. Van benne elég humor (a super-deformed alakok iszonyú aranyosak), akció, zombi, jó grafika és élvezhető zene. És ha már megemlítettem a külsőségeket, akkor rájuk is térek. A rajzolás megfelel a 2007-es elvárásoknak, de nem egy csoda, viszont a színválasztéka eléggé furcsa időnként... néhol már-már dementiás. Ugyanis nem szürkés vagy sötét árnyalat dominál, hanem a zöldes, vagy a pirosas. Ez nem mindig van így, csak akkor, mikor valami megdöbbentő, vagy nagyon fontos dolog történik, de a hangulatot nagyon megdobja. Az aláfestő zenék pedig ugyanezt a célt ugyanolyan remekül szolgálják. Mindig illeszkednek a jelenet hangulatához, valamint nagyon szépre sikerültek. Főleg az, amelyik a zombi lelkének megtisztításakor szól. Sajnos az openingről már nem tudok ilyen jókat írni. Maga a zene nem lenne olyan szörnyű, de éneklés, amit nyugodtan nevezhetnénk vonyításnak is, azzá teszi. Szerencsére az ending kevésbé alternatív, azt inkább a mainstream Jrock-nak mondanám, bár nem vagyok otthon ebben a témában.

Mit tennél, ha össze kéne foglalnod a Zombie-Loant? Hát valószínűleg te is bajban lennél, mint én. Ugyanis azon túl, hogy shounen (nem fight!), több műfaj is keveredik benne. Ugyanúgy megtalálható benne a horrorokra jellemző nyomasztó, darkos hangulat, mint a school life-okra jellemző SD form (super derformed) és az ezzel járó beszólongatások, valamint a drámákra jellemző szuperkomoly monológok... amit elég gyorsan lezárnak szerencsére. Nem egy remekmű, de nem is annyira rossz, kissé átlagos, de nagyon jól lehet rajta szórakozni, és ez a lényeg, amit nagyon is jól teljesít az anime.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.